Widok

Internet w Baninie

Jaki polecacie internet w Baninie?

Cena nie gra roli, najbardziej obchodzi mnie opóźnienie (ms - latency) żeby było na poziomie 20-30-40 max. Nawet na radiówkach jest to możliwe jeśli są położone na dobrym szkielecie.

Proszę podawać nazwę providera i argumenty za i przeciw.

Z góry dziękuje za pomoc.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2
~multi-wifi.pl
Rozbawiles mnie czlowieku.
50Mb/s to chyba uzyskasz w polaczeniu 1-do-1 na taka odlegosc :)

Niestety nawet routery N-ki, nie dadza szalu przy wiekszej ilosci uzytkownikow.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 15
re: ~forest
Dzieki wielkie za posta.
W koncu ktos pokazal rzeczyste (nedzne) parametry Wifi.

Pozostale posty wyglada raczej na reklame dostawcow naciagaczy!!

Sam mialem kiedys Wifi, ludzie to nie ma prawa dzialac dobrze w wiekszej seci jak ktos nie ma pojecia o tej technologii i chce tylko zarobic.

Juz nie wspomne o smiesznych predkosciach w ofercie :(
Co to jest dzisiaj 2Mb/s, tyle to miala 6-7 lat temu telekomunikacja w NEO :D

Chyba pozostane w Plus-ie 3G :)
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 14
Parametry Amelka są takie, jak obiecywał. Wiadomo, że to nie jest światłowodowe UPC, ale transfery są stałe, przewidywalne i chyba jeszcze się nie zdarzyło, żeby sieć się całkiem posypała. Jeśli miałbym się czegoś przyczepić, to JEDYNIE tego, że kiedy padł mi duży dysk na serwerze NAS i musiałem jego zawartość odtworzyć na sobie znane sposoby, to dość szybko dostałem wiadomość, że jeśli planuję taki transfer, będziemy musieli renegocjować cenę albo się rozstać. A zgodnie z zapowiedziami, miało być bez limitu. A bez limitu oznacza BEZ LIMITU, a nie 'bez limitu, pod warunkiem, że limit nie zostanie przekroczony'. Niemniej OK, rozumiem, że dostawca mógł nie przewidzieć mojej czasowej żarłoczności... Mam nadzieję, że teraz już warunki umowy są określone bardziej precyzyjnie, że Amelek nie obiecuje czegoś, czemu nie chce sprostać.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1
A na swiatlowodzie? :-)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Radiem na 1500 metrów można uzyskać 50Mbs a po kablu miedzianym za pomocą modemu 12Mbs może 15Mbs że o pingu nie wspomnę
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 2
Masz neta od Amelka to skąd możesz wiedzieć że w multi-wifi są limity ??
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 2
nie konkurencja, teraz jest tyci lepiej, ale są godziny że nic nie idzie zrobić ?!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Radiówka lepsza od kabla? Ciekawe rzeczy piszesz
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 7
radiówka lepsza od kabla miedzianego , chyba że mieszkasz 100m od centrali przy GS sie
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0
To na pewno ,radiówka raczej stabilna nie będzie ale jak porównam Amelka do jakiegoś Orange itd to i tak jest lepiej. Kabel był by najlepszy .Pamietam że jakoś 2012 chodzili z ankieta z tpsa czy jesli okabluja to wezmie się u nich neta ale na ankiecie się skończyło
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
mam amelka i stwierdzam że jest bardzo niestabilny, robiłam paręnaście razy testy, raz jest w miarę, a innym razem masakra, zależy to też od godzin, po południu czasem dramat... też zgłaszałam i mówi że u niego jest ok, bo są godziny kiedy jest dobrze, ale nie ma porównania do internetu po kablu
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0
Tylko Internet wziolem 50mb,s za 70zl w speed teście tez trzyma miedzy 48-50mb
Można z tv i telefonem nawet
Co do podlaczenia to zalezy na ile bierze sie umowę koszt podlaczenia maleje.....
Pozdr
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Mam net od Amelka i szczerze polecam. Mam wykupione 8Mb, pliki ściągam z prędkością średnio około 1 MEGA/S
http://www.speedtest.net/my-result/3992803647
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 5
Słupka tepsowego nie macie w okolicy?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
i wynik z innego testu-zblizony
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Chyba jakaś konkurencja Amelka. Jestem jego klientką od roku . Speedtest z dziś
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 5
No to jestem w szoku, zastanawiałem się nad amelkiem, ale widzę że może trzeba będzie zmienić plan. U innych też jest podobnie?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
powtórzyłem test po kilkunastu min.
Tak przy okazji system czysty bez robali i tp.
Gość musi ogarnąć temat albo dać se spokój. Zgłaszałem że chodzi to do D, odpowiedział że u niego wszystko jest ok :/
image

PING ZABIJA !! :O
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0
Amelek :( masakra
image

Ma być 2Mb/s - to jeest i tak dobry wynik , a ping morduje wszystko to działa jak przez starą TEPSE / modem
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0
Pytanie, czy naprawdę potrzebujemy transferu 50 M, jeśli radiówka oferuje łacze 8M i w praktyce transfer osiąga nie mniej niż 6M (przy stabilnym łączu) to chyba wystarczy? no chyba, że korzystamy z serwerów i udostępniania danych na odległość, czy się mylę?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Banino

Gdzie kupujecie mięso? (22 odpowiedzi)

Witam Mieszkam w baninie od niedawna i ostatnio miałam nieprzyjemnosc zakupic mieso w Markecie...

do góry