Widok
Miałam mnóstwo cias (około 10 rodzajów) i tort.
Za całość zapłaciłam 800 złotych w
http://www.cukierniaalicja.com/
dowóz gratis
Za całość zapłaciłam 800 złotych w
http://www.cukierniaalicja.com/
dowóz gratis
Chcesz być oryginalna to polecam towar z cukierni "CZERNIS" . Ja zrobiłam swoim gościom taką niespodziankę, że jestem 3 m-ce po ślubie jeszcze mnie pytają o torciki. A mianowicie - z moim już mężem kupiliśmy jeden około 1 kilogramowy tort serce (ala poduszka) a dla każdego mini serce - bankietówkę - i to wszystko o smaku tuskawkowym - ale nie na kremie tylko na delikatnej piance (coś ala jogurt z bitą śmietaną). Poprostu Mega - koszt mnie wyniósł około 360 zł - ale smak i wrażenie bezcenne - a do tego nie musiałam się bawić w krojenie porcji - bo kto się orientuje na oko ile to 100 g. Pozdrawiam
Ps, dodam że warto sie potargować o cenę - mi dali 10% - tylko proszę pytać kto udziela rabatu i zapisać imię i nazwisko.
Ps, dodam że warto sie potargować o cenę - mi dali 10% - tylko proszę pytać kto udziela rabatu i zapisać imię i nazwisko.
:) wiem, wiem - talentu do tłumaczenia to ja nie mam :)
w kazdym razie kawałek ciasta to jakies 100-125g.
zamówiliśmy sernik, jabłecznik, toffi, malaga (takie z galaretką i wiśniami), smietanowe z sosem truskawkowym.
no nie wiem, coś dziś rozgadana jestem.
w kazdym razie kawałek ciasta to jakies 100-125g.
zamówiliśmy sernik, jabłecznik, toffi, malaga (takie z galaretką i wiśniami), smietanowe z sosem truskawkowym.
no nie wiem, coś dziś rozgadana jestem.
...a potem przyjdą noce
jak psy wierne pod nasz dom...
jak psy wierne pod nasz dom...
no to mówię jak u nas był.
7kg na 50 osób( no, na 60 z obsługą, kwartetem itd).
ciasta- w cukierni podpowiedzieli mi aby obliczyć ilośc kawalków na osobę- czyli na 1 osobę 4 kawałki ciasta.
zamawiałam takie kostki 0,6 kg- tam było 6 kawałków.
wiec wyliczyłam ile kostek potrzebuję.
rozjaśniło się choć trochę :) ?
7kg na 50 osób( no, na 60 z obsługą, kwartetem itd).
ciasta- w cukierni podpowiedzieli mi aby obliczyć ilośc kawalków na osobę- czyli na 1 osobę 4 kawałki ciasta.
zamawiałam takie kostki 0,6 kg- tam było 6 kawałków.
wiec wyliczyłam ile kostek potrzebuję.
rozjaśniło się choć trochę :) ?
Ja zapraszam do cukierni Delicje w Gdańsku miedzy Chelmem a Ujesciskiem, dokladny adres to ul Wilanowska 4/12.Super torty i torciki:) Polecam. Bralam z tej cukierni ciasto na swoje wesele (ok 140 osob) rachunek wyszedl na 2,3tys ale bylo warto :) Najlepsza cukiernia w Trojmiescie jak nie w Polsce :) Jakby ktos chcial to podoje numer do tej cukierni 509965430