Widok

Ile za ciasta i tort weselny?

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny, mamy z narzeczonym pytanie. Szacujemy koszt wesela. Ale nie wiemy ile musimy przeznaczyc pieniedzy na tort i ciasta na 60 os. Slyszalam, ze tort 3 pietrowy kosztule ok 200zl. Czy to prawda? Ile wy placilyscie? Bylibysmy bardzo wdzeczni za odpowiedz. Dzieki!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
dowiadywalam sie w justynce w gdyni ok 240 zl 3 pietrowy tort ok 6 kg
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
O ile zdecyduje sie na ta cukiernie to tam tort kosztuje 20 zł za kg.
przecietnie tort 3 pietrowy wazy 8-9 kg.
szczerze mowiac to najtaniej gdziekolwiek sie dowiadywalam.
Nie wiem jeszcze jak smakuje, ale w zeszlym roku cukiernia ta byla polecana na forum - jak pojade i posmakuje to sie dowiem i na pewno napisze. Ciasta to koszt od 15 zł za kg.

image
no nie chce sie klocic mi powiedzino ze kg tortu weslenego to koszt od 30 zl wzwyz bylam chyba tydz temu
a moze byla niedoinformowana pani :)
wyroby maja tam bardzo dobre poza tym to cukiernia z tradycja wiec mysle ze nie ma sie czego obawiac
image
Ja polecam cukiernię Alicja w Kiełpinie, robia naprawdę dobre ciasta i torty. A ceny naprawdę konkurencyjne, ponadto dowoża Ci w wyznaczone miejsce wieć nie musisz martwic sie trasportem. Ponadto dobra jest cukiernia Sabinka w Wejherowie.

A mozesz podac namiary na te cukiernie i szczegoly cenowe??? bede wdzieczna , bo jeli mi tam nie zasmakuje to bede szukac dalej.

image
Nie dodalam ze nie chodzi mi o cukiernie justynke, tylko inna cukiernie, nazwy nie znam jest w Borowikach.
A w Justynce moze i sa dobre ale drogo i sama musze sobie przywiezc.

image
danuska masz zle info
oczywiscie dowoza w justynce
image
nie mam zadnych info, bo sie nawet nie dowiadywalam o justynke, zazwyczaj w cukierniach jest tak ze za doplata ci przywioza, albo wogole, skoro justynka przywozi to super, ale ja i tak tam nie zamowie, bo jest zbyt drogo jak dla mnie.

image
Z Sabinki ciasta i torty zamawiaja hotele Faltom i Falko podobno stare i sprawdzone ale ja zdecydowalam sie juz na Sowe.Robie wesele na 80os. i koszt ciast plus tort okolo 1300zl.Dowoz gratis.
SOWA ROBI TAK PYSZNE CIASTA ZE AZ MI SLINKA LECI NA SAMA MYSL:)TEZ ROBIE WESELE NA 80 OSOB MOZE TROSZECZKE MNIEJ,ROZNIE BYWA..:) ALE BALAM SIE SOWY BO JEST DOSC DROGA...PATRZAC N AKOSZTORYS WIDZE ZE NIE JEST ZLE???A MASZ MOZE JAKIES INFO GALERIE ZDJEC ALBO COSIK TAKIEGO??
Ta cukiernia to porażka znajoma tam pracowała, wcale nie używają jajek tylko masę jajeczna, wszystko z wiaderko i same barwniki a ta cała właścicielka wyzywa i nie ma żadnego szacunku do ludzi a na dodatek to nie wypłaca ludziom pieniedzy
my bierzemy ciasta z "Alicji" z Kiełpina, bedziemy mieli 12ciast i torta cztero piętrowego i razem wychodzi ok.800zl dowóz gratis
image
Sabinka Cukiernia. Wejherowo, 12 Marca 151 c. tel. 058 672 17 33
Alicja. Zakład cukierniczy, Kiełpino, (0-58) 684 13 34

a Pani Bernardka :)) jej oferta jest super, choc nie probowalam ale bardzo kusi cena i wygladem :)))

image

my właśnie zamawiamy u pani Bernadki, ale o efektach będę mogła napisać dopiero po 29.04 :)

pozdrawiam :)

image
A czy zdradzilabys ile bedziecie placic za ciasta i tort i na ile osob?
wesele mamy na 50 osób więc zamawiamy tort 3 piętrowy i 6 ciast (bo impreza tylko do 24:00)
za robociznę płacimy 170,- a produkty kupuje się samemu, więc im taniej kupisz, tym taniej wyjdzie
myslę, że to dobre rozwiązanie dla tych, którzy mają troche czasu, żeby pojeździć i poszukać wszystkich składnikow w dobrych cenach :))) ale jak będzie okaże się po ślubie ;)

pozdrawiam

image
Ja tylko sprostuje, ze za robocizne wychodzi 159 zl, za 170 wyszloby jeszcze jedno ciasto :). Pozdrawiam serdecznie. Bernadka
przepraszam :) poniosło mnie :)))

