Widok

Ile wódki ile wina

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Weselicho na okolo50 osob....ile wodki ile wina???(na oczepinach wodka jako nagroda i jeszcze brama)??

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
chyba chciałaś powiedzieć bramY !!
sporo idzie wódki na bramy, niestety, ok 15 musisz liczyć, więc proponuje na bramy kupić ćwiartki a nie połówki, sztuka jest sztuka :)

a na wesele?
jeśli bedzie wino, to 0,5 wódki na osobę wystarczy
jak bez wina to 0.7 wódki :)

.
my kupiliśmy na 90 osób 160 szt(0,5L) wódki bols, 10 czerwonych win półsłodkich i 10 białych, 10 win istra białych i 4 amaretta,14 szampanów białych; mam nadzieję,że to spokojnie starczy na tłuczenie szkła, wesele i poprawiny

U nas na 45 osób poszło razem z poprawinami: 60 butelek wodki (razem z bramkami i nagrodami), 30 butelek 0,5L piwa, 18 butelek wina, 10 butelek szampana, barek (5 butelek whisky 0,7L + 2x1 litr wina). Ostatecznie wyszło, iż było 35 osób pijących.
duzo:)choc z popawinami to moze wcale nie tak duzo:)ale zaczynam sie martwic o swoje zapasy

ja mam 100 osób .. liczymy 1 litr na 1 osobę

wino - około 10/12 butelek

a co znikają?
nasze stoją w piwnicy, na codzień nie pijemy alkoholu, ale jak do kogoś idziemy to sie bierze ze soba:(
i tym sposobem ze 130 butelek mamy 120 :)

.
U nas na 70 osob bedzie 70 butelek 0,5 wodki (tylko okolo 30 osob pije wodke), 20 butelek wina bialego, 10 butelek wina czerwonego i dwa rodzaje piwa, ale jeszcze nie wiem jaka ilosc.
Czyli piwo tez??no wlasnie zastanawialismy czy wypada

mara, piwo lepiej schodzi na poprawinach, na weselu nie bardzo

.
jezeli nam salino wypali, to bierzemy piwo!!do dzika pasuje!!! poz atym niektorzy lubia piwko... bedzie tez whisky, i gin... :))

nie znikaja:)hehe fajna jesteś:) poprostu boje sie ze moze bedzie za mało
liczymy na 70 osob:100 butelek wodki(0,5),20 wina,15 szampan i 140 butelek piwka oczywiscie Tyskie i ..Lech

napisałaś że sie boisz o swoje zapasu, ups tak zrozumiałam
bo nam znikło już 10 flaszek, tak to jest jak stoi w domu

.
no zapasy bo juz mam kupione większosć oprocz piwka i szampana...ale fakt czasami bym otworzyła carlo rossi bo mam straszna złabość do tego trunku:)hihi

My jeszcze nie kupiliśmy alkoholu, ale liczyłam ze trzeba 0,5l.na osobe, niektórzy wypija litra ale inni nic albo jednego drinka, ale jak czytam wasze opinie to zaczynam watpic czy nie licze za mało
wiesz, to wystarczy jeśli nie wliczone w to jest :bramy, nagrody, poprawiny,
jeśli bedzie też wino czy inne alkohole, to wystarczy

.
U nas bedzie Zywiec i Lech. Jak obliczylas ze potrzebujesz 140 butelek?
no i piwko of course tylko na poprawinki;)

Wczoraj rozmawialismy na ten temat z J. i doszlismy do wniosku, ze u nas to wiecej wina zejdzie, wiec na 50 osob kupujemy 30-35 0,5 wódki i ok 60 butelek wina :D

U nas ciezko powiedziec. Goscie z Polski pewnie beda pili wodke a z Australii wino i piwo. Ogolnie nasi znajomi pija wino, ale sama nie wiem co zdecyduja na naszym weselu, w koncu to ich pierwsze polskie wesele.
do karolka* mam 70 gości :)po 2 buteleczki dla kazdego pijacego czy nie:)wiadomo ze czesc bedzie piła winko a czesc wodeczke wiec na pewno bedzie ponad 2 piwka na głowke:)ale na pewno nie wiecej

my liczymy ( w kosztorysie !!! bo nie kupuje na razie, chyba ze befdzie jakas okazja !!! ) 0,7 na osobe, beczka piwka, 5 but. 30 but wina( 15 czerw 15 biale- to tez zawsze zejdzie jak co my wypijemy ;)) i z 3 whiky, 3 ginu... oo no chyba styknie !na 50 osob! czy za duzo??

My nie kupujemy w ogole wodki tylko moj przyszly tesc rozrabia spirytus i robi przepyszne wodki smakowe: porzeczkowa, cytrynowke i miodowke. Na shotsy najlepsze!
I liczymy tez jakos gora litra na glowe, bedzie nas 75 osob, wiec i tyle flaszek. Wiadomo, ze nie wszyscy pija wiec i na bramki i na turnieje wystarczy.
Poza tym pare butelek wina i piwo obowiazkowo (tez do dzika!!)

Ja tez lubie kolorowe wódki ale wiesz ze moze byc tak ze nie bedzie kazdemu smakowac.Albo tak ze wszytskim zasmakuje jedna i co z reszta?

ja juz niewiem ile tego brac.jak sie dowiedzili ile wódki chcemy to sie przerazili.na 70 osób 100 litrow w tym poprawiny.naprawde tak duzo??wiadomo ze sotanie i troche sie rozda.ale mowili ze chyba do lipca bedziemy pic.

Nie przeprasam za bledy
No to moglby byc problem :) Ale jakos sie nie martwie. Oczywiscie bezsmakowa tez bedzie, wiec jakos sobie poradzimy!

my na wesele okolo 55 osob z poprawinami mamy 100 butelek wodki.. kupimy jeszcze wino ale juz nie duzo.. co sądzicie o tej ilości wydaje mi sie ze i tak połowa nam zostanie.. ale warto miec troche wiecej bo po weselu wiadomo ze kazdych gosci w domu wypada poczęstować wódką weselką

Ja ogolnie jestesm przerazona....wszyscy maja wiecej niz ja...czyli trzeba isc i dokupic...wydatki wydatki i tylko pieniadze uciekaja.boje sie ze wszstkiego nam zabraknie...z nerwow pije juz weselne wino heheh

ee no nie daj sie zwariowac .. zawwze sie tak wydaje a potem całe kartony zostaja .. my za to kupilismy wiecej bo mi sie wydawało ze poczatkowa umowiona liczba to za mało i teraz załuje .. w sumie moj mężczyzna miał racje chcąc mniej bo teraz jak licze to nam chyba z połowa zostanie :| a z kosztami też niestety musimy sie liczyc

do góry