Widok

Inhalacje-co na katar??

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Czym mogę inhalować 1,5 roczną córcię, którą męczy katar?

Nie chcę znowu lecieć do lekarza, bo w ostatnim tygodniu byliśmy z 5 razy:/

Czy sól fizjologiczna jej pomoże?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Tak, ja inhalowalam juz 3 -miesieczniaka.Sol na pewno pomoze,potem koniecznie trzeba oklepac!!
sól fizjologiczna, woda morska, euphorbium. To nasz zestaw :)
sól do inhalacji lub do psikania

oprócz tego do psikania nasivin soft i euphorbium oraz maść majerankowa
miało być:

sól do inhalacji lub do psikania woda morska
ja inhaluje wszystkim, co wypisałam powyżej.
ja mojemu zawsze smarowałam stopy na noc Vikiem , ubierałam ciepłe skarpety i tez pomagało :-)
my inhalowalismy sola fizjologiczna, sol morska przed i po inhalacji oraz po kazdym czyszczeniu noska "katarkiem" (bardzo polecam ten aspirator do nosa, bez porownania z frida!!!). do tego tylko na noc po kropelce nasivin soft, zeby maly spokojnie przespal noc. katar po tygodniu zniknal bez sladu.
image

image
jaka jest różnica między tym katarkiem a fridą?
katarek podłącza się do odkurzacza http://www.katarek.pl/index.html?PHPSESSID=7034a417307cf398bff1fcbf561cc8e0
ja dawniej uzywalam fridy, ale jak maly mial miesiac temu swoj pierwszy porzadny katar, to katarek okazal sie NIEZASTAPIONY. na poczatku balam sie tego, ze jest podlaczany do odkurzacza, ale ten system rurek/zwezek powoduje, ze zasysanie powietrza jest ledwo wyczuwalne ale jednostajne, pieknie i szybko odsysa gesta wydzieline i udraznia nosek na kilka godzin. bede polecac na prawde kazdemu z czystym sumieniem :)
image

image
chyba kupię tan katarek mojemu upartemu 6-latkowi bo skubany za Chlny Ludowe nie chce wydmuchiwac nosa ....... ehhh aczkolwiek ten odkurzacz tez mnie przeraża. Widzę jednak same pozytywne opinie o nim .
tylko pamiętajcie, że ze wszystkimi odciągaczami kataru nie ma żartów, można uszkodzić dziecku ucho.
jej ile roboty z tym katarkiem;/ jeszcze odkurzacz przynosić podłączać
o nie! to nie dla mnie..
na szczęście nam frida w zupełności wystarcza:) przed wyciąganiem zakraplam nosek i wszystko pięknie "wychodzi"

co do pytania to ja robię córce inhalację z soli a jest dużo młodsza:)
imageimage
myślałam, ę to żart z odkurzaczem:)..a jednak.....

My zawsze sól+euphorbium, czasami sama sól.
image

image
tris, to sie tak wydaje, jak przytknelam aspirator do reki, to nawet nie poczulam, ze cos ciagnie, ale jego zaleta jest to, ze zasysa rownomiernie, jedniostajnie-w przeciwienstwie do aspiratora zaleznego od naszego wdechu. ucho mozna uszkodzic wtedy, jak zapuszcza sie sol morska nieumiejetnie i trafia do gardla i ucha... frida jest wystarczajaca jesli katar jest wodnisty, przy gestym katarze, nigdy za pomoca swoich pluc, nie odciagnie sie glutkow usytuowanych daleko, w jamie nosowej.
image

image
przy gęstych gilach robię inhalację i wtedy wyciągam:) inhalację rozrzedzają:)
imageimage
Ja na noc smaruje maluchy vickiem na klatce piersiowej i na plecach,oprócz tego woda morska i oklepywanie
kulka, a takiego niespelna rocznego brzdaca tez mozna nacierac vickiem?
image

image
Vick zaostry.
Jest Pulmex Baby dla maluszków.
image

image
dobrze wiedziec, bo ja kupilam plasterki aroma active i okazalo sie, ze podobnie jak olbas, sa dopiero od 3 lub 6 roku zycia
image

