Widok

Inhalacje-co na katar??

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Czym mogę inhalować 1,5 roczną córcię, którą męczy katar?

Nie chcę znowu lecieć do lekarza, bo w ostatnim tygodniu byliśmy z 5 razy:/

Czy sól fizjologiczna jej pomoże?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Tak, ja inhalowalam juz 3 -miesieczniaka.Sol na pewno pomoze,potem koniecznie trzeba oklepac!!
sól fizjologiczna, woda morska, euphorbium. To nasz zestaw :)
sól do inhalacji lub do psikania

oprócz tego do psikania nasivin soft i euphorbium oraz maść majerankowa
miało być:

sól do inhalacji lub do psikania woda morska
ja mojemu zawsze smarowałam stopy na noc Vikiem , ubierałam ciepłe skarpety i tez pomagało :-)
ja inhaluje wszystkim, co wypisałam powyżej.
my inhalowalismy sola fizjologiczna, sol morska przed i po inhalacji oraz po kazdym czyszczeniu noska "katarkiem" (bardzo polecam ten aspirator do nosa, bez porownania z frida!!!). do tego tylko na noc po kropelce nasivin soft, zeby maly spokojnie przespal noc. katar po tygodniu zniknal bez sladu.
jaka jest różnica między tym katarkiem a fridą?
katarek podłącza się do odkurzacza http://www.katarek.pl/index.html?PHPSESSID=7034a417307cf398bff1fcbf561cc8e0
ja dawniej uzywalam fridy, ale jak maly mial miesiac temu swoj pierwszy porzadny katar, to katarek okazal sie NIEZASTAPIONY. na poczatku balam sie tego, ze jest podlaczany do odkurzacza, ale ten system rurek/zwezek powoduje, ze zasysanie powietrza jest ledwo wyczuwalne ale jednostajne, pieknie i szybko odsysa gesta wydzieline i udraznia nosek na kilka godzin. bede polecac na prawde kazdemu z czystym sumieniem :)
chyba kupię tan katarek mojemu upartemu 6-latkowi bo skubany za Chlny Ludowe nie chce wydmuchiwac nosa ....... ehhh aczkolwiek ten odkurzacz tez mnie przeraża. Widzę jednak same pozytywne opinie o nim .
tylko pamiętajcie, że ze wszystkimi odciągaczami kataru nie ma żartów, można uszkodzić dziecku ucho.
jej ile roboty z tym katarkiem;/ jeszcze odkurzacz przynosić podłączać
o nie! to nie dla mnie..
na szczęście nam frida w zupełności wystarcza:) przed wyciąganiem zakraplam nosek i wszystko pięknie "wychodzi"

co do pytania to ja robię córce inhalację z soli a jest dużo młodsza:)
myślałam, ę to żart z odkurzaczem:)..a jednak.....

My zawsze sól+euphorbium, czasami sama sól.
tris, to sie tak wydaje, jak przytknelam aspirator do reki, to nawet nie poczulam, ze cos ciagnie, ale jego zaleta jest to, ze zasysa rownomiernie, jedniostajnie-w przeciwienstwie do aspiratora zaleznego od naszego wdechu. ucho mozna uszkodzic wtedy, jak zapuszcza sie sol morska nieumiejetnie i trafia do gardla i ucha... frida jest wystarczajaca jesli katar jest wodnisty, przy gestym katarze, nigdy za pomoca swoich pluc, nie odciagnie sie glutkow usytuowanych daleko, w jamie nosowej.
przy gęstych gilach robię inhalację i wtedy wyciągam:) inhalację rozrzedzają:)
Ja na noc smaruje maluchy vickiem na klatce piersiowej i na plecach,oprócz tego woda morska i oklepywanie
kulka, a takiego niespelna rocznego brzdaca tez mozna nacierac vickiem?
Vick zaostry.
Jest Pulmex Baby dla maluszków.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Dietetyk Agata Szczerkowska zdecydowanie odradzam (8 odpowiedzi)

Witam, kiedyś odchudzałam się z panią Agatą i efekty były super - w 3 miesiące schudłam bez...

Vision Express - czuję się oszukana (28 odpowiedzi)

Nie ja osobiście, ale dziś wcisnęli mojej teściowej bardzo drogie okulary do czytania. Naprawdę...

Atopowe zapalenie skóry (71 odpowiedzi)

Kobietki ratujcie.. od zawsze jestem alergikiem, ale w ciąży atopowe zapalenie skóry mnie...

do góry