Widok
InviMed - Wasze opinie i doswiadczenia
Zastanawiam sie nad wyborem kliniki - Gameta albo InviMed. O Gamecie i pracujacych tam lekarzach mozna sporo znalezc w internecie, natomiast jesli chodzi o gdynski InviMed, to praktycznie zero informacji.. Nawet na swojej stronie nie podaja calego praktykujacego tam personelu - jednynym lekarzem widniejacym tam jest dr Piotr Kwieciński.
Czy sa wsrod Was dziewczyny/pary, ktore korzystaly z InviMedu? jakie sa Wasze doswiadczenia, opinie?
Czy sa wsrod Was dziewczyny/pary, ktore korzystaly z InviMedu? jakie sa Wasze doswiadczenia, opinie?
Nie mam info z pierwszej ręki, ale moja koleżanka korzysta z Invimedu. Nie jestem pewna, czy tam skład lekarski nie ogranicza się do dwóch lekarzy, tj. Kwieciński i Rogoza. To stosunkowo nowa klinika i nie mają chyba jeszcze zbyt dużo klienteli. Koleżanka mówi, że kiedykolwiek była umówiona na wizytę, to poczekalnia jest puściutka.
Na pewno są dość atrakcyjni cenowo i pewnie - żeny wyrobic sobie markę - starają się. Z drugiej strony Invimed w Warszawie jest chyba najlepszy w opiniach na innych forach...a jeśli to to samo "know how"....
To są trudne wybory
Na pewno są dość atrakcyjni cenowo i pewnie - żeny wyrobic sobie markę - starają się. Z drugiej strony Invimed w Warszawie jest chyba najlepszy w opiniach na innych forach...a jeśli to to samo "know how"....
To są trudne wybory
Byliśmy na wizycie z mężem, kiedy zaczynaliśmy przymierzać się do in vitro, jednak poszliśmy równolegle do invimedu i invicty, gamety w ogóle nie braliśmy pod uwagę. Ostatecznie zdecydowaliśmy się na tę drugą klinikę, podchodzimy do programu in vitro do skutku (wiele prób za jedną opłatą). Przeważył personel, który wydał nam się życzliwszy i bardziej kompetentny (jesteśmy pod opieką dr Łukaszuka). Polecam wizyty w kilku miejscach, wtedy może wybór będzie łatwiejszy.
Z tego co sie orientuje, to InviMed tez ma ten program..
http://www.invimed.pl/aktualnosci/2011/invimed-gdynia-rozpoczelo-program-in-vitro-z-sukcesem
http://www.invimed.pl/aktualnosci/2011/invimed-gdynia-rozpoczelo-program-in-vitro-z-sukcesem
Polecam zdecydowanie i na 100% Invimed. Razem z mężem wcześniej w zaufaniu udaliśmy się do Invicty,ale podejście lekarki i zaproponowane leczenie nas zniechęciły. Po przemyśleniach i rozmowach doszliśmy do wniosku, że w Inviccie chodzi o pieniążki w pierwszej kolejności, a nie na pacjentach. Szkoda gadać, nigdy więcej tam nas nikt nie zobaczy. W Invimedzie jak w innej bajce,zupełnie inny świat!! Naprawdę z głębi serca polecam!! Tam lekarz ani przez sekundę nie zasugerował opłat za wizytę, badanie męża w gratisie, od ręki zostaliśmy zarejestrowani do programu rządowego na in vitro,i nie usłyszeliśmy że to trudna procedura,że kolejki, że trzeba płacić żeby szybko zadziałać. Polecamy dr Rogozę, bo u Niego z polecenia byliśmy, zaufaliśmy i wierzymy,że Tu się uda :-)
Witam. Mam 34 lata i zdecydowałam się na dzidziusia. Jednak nie mogłam zajść w ciążę. Razem z mężem przeszliśmy szereg badań i okazało się,
że naturalnie jest to niemal niemożliwe. Niestety przeszłam przedwczesną menopauzę.. Znajomy lekarz polecił nam in vitro z komórkami dawczyń i klinikę invimed która posiada takie leczenie w zakresie usług.
Słyszałam też, że wybór dawczyni jest anonimowy i można tego dokonać za pomocą katalogu który pokazuje jej zdjęcie z dzieciństwa.
Co myślicie o tej klinice? Leczył się tam ktoś?
że naturalnie jest to niemal niemożliwe. Niestety przeszłam przedwczesną menopauzę.. Znajomy lekarz polecił nam in vitro z komórkami dawczyń i klinikę invimed która posiada takie leczenie w zakresie usług.
Słyszałam też, że wybór dawczyni jest anonimowy i można tego dokonać za pomocą katalogu który pokazuje jej zdjęcie z dzieciństwa.
Co myślicie o tej klinice? Leczył się tam ktoś?
ja się tam leczyłam. Też przechodziliśmy te wszystkie badania.... okazało się, że mąż jest bezpłodny.. mój mąż nie miał plemników w nasieniu. Nie zaprzeczam to był szok. i dla niego i też dla mnie... chcieliśmy dziecka.
w invimedzie obsługiwał nas dr makowska. Rzeczowo ale delikatnie przekazała nam info. Bardzo uważała, żeby nie urazić męża. Swoja droga zyciowa kobieta. o naturalnympoczeciu nie było mowy.
Pierwsze co nam przyszło do głowy to adopcja ale pani doktor zaproponowała in vitro.. po 3 próbach udało się i mamy maxa :)
Jak dla mnie fajna nowocesna placówka.
w invimedzie obsługiwał nas dr makowska. Rzeczowo ale delikatnie przekazała nam info. Bardzo uważała, żeby nie urazić męża. Swoja droga zyciowa kobieta. o naturalnympoczeciu nie było mowy.
Pierwsze co nam przyszło do głowy to adopcja ale pani doktor zaproponowała in vitro.. po 3 próbach udało się i mamy maxa :)
Jak dla mnie fajna nowocesna placówka.
Jak to wszędzie bywa zdania są podzielone. Sarakol, gratuluję! Cieszę się, że Ci się udało. Wiadomo
całkiem inaczej się człowiek czuje gdy lekarz podchodzi do sytuacji z wyczuciem nawet i leczenie dzięki temu może być efektywniejsze.
Ja już umówiłam się na pierwszą wizytę w invimed i staram się myśleć pozytywnie, chociaż nie ukrywam stres jest...
całkiem inaczej się człowiek czuje gdy lekarz podchodzi do sytuacji z wyczuciem nawet i leczenie dzięki temu może być efektywniejsze.
Ja już umówiłam się na pierwszą wizytę w invimed i staram się myśleć pozytywnie, chociaż nie ukrywam stres jest...
Nasza historia jest podobna, ale dotyczy dr Piątkowskiego, który też robi in vitro w Invimedzie. Leczyliśmy się u niego w gabinecie w Orłowie. Przeszliśmy wiele badań, długie leczenie i doktor Piątkowski zalecił in vitro i zaczęliśmy przygotowania do programu w Invimedzie. Zrobiliśmy nawet sporo badań, ale szczęśliwie obyło się bez in vitro. Zanim zgłosiliśmy się do Invimedu, już byłam w ciąży:). Ale na podstawie informacji od doktora jak i tego, że to on miał prowadzić nas i tak polecam doktora i tę klinikę. Polecamy!