pozdrawiam

image
DZIENDOBRY PANI BERNADKO PISZE DO PANI GDYZ ZACZYNAM SZUKAC POWOLI OSOBY DO CIAST NA MOJE WESELE.WIEM ZE TO DOPIERO ZA NIE CALY ROK BO NASTEPNY CZERWIEC ALE ZAWSZE WOLE WCZESNIEJ WSZYSTKO ZALATWIC:)CZY MA PANI JAKAS PFERTE ??MOZLIWOSC PRZETESTOWANIA BADZ PRZYNAMNIEJ ZOABCZENIA ZDJEC???JESTEM Z ZA GRANICY ALE BEDE W POLSCE WE WRZESNIU JAK I W STYCZNIU ORAZ MARCU WIEC BEDE MIALA MOZLIWOSC SPOTKANIA SIE.
a mój Paweł ma kuzyna co ma swoją cukiernię
i za tort i ciasta płacimy tylko za produkty :)

.
Ja też polecam cukiernię SABINKA z Wejherowa, co prawda nam ciasta i tort robi nasza kucharka, ale często moja ciocia zamawia stamtąd torty na różne imprezki rodzinne, są przepyszne!
image
[url=http://www.TickerFactory.com/]
Zapraszam: www.kartkikaroliny.blog.onet.pl - kartki, dekoracje.
Boże Narodzenie 2007 - oryginalnie :)
hm... zjadłabym sobie teraz kawałek ciasta .....

image
image
Oj ja też, zwłaszcza że w sobotę całą blachę zrobiłam "Cycków teściowej" i niestety masa dwukrotnie mi nie wyszła i ciasto było luźne i cała blacha w środku pływała i nikt nie chciał jeść...
image
ooooooo :) to już wiem jakie ciasto upiękę na weekend (na wekend jadę do teściowej), muszę tylko przepis skombinować , masz może ? a może w necie znajdę ...

image
image
no to chociaż kawę sobie teraz wypijemy :)

image
image
Jak nie znajdziesz to daj znać, moge ci przesłać na maila ten przepis ale popołudniu z domku bo nie znam na pamięć.
image
Ceny za tort faktycznie wahaja sie ok 20 do 30 zl za kg. Trzeba liczyc od 10 dkg do 15 dkg na osobe, w zaleznosci czy mniejsza czy wieksza porcja. Jak dla mnie lepiej 15 dkg :-) Wiec z 1 kg spokojnie naje sie 6 osob :-)

image
image
kurcze to są straszne rozbieżności w cenach, pyałam w jednej cukierni we wrzeszczu to mi babka powiedziała, że cena za 1kg toru to 40pln bez znaczenia jaki smak.
Opieram sie na cenach z najlepszych gdynskich cukierni, tradycyjne Delicje i Justynka. Drozej niz 30 zl to na pewno przesada :-)

image
image
no mnie też ta cena zdziwiła i to mocno! Może po prostu za bardzo się cenią, jak widać można kupić o wiele taniej ;-)
a mi w Delicjach powiedzieli, ze 39 za kilogram...

***MadziaK***
image
image
Ja też polecam SABINKĘ z Wejherowa( mają też malutki punkt w Gdyni Chyloni) wczoraj jadłam ich kawowy i orzechowo-migdałowy...chyba ten drugi zajmie honorowe miejsce na weselnym stole :) chociaż wszystkie mi smakują :-)

Polecam ciasta i torty z JACKA-PLACKA tel. tel. 058 781 14 17

Cokolwiek w życiu robisz, nie ma większego znaczenia. Ale ważne jest, żeby to robić
Dziewczynw wracam do watku sprzed roku!!!! Jakies poropozcje na cukiernie? Przerazilam sie jak do mojego kosztorysu doszlo kolejne ok 1200zl. Ile placicie za ciastat I tort?

image

image
podbijam ten wątek bo jestem ciekawa ile płacicie za tort??
image
image
My za tort i ciasta na 100 osób zapłaciliśmy niecałe 1200zł w cukierni Want z Pruszcza,w tym dowóz.
podbijam..
image
tort na 60osób 200zł, reszta ciasta -(5 rodzajów)- 550zł.
...a potem przyjdą noce
jak psy wierne pod nasz dom...
kreska a z jakiej cukierni ten tort??
image
image
spoza trójmiasta,

mogę wysłać fotkę tortu na maila
...a potem przyjdą noce
poprosze kejtig@o2.pl
image
image
Ja też poproszę o fotkę tortu na maila mloda831@wp.pl
me too , amishu@o2.pl :)
image
ZAPRASZAM NA STRONĘ
www.ciastadorotki.republika.pl
tam są zdjęcia ciast pani robi ciasta domowe bardzo pyszne i ładnie wyglądają szczególnie lalki robią wrażenie
Ja zapraszam do cukierni Delicje w Gdańsku miedzy Chelmem a Ujesciskiem, dokladny adres to ul Wilanowska 4/12.Super torty i torciki:) Polecam. Bralam z tej cukierni ciasto na swoje wesele (ok 140 osob) rachunek wyszedl na 2,3tys ale bylo warto :) Najlepsza cukiernia w Trojmiescie jak nie w Polsce :) Jakby ktos chcial to podoje numer do tej cukierni 509965430
a ja wciąż nie wiem ile mam przeznaczyć kasy na tort i ciasta.
wesele na 115 osob.. pomocy.. :(
image
kasy?
oblicz kilogramy,

u nas na 50 osób było jakies 7kg tortu.
nie , nie chodzi o kase.
Chodzi w ogole o sposob liczenia , 115 osob ile kg tortu,
ile kg ciast..
jestem w tym temacie zielona..
image
no to mówię jak u nas był.

