Widok
Idąc do stomatologa, nie sądziłam, że będę musiała wziąć kredyt... Wydawało się, że czeka mnie przegląd i niewielka kosmetyka... Okazało się, iż poprzednia dentystka leczyła wszystko "na zewnątrz", a kanały zostawiała w opłakanym stanie. Skończyło się na 7 cyrkonowych koronach. Jedna 1200 zł. Przed tym oczywiście leczenie kanałowe -ok.500 zł jedno. Mam teraz "filmowy" :) uśmiech, ale jakim kosztem... Przyznam jednak, że warto było.Wolę chodzić w starych butach, ale uśmiechać się bez kompleksów!:)
no ja pierwszego kanała mialam w wieku 12 lat...i uwierzcie mi, mi już trzonowce rosły zepsute...taka uroda, dlatego dwa kanały juz mam zamienione na dwie porcelanki na złocie a wkład tytanowy to też kosztuje, inne kanały(każdy od czwórki dalej, dwie strony góra dół...), muszę regularnie kontrolować czy tam nic się nie dzieje, czy bakterie beztlenowe nie powstają itp, a małe dziurki do łatania na bieżąco to jedna gdzieś na półtorej roku
Madness is the gift, that has been given to me!!
Przeszłam gruntowne leczenie 2 lata temu, jak już dziecko od cycka odeszło i zarobiłam na leczenie. Ale to tylko leczenie. Chciałabym zrobić sobie zęby na filmowy uśmiech, tylko, że koszta mnie przerażają.
A powiedzcie, czy jak idę do stomatologa specjalizującego się w filmowym uśmiechu, to czy za pierwszą wizytę doradczą też płacę?
A powiedzcie, czy jak idę do stomatologa specjalizującego się w filmowym uśmiechu, to czy za pierwszą wizytę doradczą też płacę?