Widok

Imię dla synka Filip? Popularne?Ładne?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Zamierzam tak dać na imię synkowi, Filip. Czy aktualnie dużo jest Filipków?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Zajrzyj do rankingów imion-są co roku. Mi sie wydaje, że imię jest w użyciu ale wątpię byś w przedszkolu 4 Filipow spotkała. Imię ładne sama nad nim myślałam ale mam dziewczynke
Imię ładne i od kilku lat popularne - ale niestety każde dziecko o tym imieniu, które znam jest nadpobudliwe i trochę "szajbnięte" :) Nie nazwałabym tak swojego synka....Tak jak nie nazwałabym też Mikołaj... Ale to wyłącznie moje subiektywne spostrzeżenia - wiesz, wyjątek potwierdza regułę, więc może Twój Filip by przełamał tą złą passę ;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 6
A co masz do imienia Mikołaj ?
Dawaj "Dżejk" - albo "Endriu" - bardzo popularne i ładne...
Polecam również "Judżin" albo "Dżordż"...

A serio...
Spisz sobie imiona które Cię interesują - poza Filipem polecam Piotr, Michał, Łukasz, Marek, Krzysiek, Paweł - dorzuć jakieś inne...

Idź do empiku, kup kostkę K4/6/10/12/20 - ile imion wypisałaś...

I rzucaj...

Chyba, że chcesz zniszczyć dziecku życie to dawaj te pierwsze ;)
Mój syn będzie miał wtedy niezłą pompę ;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 5
Mi imie sie podoba ale tez wszystkich Filipow ktorych znam laczy nadpobudliwosc wiec jak dla mnie odpada
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4
A ja miałam w klasie Filipa, nie był nadpobudliwy, teraz jest fajnym przystojnym, dorosłym:) Po za nim nie znałam innego Filipa, wiec imię mi się bardzo dobrze kojarzy.
Nadpobudliwe to są Adriany- serio co jeden to gorszy, znałam ich sporo. Choć czy to tak jest na prawdę? Ale skojarzenia są, tego się nie uniknie.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
Mi się podoba i nie mam z tym imieniem żadnych złych skojarzeń ...w ogóle nie wierzę aby imię wpływało na nasz charakter
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

poszukiwany dobry ortopeda (21 odpowiedzi)

Moja mame czeka operacja, dostała juz skierowanie i po swietach ma isc sie zapisac w kolejkę......

Jak radziłyście sobie z bólem głowy w ciąży? (13 odpowiedzi)

Dziewczyny jestem w 18 tygodniu ciąży i od paru dni boli mnie głowa. Lekarka powiedziała, ze mogę...

Przeprowadzka - jaką firmę polecacie? (69 odpowiedzi)

Hej! Jaka firmę przeprowadzkową polecacie?? Za dwa tygodnie mnie to czeka i chciałabym...

do góry