Widok

Ile za ciasta i tort weselny?

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny, mamy z narzeczonym pytanie. Szacujemy koszt wesela. Ale nie wiemy ile musimy przeznaczyc pieniedzy na tort i ciasta na 60 os. Slyszalam, ze tort 3 pietrowy kosztule ok 200zl. Czy to prawda? Ile wy placilyscie? Bylibysmy bardzo wdzeczni za odpowiedz. Dzieki!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
dowiadywalam sie w justynce w gdyni ok 240 zl 3 pietrowy tort ok 6 kg
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
O ile zdecyduje sie na ta cukiernie to tam tort kosztuje 20 zł za kg.
przecietnie tort 3 pietrowy wazy 8-9 kg.
szczerze mowiac to najtaniej gdziekolwiek sie dowiadywalam.
Nie wiem jeszcze jak smakuje, ale w zeszlym roku cukiernia ta byla polecana na forum - jak pojade i posmakuje to sie dowiem i na pewno napisze. Ciasta to koszt od 15 zł za kg.

no nie chce sie klocic mi powiedzino ze kg tortu weslenego to koszt od 30 zl wzwyz bylam chyba tydz temu
a moze byla niedoinformowana pani :)
wyroby maja tam bardzo dobre poza tym to cukiernia z tradycja wiec mysle ze nie ma sie czego obawiac
Ja polecam cukiernię Alicja w Kiełpinie, robia naprawdę dobre ciasta i torty. A ceny naprawdę konkurencyjne, ponadto dowoża Ci w wyznaczone miejsce wieć nie musisz martwic sie trasportem. Ponadto dobra jest cukiernia Sabinka w Wejherowie.

Nie dodalam ze nie chodzi mi o cukiernie justynke, tylko inna cukiernie, nazwy nie znam jest w Borowikach.
A w Justynce moze i sa dobre ale drogo i sama musze sobie przywiezc.

A mozesz podac namiary na te cukiernie i szczegoly cenowe??? bede wdzieczna , bo jeli mi tam nie zasmakuje to bede szukac dalej.

danuska masz zle info
oczywiscie dowoza w justynce
nie mam zadnych info, bo sie nawet nie dowiadywalam o justynke, zazwyczaj w cukierniach jest tak ze za doplata ci przywioza, albo wogole, skoro justynka przywozi to super, ale ja i tak tam nie zamowie, bo jest zbyt drogo jak dla mnie.

Z Sabinki ciasta i torty zamawiaja hotele Faltom i Falko podobno stare i sprawdzone ale ja zdecydowalam sie juz na Sowe.Robie wesele na 80os. i koszt ciast plus tort okolo 1300zl.Dowoz gratis.
my bierzemy ciasta z "Alicji" z Kiełpina, bedziemy mieli 12ciast i torta cztero piętrowego i razem wychodzi ok.800zl dowóz gratis
Sabinka Cukiernia. Wejherowo, 12 Marca 151 c. tel. 058 672 17 33
Alicja. Zakład cukierniczy, Kiełpino, (0-58) 684 13 34

a Pani Bernardka :)) jej oferta jest super, choc nie probowalam ale bardzo kusi cena i wygladem :)))

my właśnie zamawiamy u pani Bernadki, ale o efektach będę mogła napisać dopiero po 29.04 :)

pozdrawiam :)

a mój Paweł ma kuzyna co ma swoją cukiernię
i za tort i ciasta płacimy tylko za produkty :)

.
A czy zdradzilabys ile bedziecie placic za ciasta i tort i na ile osob?
wesele mamy na 50 osób więc zamawiamy tort 3 piętrowy i 6 ciast (bo impreza tylko do 24:00)
za robociznę płacimy 170,- a produkty kupuje się samemu, więc im taniej kupisz, tym taniej wyjdzie
myslę, że to dobre rozwiązanie dla tych, którzy mają troche czasu, żeby pojeździć i poszukać wszystkich składnikow w dobrych cenach :))) ale jak będzie okaże się po ślubie ;)

pozdrawiam

Ja też polecam cukiernię SABINKA z Wejherowa, co prawda nam ciasta i tort robi nasza kucharka, ale często moja ciocia zamawia stamtąd torty na różne imprezki rodzinne, są przepyszne!
hm... zjadłabym sobie teraz kawałek ciasta .....

Oj ja też, zwłaszcza że w sobotę całą blachę zrobiłam "Cycków teściowej" i niestety masa dwukrotnie mi nie wyszła i ciasto było luźne i cała blacha w środku pływała i nikt nie chciał jeść...
do góry