Widok

Imie Gaweł?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Co sadzicie o tym imieniu? ;)
Mi sie podoba..

Dzieki,

Mama Filipa
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
EEe czasy się zmieniły. Moja koleżanka ma synka Tyberiusza ( w skrócie Tyber) i też się zastanawiałam jak on w przedszkolu sobie poradzi. ale koleżanka mówi że dzieci w ogóle nie zwróciły uwagi na jego "inne" imię. Więc teraz imiona już dzieciaków nie ruszają.

Ja byłam jedną z dwóch Zoś w ogromnej podstawówce, w liceum i na studiach byłam jedyna. I jak mówiłam komuś jak mam na imię, jak byłam mała, to dzieci mówiły - ale dziwne imię - albo - powiedz jak masz na prawdę na imię:)))
I ja tam lubiłam to że byłam oryginalna:)

A teraz Zoś cała masa i już nie jest "dziwnym" imieniem.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
ło matko przecież Gaweł to zwyczajne imię. No we mnie nie budzi jakiejś sensacji napewno;)
Sama nie dałabym tak na imię ale jeżeli komuś się podoba? Nie widzę problemu.

Kwesta osluchania i tyle. U mnie w rodzinie jest Timur i na początku też było"ze jak???" a chłopak ma z 12 lat teraz i dzieciaki wogóle nie zwrócały uwagi ze to jakieś dziwne imię.
A moze Szawel?? :)
no ale przedszkole to zaden stres, w tym wieku dzieci nawet razem sisiu chodza i nie widza w tym nic dziwnego ...niech poczeka na podstawówkę ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
D, uwierz teraz imię nie stanowi takiego problemu ;) Idź do szkoły podstawowej czy gimnazjum i posłuchaj jakie imiona są :)

No nie wspominając, że przecież to imię o którym piszemy GAWEŁ, wcale nie jest jakies tragiczne ;)
ja nic do niego nie mam
mi chodzi ze to imie prowokuje dodatkowo

Kasia widać ze masz z tym jakiś problem, albo ze mna :)

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4
12 to latek raczej do przedszkola już nie chodzi.

Dejwi demonizujesz;)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Basia z czym mam problem, że nie zgadzam się z Twoją wypowiedzią ?
To tak samo jak Ty z moją :)

Uważam, że przesadziłas z wypowiedzią o tym imieniu

szanuję, jeżeli komus się nie podoba dane imię, ale nie wywołujmy dramatu, że dziecko z powodu imienia Gaweł będzie wysmiewane, bo równie dobrze, może to spotkać każde inne dziecko o imieniu które nam wydaje się "normalne"
Ja mojej córce dałam na imię tak a nie inaczej bo zwyczajnie nam się podoba i tyle. Najważniejsze zeby wychować dziecko na fajnego człowieka i tyle;) a czy to będzie Gaweł , Paweł czy też Marek? dla mnie bez znaczenia.

a wyśmiewać się dzieciaki mogą z miliona innych powodów.
coś w temacie:

http://www.youtube.com/watch?v=mV_fEAtrlrI

A imię Dariusz?
Chyba nietypowe? nie znam małego Darka żadnego.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
O jakiej to ,,strasznej krzywdzie,, mówisz?
Chyba nie wiesz, co znaczy to stwierdzenie!
Używajmy określeń adekwatnych do sytuacji.
A jeśli chodzi o imię: imię niepopularne, rzadkie to nie to samo, co pretensjonalne i wzięte z innych, powiedzmy szerokości geograficznych. To dopiero jest bezguscie.
Gaweł, to imię bezpretensjonalne i pięknie brzmiące, wręcz dostojnie.
A straszna krzywda dla dziecka, jak piszesz, to nie imię, a powiedzmy głupiutki rodzic.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

otworzyć firmę ?? (38 odpowiedzi)

Hej! Pewnie część pomyśli, o co ona pyta na tym forum, ale... jedno z drugim ma wiele wspólnego....

Vision Express - czuję się oszukana (28 odpowiedzi)

Nie ja osobiście, ale dziś wcisnęli mojej teściowej bardzo drogie okulary do czytania. Naprawdę...

Atopowe zapalenie skóry (71 odpowiedzi)

Kobietki ratujcie.. od zawsze jestem alergikiem, ale w ciąży atopowe zapalenie skóry mnie...

do góry