Widok

Ile za umycie okien?

Witam, chciałabym zasięgnąc opinii w miare aktualnej.
Mieszkanie 4 pokojowe na Zaspie + szklana zabudowa balkonowa.
Ile zapłacic za umycie okien?
Poprzednia pani robiła to w swoim czasie pracy (miała płacone za dzień a nie godzinę) nowa natomiast chce aby to było liczone osobno (chociaz też sprząta u mnie raz na tydzień).
Ile za wszystkie okna?
Nie chcę jej wykorzystywać, ale jej oczekiwania finansowe chyba są trochę przesadzone...

Dodam, że okna nie mają byc myte co tydzień, ale raz na jakis czas, w miarę potrzeby..
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 5
Z tego co sie orientuje,okna powinno się liczyć osobno
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0
Nie jestem przeciwna, mogę i osobno, ale ile zapłacić?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Kup sobie myjkę Karchera i okna masz umyte w 15 minut.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
i przy okazji tez basen dla dziecka ;)
Za okna płaci się zawsze dodatkowo .
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0
ile? bo to , że dodatkowo to już wiemy;)
Może jest ktoś zainteresowany myciem okien wraz z żaluzjami w mieszkaniu w centrum Gdyni to proszę kontakt.
100 zł
Nie rozumiem osobnych oplat za mycie okien,z jakiej racji ktos ma placic dodatkowo przeciez to jest taka sama czynnosc jak np odkurzanie
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 11
Ja myslałam tak samo, w koncu mycie kabiny gdzie od twardej wody odkłada sie kamień, albo toalety jest chyba gorsze..
Ale stawka 100 zł za wszystkie jest ok?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 5
Może poszukaj innej Pani? Pani która przychodzi do moich Rodziców jak widzi że okno jest brudne to je myje i nie bierze za to dodatkowych pieniędzy, przecież nie musi tego robić co tydzień i wszystkie naraz :/ Zaznaczam ze Pani która do moich Rodziców przychodzi tylko sprząta, nie pierze firanek!
image image

popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4
Posprawdzaj w ogłoszeniach na ile wyceniają mycie okien ;)

Jak dla mnie mycie okien jest najgorszą robotą przy sprzątaniu :) do tego "na wysokości" ;) a nie wszyscy mają balkony... Trzeba stanąć na parapecie :P (nie mam balkonu, mieszkam na 4p i mam lęk wysokości - więc dla mnie to masakra)

Zresztą gdyby to było takie samo zajęcie jak inne przy sprzątaniu - to może wszyscy myliby okna tak często jak np. odkurzają/sprzątają łazienkę czy kuchnię itd.?

Znam jedną Panią, która zarabia sprzątaniem. Z tego co wiem - okna zawsze liczy osobno.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 3
a mogłabys ją zapytać o cenę?
Byłabym wdzięczna. Jakos to musze załatwić, a nie chcę przesadzac ani w jedną ani w drugą stronę...
Jesli ktos ma leki wysokosci to jest jego prywatna sprawa rowniez wtedy gdy nie lubi tego robic,pracowalam w Rzymie,przykladowo mieszkanie 4 pokojowe Z tarasem 4 godziny na sprzatniecie,proszono mnie zebym umyla okna w salonie kosztem czegos innego.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3
to jest taka sama czynnosc jak odkurzanie czy mycie toalety tylko wymaga troche wiecej czasu,ale wciąż jest to czyszczenie czegos, a jesli chodzi o ryzyko no cóż,przy np. odkurzaniu mozna się nabawic urazu kręgosłupa.Moja siostra po latach sprzątania tam przeszła operacje kręgosłupa,ja do dzisiaj mam czasem bóle w dole kręgosłupa.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
Równie dobrze mogę napisać - jeśli ktoś daje się wykorzystywać, to jego prywatna sprawa ;) jeśli nie czułaś się pokrzywdzona/wykorzystywana i tak się umówiliście na początku - to ok.

Wiem, że do mojej ciotki przychodzi Pani sprzątać i za okna też ma osobno płacone. Nie wiem ile, bo mnie to nie interesuje.

Jak widać wszystko zależy od ustaleń między pracownikiem i pracodawcą. Od wstępnego określenia zakresu obowiązków.

