Widok

Indywidualne ubezpieczenie dziecka

Czy ktoś z Was ma odrębną polisę NW dla swojej pociechy chodzącej do szkoły? Możecie jakieś towarzystwo ubezp. polecić? Poszukuję dobrej oferty ponieważ ta zaproponowana przez szkołę mija się z celem. Wysoka składka, mała su a odszkodowania za uszczerbek na zdrowiu jakieś śmieszne.Np. złamanie kończyny 2% SU.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Bardzo dobra oferta http://sadarbitrazowy.com.pl/jakie-sa-rodzaje-ubezpieczen/ warto się z nimi skontaktować.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jeśli temat w tym roku aktualny polecam https://szkolnapolisa.pl/ - szerszy zakres, niż w szkołach, niższa składka i wyższa suma ubezpieczeń, w dodatku za wpisanie kodu FBI-15 otrzymasz 15% rabatu na wybrany wariant.

Niestety często tak jest. Szkoła oferuje ubezpieczenie, ale jest ono okrojone. Pomimo dość wysokiej kwoty. Jesli mogę coś doradzić to najlepiej jest ubezpieczyć dziecko przy rodzinie. Wykupić polise ubezpieczeniową dla całej rodziny. Dzieki temu cena rocznego ubezpieczenia dla każdej osoby w rodzinie jest niska, przy wysokim zakresie ochrony ( o wiele wyższym niż ten oferowany przez szkołę).

Najlepiej samodzielnie zobaczyć sobie jakie są warunki oferowane przesz poszczególnych ubezpieczycieli i tym samym wybrać najlepsze ubezpieczenie dla dziecka. Na stronie można porownać sobie ubezpieczenie na życie dla całej rodziny https://wygodnie.pl/ubezpieczenie-na-zycie .

Porozmawiaj z brokerem Januszem Dyczką z https://www.iszkolne.pl/ Omawiałem z nim warunki wykupienia ubezpieczenia szkolnego dla moich dzieci i praktycznie od razu się zdecydowałem. Na życzenie dochodzi analiza tzw. drobnego druczku, ale u nich nie występują klauzule niedozwolone.

Dzięki :) tak mi się wydawało - chociaż pojawił się komunikat, że po północy(po dniu w którym był przelew)

Agusia, po zakończeniu dotychczasowego.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Też chciałabym wykupić kontynuację ubezpieczenia i podłączam się do pytania od kiedy będzie obowiązywało?

ZielonaCytryna - właśnie wykupiłam kontynuację :) (wariant VI)
Ubezpieczenie będzie obowiązywało od dnia następnego, po zakończeniu aktualnego(do 10.09) - a nie od jutra(dzisiaj przelew)?

A czym są te sporty wyczynowe? Czy np na zajęciach sportowych szkolnych lub tańcach poza szkołą też wtedy będzie się ubezpieczonym? Czy tylko naprawdę wyczynowe sporty się liczą?

Ja też miałam z PZU, ale jakoś tak z przyzwyczajenia i od dawna. Ale jak się potem okazało - są lepsze oferty ;)
Chciałam dodać jeszcze jedną istotną rzecz, bo zapomniałam :)

W tym roku dla dziecka można dokupić dodatkowy wariant szpitalny, na wypadek pobytu w szpitalu z powodu choroby (powyżej 4 dni, płatne za każdy dzień pobytu)
Wzruszeł mocneł :P
Mówiłam, że do usług :)))))) Dzięki! :)
ja także skorzystałam z kodu i to podwójnie.
Dziękuje za zniżkę:)
Przed chwilą zrobiłam kontynuację ;) wariant 6 :) Dziękuję za wcześniejsze maile/sms'y i odpowiedzi na pytania ;)
Od kilku lat płacę składki na córę w PZU. Po pierwsze ma opiekę, wypłacane odszkodowania o nie najgorszych wysokościach i co mi się głownie spodobało, to że otrzyma w wieku dorosłym pieniądze na 'start'.
Dzięki, dziewczyny! Jestem do waszej dyspozycji, numer do mnie dostałyście w mailu z polisą ;)
Zielona Cytrynka skorzystałam :) i dzieki oraz odezwe sie na twojego meila jakos niedługo w sprawie innych ubezpieczeń
Ileś tam postów wyżej jest kod :)

"Gdybyś chciała, podanie mojego Kodu Opiekuna 20067 w Kroku 1 daje Ci 10% zniżki :) "
Zielona Cytrynka mozesz jeszcze raz podac swoj kod :)?

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Dzieci, które nie chodziły do przedszkola (50 odpowiedzi)

Czy są tu Rodzice dzieci, które jako 3 i 4 latki nie chodziły do przedszkola? Jak z perspektywy...

Trampolina przy bloku (17 odpowiedzi)

Córka napaliła się na trampolinę. Błaga mnie, żeby jej kupić. Mam wątpliwości bo mieszkam w...

trampolina dmuchana czy macie i jaką polecacie? (19 odpowiedzi)

pytanie jak wyzej

do góry