Widok

Ile powinnien przzybierac noworodek ??

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny mam pytanie bo wszyscy mi mówia ze moja mała jest taka chudziutka i ze pewnie mam chudy pokarm :((
Karmie ja piersia na żądanie urodziła sie z wagą 3260 kg a przy wyjsciu ze szpitala wazyla 3015 kg teraz ma 2 tyg. i 4 dni i na dzien dzisiejszy jak ja zwazyłam to ma ok. 3400 kg i teraz nie wiem czy to nie za mało ???

Jeszcze jedno pytanie ile ml powinna wypijac na jedno karmienie ???
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
mój tak do 6msca przybierał mniej więcej 1kg miesiecznie. u Ciebie od wyjscia ze szpitala jest to 400g więc myślę, ze mozesz byc spokojna i sie nie denerwowac i nie sluchac mam tesciowych babc ciotek itp daj sobie na luz one same sa chude:))dziecko je tyle ile potrzebuje jakby nic nie przybieralo lub sladowe ilosci to mozesz sie martwic.zawsze sie znajdzie ktos co powie, ze jaka chudzinka:)moj zawsze byl budowy takiej w sam raz:)a nie jak ostatnio widzialam 3msczne dziecko 8kg to lekki szok bo myslalam ze jest starszy.ale to tez zalezy duzo z jaka waga dziecko sie rodzi.
nam pediatra powiedziała że 30g średnio ale mierz po tygodniu bo dziecko różnie przybiera. Nasz potrafiła zgubić 60 by nadrobić następnego dnia.
wagę urodzeniową moja odrobiła dopiero w 4 tyg życia, więc spokojnie. W szpitalu mówili, że niby na dobę ma być 30g na plusie. Co do jedzenia to 10ml na każdą dobę życia, a po 10 dobie wg potrzeb dziecka.

Położna na wizycie patronażowej powiedziała mi, że dziecko ma 2 tygodnie na "odrobienie strat" i osiągnięcie wagi urodzeniowej. W takim razie chyba nie masz się czym martwić.
nam pani na SR podało info że dziecko powinno przybierać na wadze od 120 do 210 g na tydzień. ale też powiedziała że jeśli będzie przybierało trochę mniej lub więcej to się nie stresować.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

trampolina dmuchana czy macie i jaką polecacie? (19 odpowiedzi)

pytanie jak wyzej

Trampolina przy bloku (17 odpowiedzi)

Córka napaliła się na trampolinę. Błaga mnie, żeby jej kupić. Mam wątpliwości bo mieszkam w...

Wyprawka dla dziecka lato (49 odpowiedzi)

Witam. Ma termin na czerwiec i tak pomału się rozglądam za wyprawką,tylko sama nie wiem co i ile...

do góry