Widok

Ile wzrostu może mieć 3 m-czne dziecko?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Jadę odwiedzić koleżankę, która ma 3 m-czne dziecko. W jakim rozmiarze powinnam kupić ubranka, żeby nie były za małe? Pomóżcie...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Moja Niunia nosi 68 w zwyż, zalezy od firmy
H&M rozm. 4-6 mies.
Cherokee rozm. 3-6 mies

Lepiej kupić ciut większe niż na styk
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Dzięki :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
myslę, że 3 miesięczny Maluszkek ma 62 i takie ciuszki nosi, ale pewnie Twoja koleżanka ma już komplet, więc ja bym kupiła na 68 lub nawet 74. Może na 68 jakaś kurteczka na jesień/zimę?
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
na 62 beda za male na bank :P
68 wzwyz:)
image
Dzięki jeszcze raz... dla pewności chyba kupię coś w rozmiarze 74...
Dla pewności wzięłabym na Twoim miejscu 74, na pewno się nie zmarnuje, najwyżej poczeka na swoją kolej. Nasza córcia w wieku 3 miesięcy nosiła 62-68, zależnie od firmy, bo jest szczupła ale "długa".
image
image
mój sie urodzil 62:) bierz 74-80 - najwyzej będzie na póxniej:)
Kup powyżej 74cm
image

image
mój ma 2 miesiące i prawie 68 cm, kup większe zdecydowanie, a tak wogóle to ja wolałabym dostać zamiast ciuchów jakieś pampersy, oliwkę, płyn do kąpieli itp...,
image

ja mam ten sam problem co Koleżanka zakładająca post, ale nie wiem ile mogą mieć "wzrostu" 6 miesieczne dzieciaczki. chcę kupić kombinezon zimowy, ale nie wiem w jakim rozmiarze.
moje dziecię miało tak :

urodził się 60 cm długi 4 kg wagi
1-3 m-ce rozm. 62-68
4-6 m-cy rozm. 74
6-9 m-cy rozm. 80
9-12 m-cy 86
12-18 m-cy 92
2 -3 lata 104
3-4 lata 110
5 lat 116/122

ale zaznaczam że się długi urodził :-)
motylek mój Jasiek skończył już 6 m-s i nosi ciuszki na około 80cm, kombinezon kupię na zimę na 86 albo i większy.
image

image
Moja córa ma równo 3 miesiące i nosi rozmiar 62 ale powoli z niego wyrasta więc lepiej wziąć 68 lub większy!
Jak to ktoś mądrze zauważył, najlepszym prezentem są pieluszki, trzeba tylko się dowiedzieć jaką markę preferują rodzice.
Dla 3-miesięczniaka myślę, że spokojnie można kupić pieluchy w rozmiarze 3, za małe nie powinny być. ;-)
moje dziecko jak miało 3-4 msc nosiło ubranka 6-9,
proponuję zadzwonić i zapytać
papilio1@op.pl
Odpowiem trochę nie na temat, ale widzę że dziewczyny też tu proponują inne prezenty.
Ja robiłam tak, że zawsze dzwoniłam do rodziców i pytałam co by chcieli, co im potrzebne. I tak kupowałam już: ubranka (konkretnie mama chciała body) w określonym rozmiarze, grzechotki, gryzaki, zabawki edukacyjne, zawieszki na matę edukacyjną. Pieluch nikt nie "zamawiał".
Zwykle jak ktoś kupuje prezent dla dzidzi, to by chciał żeby się tak szybko nie zużył, zauważyłam po znajomych, dlatego jak dawałam do wyboru kosmetyk, zabawkę, albo pieluchy, zwykle kończyło się na zabawce ;-)
image
image
osobiście miałam zakupione wystarczająco dużo ubranek dla synka i wolałabym aby "odwiedzający" przynosili lepiej rzeczy codziennego uzytku-tj pieluchy itp... A przynosili ciuchy, które właściwie sobie leżą....
image

popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Mój maluszek już nosi ciuszki na 68 :) Z kolei jako że całą wyprawkę miałam różową, a okazał się chłopiec, przydały się prezenty w postaci "chłopięcych" ciuszków ;)
image
[url]image[/url]
[url]image[/url]
też jestem zdania, że ubranka to nie jest najlepszy pomysl. mamy caaaaaaaaałą komode ciuszków, większości nawet raz nie ubralismy, a juz było trzeba odłożyć, bo za małe. lepiej zastanowić się nad czymś innym. kosmetyki to każdy inne uzywa, teraz tyle dzieci z alergiami, nie ryzykowałabym. zawieszki do maty edukacyjnej (albo generalnie zabawki z uchwytem, nadadzą się też do leżaczka-bujaczka) to niezły pomysł.
może kupisz zestaw miseczka z łyżeczką? na bank się przyda, a pewnie jeszcze nie mają:)
Mój syn mimo iż urodził się z przeciętną wagą 3640, to przybierał na wadze prawie 500gram na tydzień karmiąc tylko piersią - kiedy skończył 3 miesiące ubranka jakie na niego pasowały to 74/80. Nie wiem czy dobrym pomysłem jest kupowanie ubranek dla dziecka. Pieluch nikt raczej nie odmówi (ale też zapytaj o rozmiar bo też dostaliśmy rozmiaru 2 dużo a od drugiego miesiąca życia dwójki już nie mieściły się na tyłek naszego syna). Trzy miesiące i nosi 3, a 4 też nie są za duże.... Najlepiej jest się jednak zapytać samych rodziców co potrzebują.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

szukam niani Redłowo Wzgórze św. Maksymiliana (7 odpowiedzi)

Witam, poszukuję niani na okres wakacji dla dwójki dzieci, Syn jest samodzielny i w lipcu będzie...

Jaką piaskownicę polecacie do ogrodu? (27 odpowiedzi)

Zdecydowanie nadszedł czas tego zakupu ;) najpierw myślałam o plastikowej, zamykanej -...

ciekawe książki dla 4 latka jakie czytacie? (58 odpowiedzi)

czy możecie polecić jakieś fajne tytuły książek dla 4 latka do poczytania na dobranoc. W...

do góry