Widok
Moja córa ma równo 3 miesiące i nosi rozmiar 62 ale powoli z niego wyrasta więc lepiej wziąć 68 lub większy!
Jak to ktoś mądrze zauważył, najlepszym prezentem są pieluszki, trzeba tylko się dowiedzieć jaką markę preferują rodzice.
Dla 3-miesięczniaka myślę, że spokojnie można kupić pieluchy w rozmiarze 3, za małe nie powinny być. ;-)
Jak to ktoś mądrze zauważył, najlepszym prezentem są pieluszki, trzeba tylko się dowiedzieć jaką markę preferują rodzice.
Dla 3-miesięczniaka myślę, że spokojnie można kupić pieluchy w rozmiarze 3, za małe nie powinny być. ;-)
Odpowiem trochę nie na temat, ale widzę że dziewczyny też tu proponują inne prezenty.
Ja robiłam tak, że zawsze dzwoniłam do rodziców i pytałam co by chcieli, co im potrzebne. I tak kupowałam już: ubranka (konkretnie mama chciała body) w określonym rozmiarze, grzechotki, gryzaki, zabawki edukacyjne, zawieszki na matę edukacyjną. Pieluch nikt nie "zamawiał".
Zwykle jak ktoś kupuje prezent dla dzidzi, to by chciał żeby się tak szybko nie zużył, zauważyłam po znajomych, dlatego jak dawałam do wyboru kosmetyk, zabawkę, albo pieluchy, zwykle kończyło się na zabawce ;-)
Ja robiłam tak, że zawsze dzwoniłam do rodziców i pytałam co by chcieli, co im potrzebne. I tak kupowałam już: ubranka (konkretnie mama chciała body) w określonym rozmiarze, grzechotki, gryzaki, zabawki edukacyjne, zawieszki na matę edukacyjną. Pieluch nikt nie "zamawiał".
Zwykle jak ktoś kupuje prezent dla dzidzi, to by chciał żeby się tak szybko nie zużył, zauważyłam po znajomych, dlatego jak dawałam do wyboru kosmetyk, zabawkę, albo pieluchy, zwykle kończyło się na zabawce ;-)
też jestem zdania, że ubranka to nie jest najlepszy pomysl. mamy caaaaaaaaałą komode ciuszków, większości nawet raz nie ubralismy, a juz było trzeba odłożyć, bo za małe. lepiej zastanowić się nad czymś innym. kosmetyki to każdy inne uzywa, teraz tyle dzieci z alergiami, nie ryzykowałabym. zawieszki do maty edukacyjnej (albo generalnie zabawki z uchwytem, nadadzą się też do leżaczka-bujaczka) to niezły pomysł.
może kupisz zestaw miseczka z łyżeczką? na bank się przyda, a pewnie jeszcze nie mają:)
może kupisz zestaw miseczka z łyżeczką? na bank się przyda, a pewnie jeszcze nie mają:)
Mój syn mimo iż urodził się z przeciętną wagą 3640, to przybierał na wadze prawie 500gram na tydzień karmiąc tylko piersią - kiedy skończył 3 miesiące ubranka jakie na niego pasowały to 74/80. Nie wiem czy dobrym pomysłem jest kupowanie ubranek dla dziecka. Pieluch nikt raczej nie odmówi (ale też zapytaj o rozmiar bo też dostaliśmy rozmiaru 2 dużo a od drugiego miesiąca życia dwójki już nie mieściły się na tyłek naszego syna). Trzy miesiące i nosi 3, a 4 też nie są za duże.... Najlepiej jest się jednak zapytać samych rodziców co potrzebują.