Widok

Ilu gości wam odmówiło ?

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Wydaje mi się, że jeśli kogoś zaprasza się na wesele to rzeczywiście chce się, żeby ta osoba się pojawiła. Niestety duża część gości zawodzi i z takich czy innych powodów się nie pojawia. Najbardziej przykre jest to, że ludzie nie dzwonią i nie powiadamiają nas tylko liczą, że sami się domyślimy. Jestem ciekawa jak to jest u was ? Ile osób na ilu zaproszonych gości się nie pojawiła ?
U mnie to będzie 161 osoby dorosłe i 25 dzieci poniżej 18 (także maluchy)
Razem 186
Nie przyjdzie 51 osób (licząc z dziećmi)

U kumpeli na 210
Nie przyszło 90

Jak jest u was ?

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
to rzeczywiscie slabe. u nas tez sie ociagali (zwlaszcza, ze zapomnielismy dodac tego teksciku na zaproszeniach, ze prosimy o potwierdzanie) ale nagle jak na zawolanie, wszyscy zaczeli pisac i dzwonic, ze przyjada. takze jestesmy milo rozczarowani, zwlaszcza, ze blad byl nasz.
Ja na zaproszeniu chyba dopisze: "brak potwierdzenia na 2 tygodnie przed ślubem traktujemy jako odmowę" wtedy Ci co będą chcieli przyjść to na pewno zadzwonią:) A tym co Wam odmawiają na 3-4 dni przed ślubem (bo za tych i tak trzeba będzie pewnie zapłacić) odpowiedziała bym: "och tak mi przykro..., rachunek prześlemy pocztą" :)
Dokladnie, co za ludzie moze nie wiedza ze musicie za nich zaplacic, wnerwia mnie cos takiego.
ogólnie nie macie się co denerwować bo jak się okazało na naszym przykładzie też musieliśmy się pytać, mimo, że na zaproszeniu data ostatecznej odp była zaznaczona. Ludzie nie pamiętają, że mają zadzwonić i dać znać i byli zazwyczaj zaskoczeni, że się pytaliśmy o to czy będą ... bo przecież będą...

Nie warto się przejmowac tym. Tak to jest ;).
Tym bardziej, że zaproszenia wysyła się 1-2 miesiace przed ślubem i goście mysla ze maja jeszcze czas na odp...a tu już po terminie.
Inna rzeczą jest też to że niektórzy nie potrafią czytać ;), i tak jak u nas było kilka osob zamiast do 1-2 maja "przeczytalo" do 31 maja.

Serio dziewczyny nie przejmujcie się i jak trzeba to za telefon jednego dnia i obdzwonic zapominalskich. I bzdetami się proszę nie przejmowac bo w dniu wesela i tak o nich zapomnicie :)

do góry