Widok

Internet - VOLTA, proszę o opinie.

Usługi i wykonawcy Temat dostępny też na forum:
Witam

Ktoś już ma i korzysta ? Czy dotarli już do osiedla familijnego?
Negocjował ktoś z nimi koszt instalacji ?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Po kontakcie z firmą Volta dowiedziałem się, że wejdą na osiedle Familijne (ul. Goździkowa) późną wiosną 2015 r.
Na Osiedlu Rodzinnym maja byc ponoc za miesiac. Korzysta juz ktos z ich uslug? Powiedzieli mi, ze juz czesc Banina ma zalozony Internet od nich
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3
Opinie z internetu nie są zachęcające ..... Reszta banina ma pewno internet z WiFi lub oragne/3g
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
na gozdzikowjej mieli być już w wakacje

ale ceny sa zaporowe ja mam nc+ i lepsza oferta programowa i takie same pieniądze albo i mniejsze
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
A internet?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Internet radiowy no szalu nie robi ale jest
Mam internet z volty i jestem zadowolony. Wszystko chodzi płynnie tak jak nalezy. Trochę bolała mnie opłata za przyłącze. Ale już teraz o niej zapomniałem.
Ile miesięcznie płacicie i za co?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Nie polecam tej firmy!!!! Po spotkaniu z przedstawicielem, który zapewniał mnie, że instalacja usług nastąpi przed Euro 2016, zamówiłam pakiet tv+internet+telefon. Po podpisaniu zamówienia Pan Jakub D., ich przedstawiciel, zapadł się pod ziemię - nie odbierał ode mnie telefonów (jak zadzwoniłam z innego nr to odebrał). Wydawało mi się, że żyjemy w XXI wieku i jakieś standardy obsługi klienta obowiązują, ale najwidoczniej Pan Jakub kieruje się pradawnym kodeksem mówiącym: zdobądź klienta a potem miej go ............ Zależało mu tylko na podpisaniu umowy, potem ma klienta w nosie. Napisałam maila do firmy - brak odpowiedzi. Zrezygnowałam z ich usług. Naprawdę nie polecam - skoro na etapie przedinstalacyjnym w karygodny sposób ignorują klienta to co będzie potem??? Szukajcie innej firmy!!!
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1
Widzę piersszy niezadowolony klient, nie wiedzieć czemu.

W baninie wszyscy klienci którzy podpisali zlecnia, są już podłączeni albo mają dociągniety kabel, bądź czekają na dociągniecie (czasem potrzebne są zgody na przejście w drodze gminnej - na które czeka się dość długo i nie jest to już zależne od nas)

Może Pani się przedstawi? Albo chociaż adres poda.

Pozdrawiam "zapadnięty pod ziemię" p.Jakub.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 5
p.Jakubie, a dalej bierzecie 500zł za przyłączenie? czy już zeszliście z ceny :-)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Witam,

W Banienie "bierzemy" za przyłącze od 400zł brutto. W zalezności od tego co musimy wykonać. Prosze mi na email dokładnie opisać sytuację z mapką z zaznaczonym domem, a postaramy się coś wymyśleć.

Pozdrawiam J.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4
500zł niby dużo; ale za antenę z podłączeniem Tv na 3 telewizory i internet płacisz 400zł, a jednak światłowód to inna bajka...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Obecnie wydajność radia jest już jak najbardziej wystarczająca, dodatkowo trochę bardziej niezależna prądowo, co w takiej okolicy ma pewne znaczenie.
Nie raz i nie dwa zdarzyło mi się korzystać z netu na routerze i antenie wpiętej w UPS, za pomocą laptopa.

Sam światłowód faktycznie super, stabilność i łącza typu 50-100 Mb/s, gorzej jeśli podłączenie kosztuje tyle co 2 lata abonamentu za łącze radiowe rzędu 20 Mb/s, z podłączeniem w kwocie opłaty za 1 miesiąc.

Długo czekałem na Voltę i po prostu nie było sensu, 2 lata odpowiedzi 'miesiąc dwa i jesteśmy' :)
Ja 3 lata temu dzwoniłem do nich i mieli być za miesiąc...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja już ponad dwa lata mieszkam na Wspólnej i jeszcze Pan z Volty nie dotarł i nie podłączył a podłączyć miał za miesiąc.
Nie polecam
Bo dotacje są rozliczane za podpisaną umowe a nie działajace przyłacze :)
Za unijne pieniążki pracuje sie troche inaczej - ma sie klienta w d*pie poprostu, bo abonament, to marny procent zysku.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Pan chyba z WAVE?

Lepiej nie komentować jak się nie wie o co kaman ;)
Niektóre miejscowości nie są w dotacji, budowane są z własnych zasobów.

Osoba która pisała komenatrz czekała na podłączenie niecałe 3tygodnie (staraliśmy się wyrobić przed EURO) gdzie w umowie jest zapis 60dni.

Staramy się zawsze wykonać podłączenia jak najszybciej, ale są czasem przeszkody z którymi troche trzeba powalczyć (pozwolania, podwykonawcy, gminy etc.)

Trzeba wziąć pod uwagę że to nie montaż anteny na paśmie nielicencjonowanym.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3
volta oferujecie internet , telewizje na osiedlu królewskim? konkretnie ul. jeziorna.
do góry