Widok
Internet światłowód, naziemny "po kablu"
Witam,
Jak w temacie, jestem zainteresowany założeniem dostępu w domu do światłowodu lub innego naziemnego łącza. Moje pytanie brzmi, czy jakiś dostawca obejmuje ulicę Pszenną, konkretnie obok centrum Feniks (tam gdzie jest siłownia S7)?
Z góry dzięki za odpowiedzi.
Pozdrawiam,
Maciek
Jak w temacie, jestem zainteresowany założeniem dostępu w domu do światłowodu lub innego naziemnego łącza. Moje pytanie brzmi, czy jakiś dostawca obejmuje ulicę Pszenną, konkretnie obok centrum Feniks (tam gdzie jest siłownia S7)?
Z góry dzięki za odpowiedzi.
Pozdrawiam,
Maciek
Dla ścisłości, firma nie zmieniła adresu - nadal Morelowa 2 - a Kryształowa to nowe miejsce gdzie od niedawna mam zasięg. Światłowody powoli też robimy - z drugiej strony, radio też nie stoi w miejscu. Autora wątku proszę o kontakt, zobaczymy co się da zrobić - niekoniecznie światłowodem, ale też stabilnie a przypuszczam że o to chodzi. Pozdrawiam.
A radiowy w paśmie licencjonowanym, działający stabilnie podobnie jak naziemny, z możliwością bezpłatnego przetestowania - z ciekawości, dlaczego nie? Jakie parametry łącza są wymagane i jaki budżet? Niedawno podłączaliśmy radiowo klienta, któremu przestała wystarczać tylko i wyłącznie naziemna neostrada. Klient wymagający to i sprzęt lepszy który trochę kosztował, ale da się.
Rozumiem ze jestes przewrazliwiony na punkcie radiowki - nie dziwie sie skoro meczysz sie z JMT u których jakość usług zatrzymała się 10 lat temu. Zadzwoń do nas 58 600 60 60, dostaniesz instalacje za darmo, jakiś tam miesiąc na testy, zmienisz zdanie odnośnie radiówek.
Odnośnie kabla - nie, i jeszcze długo długo nie.
Odnośnie kabla - nie, i jeszcze długo długo nie.
Lepiej do nas 793 26 35 35 - stały publiczny IP (+10 zł) i router WiFi na wynajem (+7 zł) u nas w standardzie :)
Jako jedyni na obszarze gminy Żukowo posiadamy odpłatne rezerwacje częstotliwości w paśmie 6 GHz - http://uke.gov.pl/_rejestry/dostepnosc/gminy61/220508.HTM
Mieszkam i działam w Baninie, tu płacę podatki z których może kiedyś będą drogi i rzadsze remonty zawieszenia...
A i na kable przyjdzie czas - tym szybciej im większe zainteresowanie w danym miejscu.
Jako jedyni na obszarze gminy Żukowo posiadamy odpłatne rezerwacje częstotliwości w paśmie 6 GHz - http://uke.gov.pl/_rejestry/dostepnosc/gminy61/220508.HTM
Mieszkam i działam w Baninie, tu płacę podatki z których może kiedyś będą drogi i rzadsze remonty zawieszenia...
A i na kable przyjdzie czas - tym szybciej im większe zainteresowanie w danym miejscu.
słabo to trochę delikatnie powiedziane. Od kilku miesięcy próbuję dowiedzieć się, czy obiecany rok temu dostęp do światłowodu (okolice szkoły, Tuchomska i "odnóża"), w końcu się pojawi. Umowa z plusem w ramach pakietu smart dom (nigdy więcej!) niedługo się kończy, a póki co sensownej alternatywy brak :(
Nie każda właśnie dlatego ja wybrałem konkurencję z pasmem licencjonowanym, nie zwalnia nawet o 19-20 w niedzielę i pingi są zawsze między 10-20 w speedteście do serwerów w warszawce. Dla mnie to było najważniejsze czyli prędkość w szczycie a nie, że będzie ogień rano a pod wieczór albo po południu 2/3 prędkości albo i gorzej chociaż nie dla każdego to jest istotne a niektórzy nawet nie wiedzą jaką prędkość faktycznie mają, obstawiam że z 50% minimum jak ma połowę prędkości to nie widzi różnicy.