image
ja to chyba tym "Katarkiem" bałabym się, że mózg Małej odkurzacz połknie :)
a weź to potem wytrzep z tego kurzu z worka odkurzaczowego.... :))))
moja córka 2,5 letnia boli się odkurzacza ;). Odkurzacz nie przeszedłby. A dzisiaj lekarka mi powiedziała że tak duże dziecko musi się nauczyć samemu wydmuchiwać nosa. Tyle ile wydmuchnie nie na siłę. Więc frida nie dla 3 latka.
Ja najpierw smaruję kremem i potem delikatnie vickiem
kulka** pod noskiem smarujesz wickiem? bo ja skraplam olbasem po 2 kropelki po każdej stronie przy dekolcie bluzki na noc rozwieszam pieluszkę skroploną wielką ilością olbasu
nie delikatnie na klatce piersiowej
kulka**, aha, gapa ze mnie , ja smaruję jeszcze pulmexem na noc.
ale odkurzacz nie wciaga glutkow! tam jest specjalna komora, w ktorej zbiera sie wydzielina. a ssanie jest zredukowane do ssania we fridzie dzieki systemowi zwężek. szkoda, ze nie moge wam pokazac, bo sama mialam takie obawy, ale bezpodstawnie :) moje dziecko odkurzacza sie nie balo i nie boi, nawet po "katarku", po dzis dzien uwielbia ze mna odkurzac, tzn goni odkurzacz :)
image

image
ale tris miala na mysli mozg swojego dziecka w odkurzaczu a nie gluty nosowe :) tak mi sie wydaje
image

image
zaintrygowałyście mnie tym katarkiem
widziałam jak to polecali w dzień Dobry tvn
mozgu to tym sie na pewno nie wyssie :P mowie przeciez ze sile ssania ma taka sama jak frida, tyle ze jednostajna :) nie wiem ile musialabym plus wypluc zeby odciagnac takie glutki jakie mialo moje dziecko, nawet po 20minutowych inhalacjach. najwyrazniej ominal was jeszcze mega gesty katar i oby nigdy do was nie trafil :)
image

image
Moje dzieci nie lubią odkurzacza,więc u mnie odpada :((
kurde zaintrygowałyście mnie tym katarkiem. Ja wciągając fridą normalnie czuje jakbym jej mózg wysysała a i tak prawie nic nie ściągam.
Czym rozrzedzacie katar, żeby ściągnąć gilka? Ja psiukam solą morską, ale może to nie wystarczające?
Całe szczęście dziecię me nauczyło się smarkać, i wychodzi jej to lepiej niż to moje ściąganie fridą. No, ale, za mała jest, żeby wysmarkać wszystko co jej zalega, bo słyszę, że oddychać nie może :(
imageimage
image
Moje dziecko boi się odkurzacza więc katarek odpada.Stosuję maść majerankową,calcium syropek,na noc obok główki kładę pieluszkę tetrową pokropioną olejkiem Olbas, codziennie spacerek i szybko katar mija:)
image
ciekawi mnie ten katarek. wiecie ile kosztuje? gdzie można kupić w gdańsku?
http://www.katarek.pl/kupic.html

koszt to ok. 4050 zł w zaleznosci od apteki
katarek jest dobry dla tych najmniejszych dzieci co jeszcze nie potrafia "smarkac". ja placilam 40zł plus przesyłka, bezposrednio ze strony producenta, bo u mnie w aptece o nim nie slyszeli.
image

image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
mialo byc oczywiście 40-50 zl;)
a już się wystraszyłam, że cena taka wysoka:)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Kartony do przeprowadzki ! PILNE!!! (124 odpowiedzi)

Dziewczyny pomóżcie...w piątek czeka mnie przeprowadzka, a jeszcze nie mam kartonów. Potrzebuje...

Dobry ortodonta (43 odpowiedzi)

dla osoby dorosłej, wada zgryzu, znacie kogoś?

biopsja piersi, gdzie najszybciej (12 odpowiedzi)

Byłam na usg piersi i znaleziono coś w niej, lek. wykonująca usg kazała szybko zrobic biopsje....

do góry