Widok

Ile powinno spac 5 miesieczne dziecko??

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Moja mała skonczyła juz 5 miesiecy i ciagle śpi. Budzi sie na jedzenie i znowu śpi. wczoraj np poszła spac o 22 i spała do 8 po czym zjadła i spała znowu koło 7 godzin. nie wiem czy to nie za duzo:/
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
od 22 do 8 i potem jeszcze od 8 7h no co Ty??o matko moj nigdy nie spal wiecej jak 7h ciagiem a i to zdarzylo sie tylko chyba jeden jedyny raz moim zdaniem to chyba cos nie tak??moze lepiej skonsultuj to z pediatra co prawda rewelka ale zeby az tyle to chyba troszke za duzo na 5msczne dziecko. moj majac 5,5 juz zaczynal raczkowac, a przy takim spioszku to nie realne chyba.mnie by to zaniepokoilo i poszlabym nawet jutro do lekarza. chyba ze to sporadyczne raz na miesiac albo dwa.
O raczkowaniu to mowy nie ma jeszcze bo to wcześniak jest także rozwój naszego dziecia jest troszke opóźniony...ale tez własnie mnie martwi że tak śpi gdzie od ok dwóch tygodni juz jest aktywna w dzień nawet do 4 godzin a od wczoraj śpi :/
Pauli ostatnio był podobny wątek i wynikało z niego, że dzieci zwykle przesypiają noc (czasem z pobudkami) plus mają jakies 2-3 drzemki od pół godziny do dwóch godzin. Tyle co piszesz to śpi kilkunastodniowy niemowlak. Ja również na Twoim miejscu skonsultowałabym z lekarzem..nawet dla własnego spokoju.
image
dokladnie bo nawet jak jest ok to lepiej to uslyszec od lekarza i spac spokojnie niz sie zastanawiac, ale moze wczesniaczki tak maja.ale lepiej nie gdybac i wiedziec na pewno.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Do mam dzieci z AZS . (37 odpowiedzi)

Prosze o rade , jak radzicie sobie z świądem u dziecka . Córka 7 msc , AZS bardzo mocne , ogolnie...

szukam opinii o szkole podstawowej nr 85 gdańsk jasień (20 odpowiedzi)

hej, czy którejś z Was dziecko uczęszcza do tej szkoły?możecie coś powiedzieć na temat poziomu...

Cosinius - ktoś tam się uczy? (6 odpowiedzi)

Witam chciałąbym od lutego iść do szkoły policealnej , terazm mam dylemat do której profil...

do góry