Widok
O ile zdecyduje sie na ta cukiernie to tam tort kosztuje 20 zł za kg.
przecietnie tort 3 pietrowy wazy 8-9 kg.
szczerze mowiac to najtaniej gdziekolwiek sie dowiadywalam.
Nie wiem jeszcze jak smakuje, ale w zeszlym roku cukiernia ta byla polecana na forum - jak pojade i posmakuje to sie dowiem i na pewno napisze. Ciasta to koszt od 15 zł za kg.
przecietnie tort 3 pietrowy wazy 8-9 kg.
szczerze mowiac to najtaniej gdziekolwiek sie dowiadywalam.
Nie wiem jeszcze jak smakuje, ale w zeszlym roku cukiernia ta byla polecana na forum - jak pojade i posmakuje to sie dowiem i na pewno napisze. Ciasta to koszt od 15 zł za kg.
wesele mamy na 50 osób więc zamawiamy tort 3 piętrowy i 6 ciast (bo impreza tylko do 24:00)
za robociznę płacimy 170,- a produkty kupuje się samemu, więc im taniej kupisz, tym taniej wyjdzie
myslę, że to dobre rozwiązanie dla tych, którzy mają troche czasu, żeby pojeździć i poszukać wszystkich składnikow w dobrych cenach :))) ale jak będzie okaże się po ślubie ;)
pozdrawiam
za robociznę płacimy 170,- a produkty kupuje się samemu, więc im taniej kupisz, tym taniej wyjdzie
myslę, że to dobre rozwiązanie dla tych, którzy mają troche czasu, żeby pojeździć i poszukać wszystkich składnikow w dobrych cenach :))) ale jak będzie okaże się po ślubie ;)
pozdrawiam
DZIENDOBRY PANI BERNADKO PISZE DO PANI GDYZ ZACZYNAM SZUKAC POWOLI OSOBY DO CIAST NA MOJE WESELE.WIEM ZE TO DOPIERO ZA NIE CALY ROK BO NASTEPNY CZERWIEC ALE ZAWSZE WOLE WCZESNIEJ WSZYSTKO ZALATWIC:)CZY MA PANI JAKAS PFERTE ??MOZLIWOSC PRZETESTOWANIA BADZ PRZYNAMNIEJ ZOABCZENIA ZDJEC???JESTEM Z ZA GRANICY ALE BEDE W POLSCE WE WRZESNIU JAK I W STYCZNIU ORAZ MARCU WIEC BEDE MIALA MOZLIWOSC SPOTKANIA SIE.
Ja też polecam cukiernię SABINKA z Wejherowa, co prawda nam ciasta i tort robi nasza kucharka, ale często moja ciocia zamawia stamtąd torty na różne imprezki rodzinne, są przepyszne!
Oj ja też, zwłaszcza że w sobotę całą blachę zrobiłam "Cycków teściowej" i niestety masa dwukrotnie mi nie wyszła i ciasto było luźne i cała blacha w środku pływała i nikt nie chciał jeść...
Ja zapraszam do cukierni Delicje w Gdańsku miedzy Chelmem a Ujesciskiem, dokladny adres to ul Wilanowska 4/12.Super torty i torciki:) Polecam. Bralam z tej cukierni ciasto na swoje wesele (ok 140 osob) rachunek wyszedl na 2,3tys ale bylo warto :) Najlepsza cukiernia w Trojmiescie jak nie w Polsce :) Jakby ktos chcial to podoje numer do tej cukierni 509965430
no to mówię jak u nas był.
7kg na 50 osób( no, na 60 z obsługą, kwartetem itd).
ciasta- w cukierni podpowiedzieli mi aby obliczyć ilośc kawalków na osobę- czyli na 1 osobę 4 kawałki ciasta.
zamawiałam takie kostki 0,6 kg- tam było 6 kawałków.
wiec wyliczyłam ile kostek potrzebuję.
rozjaśniło się choć trochę :) ?
7kg na 50 osób( no, na 60 z obsługą, kwartetem itd).
ciasta- w cukierni podpowiedzieli mi aby obliczyć ilośc kawalków na osobę- czyli na 1 osobę 4 kawałki ciasta.
zamawiałam takie kostki 0,6 kg- tam było 6 kawałków.
wiec wyliczyłam ile kostek potrzebuję.
rozjaśniło się choć trochę :) ?
:) wiem, wiem - talentu do tłumaczenia to ja nie mam :)
w kazdym razie kawałek ciasta to jakies 100-125g.
zamówiliśmy sernik, jabłecznik, toffi, malaga (takie z galaretką i wiśniami), smietanowe z sosem truskawkowym.
no nie wiem, coś dziś rozgadana jestem.
w kazdym razie kawałek ciasta to jakies 100-125g.
zamówiliśmy sernik, jabłecznik, toffi, malaga (takie z galaretką i wiśniami), smietanowe z sosem truskawkowym.
no nie wiem, coś dziś rozgadana jestem.
...a potem przyjdą noce
jak psy wierne pod nasz dom...
jak psy wierne pod nasz dom...
piszesz w trzech watkach, to samo ip inne imiona, a wszedzie Cappucino :)
Oglagościcino
2012-05-25 13:43
37.8.197.*
Re: Domowe ciasta, okolice Wejherowa - gdzie?
~Krystynas
2012-05-25 13:49
37.8.197.*
Oglagościcino
2012-05-25 13:43
37.8.197.*
Re: Domowe ciasta, okolice Wejherowa - gdzie?
~Krystynas
2012-05-25 13:49
37.8.197.*
Chcesz być oryginalna to polecam towar z cukierni "CZERNIS" . Ja zrobiłam swoim gościom taką niespodziankę, że jestem 3 m-ce po ślubie jeszcze mnie pytają o torciki. A mianowicie - z moim już mężem kupiliśmy jeden około 1 kilogramowy tort serce (ala poduszka) a dla każdego mini serce - bankietówkę - i to wszystko o smaku tuskawkowym - ale nie na kremie tylko na delikatnej piance (coś ala jogurt z bitą śmietaną). Poprostu Mega - koszt mnie wyniósł około 360 zł - ale smak i wrażenie bezcenne - a do tego nie musiałam się bawić w krojenie porcji - bo kto się orientuje na oko ile to 100 g. Pozdrawiam
Ps, dodam że warto sie potargować o cenę - mi dali 10% - tylko proszę pytać kto udziela rabatu i zapisać imię i nazwisko.
Ps, dodam że warto sie potargować o cenę - mi dali 10% - tylko proszę pytać kto udziela rabatu i zapisać imię i nazwisko.
Miałam mnóstwo cias (około 10 rodzajów) i tort.
Za całość zapłaciłam 800 złotych w
http://www.cukierniaalicja.com/
dowóz gratis
Za całość zapłaciłam 800 złotych w
http://www.cukierniaalicja.com/
dowóz gratis