Widok
katarek podłącza się do odkurzacza http://www.katarek.pl/index.html?PHPSESSID=7034a417307cf398bff1fcbf561cc8e0
ja dawniej uzywalam fridy, ale jak maly mial miesiac temu swoj pierwszy porzadny katar, to katarek okazal sie NIEZASTAPIONY. na poczatku balam sie tego, ze jest podlaczany do odkurzacza, ale ten system rurek/zwezek powoduje, ze zasysanie powietrza jest ledwo wyczuwalne ale jednostajne, pieknie i szybko odsysa gesta wydzieline i udraznia nosek na kilka godzin. bede polecac na prawde kazdemu z czystym sumieniem :)
tris, to sie tak wydaje, jak przytknelam aspirator do reki, to nawet nie poczulam, ze cos ciagnie, ale jego zaleta jest to, ze zasysa rownomiernie, jedniostajnie-w przeciwienstwie do aspiratora zaleznego od naszego wdechu. ucho mozna uszkodzic wtedy, jak zapuszcza sie sol morska nieumiejetnie i trafia do gardla i ucha... frida jest wystarczajaca jesli katar jest wodnisty, przy gestym katarze, nigdy za pomoca swoich pluc, nie odciagnie sie glutkow usytuowanych daleko, w jamie nosowej.
ale odkurzacz nie wciaga glutkow! tam jest specjalna komora, w ktorej zbiera sie wydzielina. a ssanie jest zredukowane do ssania we fridzie dzieki systemowi zwężek. szkoda, ze nie moge wam pokazac, bo sama mialam takie obawy, ale bezpodstawnie :) moje dziecko odkurzacza sie nie balo i nie boi, nawet po "katarku", po dzis dzien uwielbia ze mna odkurzac, tzn goni odkurzacz :)
mozgu to tym sie na pewno nie wyssie :P mowie przeciez ze sile ssania ma taka sama jak frida, tyle ze jednostajna :) nie wiem ile musialabym plus wypluc zeby odciagnac takie glutki jakie mialo moje dziecko, nawet po 20minutowych inhalacjach. najwyrazniej ominal was jeszcze mega gesty katar i oby nigdy do was nie trafil :)
kurde zaintrygowałyście mnie tym katarkiem. Ja wciągając fridą normalnie czuje jakbym jej mózg wysysała a i tak prawie nic nie ściągam.
Czym rozrzedzacie katar, żeby ściągnąć gilka? Ja psiukam solą morską, ale może to nie wystarczające?
Całe szczęście dziecię me nauczyło się smarkać, i wychodzi jej to lepiej niż to moje ściąganie fridą. No, ale, za mała jest, żeby wysmarkać wszystko co jej zalega, bo słyszę, że oddychać nie może :(
Czym rozrzedzacie katar, żeby ściągnąć gilka? Ja psiukam solą morską, ale może to nie wystarczające?
Całe szczęście dziecię me nauczyło się smarkać, i wychodzi jej to lepiej niż to moje ściąganie fridą. No, ale, za mała jest, żeby wysmarkać wszystko co jej zalega, bo słyszę, że oddychać nie może :(