Miaaa - pytałam Znajomej. Średnio 20zł za okno. Jeśli jest zabudowa balkonu i wielkie okna - kwestia dogadania.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2
agusia,czegos tu chyba nie rozumiesz,uwazasz ze mycie okien podczas sprzątania mieszkania to wykorzystywanie? to to wogule powinien byc niewolniczy interes...
Jeszcze raz napisze,myłam np okna w salonie kosztem np tarasu lub, nie myj jednej z łazienek ale umyj okna w kuchni... na tej zasadzie i nikt mnie nie wykorzystywał, robiłam swoim tempem,dokładnie(nie fruwałam zeby zdążyć) ale energicznie i porządnie i nie pobierałam dodatkowych opłat za te okna bo to by było śmieszne...:)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4
Zawsze okna byly osobno placone , jestem od wielu lat pomoca domowa i wiem cos na ten temat .
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2
Bez przesady, 20zl za okno?? To ja mam w domu z 15 chyba. A za mycie okien place Pani ktora u mnie sprzata, ale przychodzi osobno na mycie okien. Zajmuje jej to okolo 5h, place 80zł, taka jest jej stawka, za godzine wychodzi ponad 15zł, mniej wiecej tyle tez wychodzi za normalne sprzatanie typu odkurzanie, mycie podlog, kibelkow itp.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4
tez płaciłam 15 zł/h za mycie okien, nie za sztuke.
image image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4
no to ja załoze wlasny interes w takim razie,20zł. za umycie okna....woooooow!!!
Ależ rozumiem jak było w Twoim przypadku :)

A czy Ty rozumiesz, że nie wszyscy tak pracują? I niektórzy rozgraniczają to jako dwie usługi - sprzątanie mieszkania co robią "stale" i druga usługa świadczona rzadziej to mycie okien.

To tak jak z opiekunkami do dzieci. Część zajmuje się TYLKO dzieckiem, podgrzaniem gotowego obiadu czy sprzątnięciem zabawek(po zakończeniu zabawy, a nie bałaganu z dnia poprzedniego, z którym rodzice nic nie zrobili).
Inne godzą się na zmywanie (nawet po rodzicach skoro jest pełen zlew), gotowanie dla wszystkich(bo skoro dziecku mają zrobić zupę, to ugotują za jednym zamachem większy garnek dla całej rodziny), prasowanie dziecięcych rzeczy gdy dziecko śpi (czasem przypadkiem coś dorosłego się zaplącze), przy okazji odkurzą(skoro np. dziecko coś rozsypało, a i tak mają wyciągnięty odkurzacz) itd.

Te które zajmują się TYLKO dzieckiem - za dodatkowe czynności dostaną "premie" :) ;)

A te które robią wszystko przy okazji - mają to w "zakresie obowiązków", bo na to się zgodziły.

:))))

--------
Znajoma tylko tym się zajmuje ;) i dobrze na tym wychodzi ;)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
to mówisz tu o opiekunce dzieciecej czy pomocy domowej,bo opiekowanie się dzieckiem a sprzątanie i gotowanie to troszke dwie różne rzeczy,chyba że pani robi obie rzeczy naraz,opiekuje sie dzieckiem i sprząta,prasuje gotuje...powinno sie takiej osobie dobrze zapłacic i nie bedzie to tylko zwykla niania..
Ja nadal nie potrafie pojąć jak mozna rozgraniczac sprzątanie mieszkania i mycia okien ale ok. rozumiem ze w polsce taka moda:)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3
No właśnie wg mnie to praca na 2 etatach - gosposi i opiekunki. Ale często jest to łączone w 1 i niby tylko opiekunka ;) (bo przecież dziecko śpi w ciągu dnia 2-3godziny, to przy okazji...) I zgadzam się z Tobą, że POWINNY otrzymywać za to odpowiednio wyższe wynagrodzenie ;)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Nawet w większych firmach,panie sprzątające nie myją okien tylko dodatkowo wynajmowane sa ekipy a jak juz robia to sprzątaczki to maja extra placone .
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3

Zdecydowana większość firm sprzątających udostępnia cennik na swoich stronach internetowych. Jeśli ja miałbym polecić Ci jakąś firmę wyspecjalizowaną w myciu okien byłaby nią https://getclean.pl/cennik/ (ceny za m2 zaczynają się już od 5 złotych za metr kwadratowy).
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

5 zł plus vat

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

wierszyk na dzień babci i dziadka (24 odpowiedzi)

potrzebuję ładnego wierszyka na DZIEŃ BABCI, DZIADKA może Wasze dzieci uczą się czegoś fajnego...

ksiadz nie chce doposcic mnie jako chrezstnej!!! (101 odpowiedzi)

witam wszystkich! i prosze o rade,bo juz sama nie wiem co mam robic:(moja siostra poprosila...

trymer/maszynka do strzyżenia - zbieram opinie (18 odpowiedzi)

dzieczyny, poszukuję jakiejś maszynki/trymeru (max do 150 PLN), która/-y tnie włosy od 0,5mm....

do góry