7kg na 50 osób( no, na 60 z obsługą, kwartetem itd).

ciasta- w cukierni podpowiedzieli mi aby obliczyć ilośc kawalków na osobę- czyli na 1 osobę 4 kawałki ciasta.
zamawiałam takie kostki 0,6 kg- tam było 6 kawałków.
wiec wyliczyłam ile kostek potrzebuję.

rozjaśniło się choć trochę :) ?
roksana.s- zazwyczaj cukiernie liczą 100g tortu na osobę.
kreska bardziej mi chodzilo o ciasta , tort potrafie obliczyc dzieki twoim wskazowkom
image
:) wiem, wiem - talentu do tłumaczenia to ja nie mam :)

w kazdym razie kawałek ciasta to jakies 100-125g.

zamówiliśmy sernik, jabłecznik, toffi, malaga (takie z galaretką i wiśniami), smietanowe z sosem truskawkowym.

no nie wiem, coś dziś rozgadana jestem.
...a potem przyjdą noce
Szef restauracji w której robię wesele, powiedział , że muszę liczyć ok. 330g. ciast na osobę ( na wesele, ale bez tortu). Mam ok. 94 osób, więc zamawiam ok. 30 kg ciasta
z tego co ja sie orientowalam w sowie to ok 400zł...
Opinia została zablokowana przez moderatora
piszesz w trzech watkach, to samo ip inne imiona, a wszedzie Cappucino :)

Oglagościcino

2012-05-25 13:43

37.8.197.*
Re: Domowe ciasta, okolice Wejherowa - gdzie?

~Krystynas

2012-05-25 13:49

37.8.197.*
image
SEMPER IN FLORE - DEKORACJE KWIATOWE SAL, KOŚCIOŁÓW, BUKIETY -http://semperinflore.eu
zapraszam na pyszne domowe wypieki , ciasta
aniteczka1@op.pl

Ja zamówiłam w cukierni W-Z w Gdańsku. Ciasta pyszne, przemiły szef, można z nim ustalić każdy szczegół. No i ceny- za pięciopiętrowy tort na 100 osób ok 570 zł + 30 kg ciasta 600 zł. Czyli w sumie coś ok 1200 zł za wszystko. Polecam serdecznie tą cukiernię, jeszcze nigdy się nie zawiodłam.
A gdzie ta cukiernia w Gdańsku?
nam ciasta piecze pani, którą nam polecono robi pyszne domowe ciasta nie drogo, z czystym sumieniem mogę podać jej numer 500 215 166
Chcesz być oryginalna to polecam towar z cukierni "CZERNIS" . Ja zrobiłam swoim gościom taką niespodziankę, że jestem 3 m-ce po ślubie jeszcze mnie pytają o torciki. A mianowicie - z moim już mężem kupiliśmy jeden około 1 kilogramowy tort serce (ala poduszka) a dla każdego mini serce - bankietówkę - i to wszystko o smaku tuskawkowym - ale nie na kremie tylko na delikatnej piance (coś ala jogurt z bitą śmietaną). Poprostu Mega - koszt mnie wyniósł około 360 zł - ale smak i wrażenie bezcenne - a do tego nie musiałam się bawić w krojenie porcji - bo kto się orientuje na oko ile to 100 g. Pozdrawiam

Ps, dodam że warto sie potargować o cenę - mi dali 10% - tylko proszę pytać kto udziela rabatu i zapisać imię i nazwisko.
ameli masz może jakieś zdjęcia tego "tortu'. ciekawa jestem jak to wyglądało :) W której dokładnie cukierni zamawiałaś tort?
Miałam mnóstwo cias (około 10 rodzajów) i tort.
Za całość zapłaciłam 800 złotych w
http://www.cukierniaalicja.com/
dowóz gratis

Inne tematy z forum Wesele

ile planujecie wydać na ślub i wesele? (216 odpowiedzi)

znalazłam na forum podobny wątek, jednak tam dziewczyny wypisywały tylko kwoty, a nie o to mi...

sukienki wieczorowe (58 odpowiedzi)

dziewczyny, wiecie gdzie można dostać ładne sukienki wieczorowe?? proste i eleganckie, dla matki...

Biżuteria ślubna - gdzie kupić? (59 odpowiedzi)

Możecie może polecić miejsce na zakup biżuterii ślubnej, chodzi o srebro?

do góry