Widok

Ile wódki ile wina

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Weselicho na okolo50 osob....ile wodki ile wina???(na oczepinach wodka jako nagroda i jeszcze brama)??

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Czyli piwo tez??no wlasnie zastanawialismy czy wypada

U nas na 70 osob bedzie 70 butelek 0,5 wodki (tylko okolo 30 osob pije wodke), 20 butelek wina bialego, 10 butelek wina czerwonego i dwa rodzaje piwa, ale jeszcze nie wiem jaka ilosc.
a co znikają?
nasze stoją w piwnicy, na codzień nie pijemy alkoholu, ale jak do kogoś idziemy to sie bierze ze soba:(
i tym sposobem ze 130 butelek mamy 120 :)

.
ja mam 100 osób .. liczymy 1 litr na 1 osobę

wino - około 10/12 butelek

my kupiliśmy na 90 osób 160 szt(0,5L) wódki bols, 10 czerwonych win półsłodkich i 10 białych, 10 win istra białych i 4 amaretta,14 szampanów białych; mam nadzieję,że to spokojnie starczy na tłuczenie szkła, wesele i poprawiny

duzo:)choc z popawinami to moze wcale nie tak duzo:)ale zaczynam sie martwic o swoje zapasy

U nas na 45 osób poszło razem z poprawinami: 60 butelek wodki (razem z bramkami i nagrodami), 30 butelek 0,5L piwa, 18 butelek wina, 10 butelek szampana, barek (5 butelek whisky 0,7L + 2x1 litr wina). Ostatecznie wyszło, iż było 35 osób pijących.
chyba chciałaś powiedzieć bramY !!
sporo idzie wódki na bramy, niestety, ok 15 musisz liczyć, więc proponuje na bramy kupić ćwiartki a nie połówki, sztuka jest sztuka :)

a na wesele?
jeśli bedzie wino, to 0,5 wódki na osobę wystarczy
jak bez wina to 0.7 wódki :)

.
do góry