Widok
Przeszłam gruntowne leczenie 2 lata temu, jak już dziecko od cycka odeszło i zarobiłam na leczenie. Ale to tylko leczenie. Chciałabym zrobić sobie zęby na filmowy uśmiech, tylko, że koszta mnie przerażają.
A powiedzcie, czy jak idę do stomatologa specjalizującego się w filmowym uśmiechu, to czy za pierwszą wizytę doradczą też płacę?
A powiedzcie, czy jak idę do stomatologa specjalizującego się w filmowym uśmiechu, to czy za pierwszą wizytę doradczą też płacę?
no ja pierwszego kanała mialam w wieku 12 lat...i uwierzcie mi, mi już trzonowce rosły zepsute...taka uroda, dlatego dwa kanały juz mam zamienione na dwie porcelanki na złocie a wkład tytanowy to też kosztuje, inne kanały(każdy od czwórki dalej, dwie strony góra dół...), muszę regularnie kontrolować czy tam nic się nie dzieje, czy bakterie beztlenowe nie powstają itp, a małe dziurki do łatania na bieżąco to jedna gdzieś na półtorej roku
Madness is the gift, that has been given to me!!
Idąc do stomatologa, nie sądziłam, że będę musiała wziąć kredyt... Wydawało się, że czeka mnie przegląd i niewielka kosmetyka... Okazało się, iż poprzednia dentystka leczyła wszystko "na zewnątrz", a kanały zostawiała w opłakanym stanie. Skończyło się na 7 cyrkonowych koronach. Jedna 1200 zł. Przed tym oczywiście leczenie kanałowe -ok.500 zł jedno. Mam teraz "filmowy" :) uśmiech, ale jakim kosztem... Przyznam jednak, że warto było.Wolę chodzić w starych butach, ale uśmiechać się bez kompleksów!:)