Widok
Jak długo czeka się na suknię ślubną ?
Dziewczyny mam pytanko, jeżeli pójdę do salonu sukien ślubnych i dajmy na to, któraś suknia mi się spodoba, to czy odrazu mogę ja kupić ?
Jak długo czeka się żeby taką suknię przerobić/dopasować ?
Powiedzmy, że mam 2tyg bo nie mam mnie w kraju.. wyrobię się ???
A jeżeli znacie jakieś salony gdzie jest duzy wybór sukien ślubnych i można je kupić " od ręki" to będę wdzięczna za podanie jakichkolwiek danych ..
(głównie okolice gdańska, ale gdzieś poza też może być:))
Z góry dziękuję :)
Jak długo czeka się żeby taką suknię przerobić/dopasować ?
Powiedzmy, że mam 2tyg bo nie mam mnie w kraju.. wyrobię się ???
A jeżeli znacie jakieś salony gdzie jest duzy wybór sukien ślubnych i można je kupić " od ręki" to będę wdzięczna za podanie jakichkolwiek danych ..
(głównie okolice gdańska, ale gdzieś poza też może być:))
Z góry dziękuję :)
To ciekawe - pierwszy raz slysze, ze w 3 dni ktos potrafi suknie slubna uszyc. Zazwyczaj to salony zakladaja min. 4 m-ce - tzn. z takim wyprzedzeniem przyjmuja zamowienia, a ile je szyja, ktoz tam wie.
Moja kolezanka bynajmniej na tydzien przed slubem wybrala i kupila suknie z salonu Farage (Galaxy) - miala juz gotowa sukienke uszyta, ale efekt tak jej sie nie podobal, ze szukala innej - mysle, ze musiala kupic jedna z tych, ktore sa w salonie przeznaczone na mierzenie - czasem robia wyprzedaze na te sukienki
Moja kolezanka bynajmniej na tydzien przed slubem wybrala i kupila suknie z salonu Farage (Galaxy) - miala juz gotowa sukienke uszyta, ale efekt tak jej sie nie podobal, ze szukala innej - mysle, ze musiala kupic jedna z tych, ktore sa w salonie przeznaczone na mierzenie - czasem robia wyprzedaze na te sukienki
To zależy od firmy i od tego czy kupujesz czy chcesz wypozyczyc. Potwierdzam ze w agnes moga uszyc w ciagu kilku dni, ale chyba za dodatkowa oplata za expres choc pewna nie jestem. Ja szukac sukni wybralam sie okolo 4-4,5 miesiaca przed slubem i w niektorych salonach nawet ze mna gadac nie chcieli, bo mowili ze za pozno. W koncu wybrałam sie do Warszawy i tam zamówiłam, ale nie ukrywam, że tez było parcie ze strony ekspedientek, ktore mowily ze to pozno i zeby szybciutko zamawiac. w rezulatacie suknia bedzie ok 2 tygodni przed slubem, wiec akrat na poprawki itd. Ale bylam naprawde zaskoczona, że trzeba załatwiać z takim wyprzedzeniem. A tak w ogole to jeśli jestes w miare standardowych wymiarów, to poszukaj wśród sukni uzywanych np na allegro. Na ogół nie sa wcale zniszczone, a mozna je kupic za 1/3 ceny. Ja nosze 38 i jestem bardzo wysoka, więc był problem z uzywana i w rezultacie zamówiłam nową. Pozdrawiam.
moja znajoma kupiła gotową sukienkę w salonie w Sierakowicach- oprócz tego, że ceny mają naprawdę korzystne (od ok 1300zł do 3 tysięcy), panie są prawdziwymi profesjonalistkami w porównaniu z trójmiejskimi salonami(jest to jakaś godzinka drogi z Gdańska)
ogólnie, jeśli sukienka na Ciebie pasuje, możesz ją mieć od ręki- oczywiście robią na miejscu drobne poprawki do Twojej figury
różnie to jednak bywa, bo mi z kolei żadna sukienka stamtąd nie przypadła do gustu i sama zamówiłam swoją w salonie w Gdańsku głównym, gdzie czeka się od 2 do 8 tygodni na uszycie nowej
Jestem pewna, że w większości salonów, jeśli znajdziesz idealną sukienkę, możesz kupić tą przeznaczoną do przymiarek. One jednak nie zawsze są w idealnym stanie.
Moja znajoma naprawdę miała wielkie szczęście- kupiła sukienkę którą zmierzyła jako pierwszą, właśnie w Sierakowicach, pomimo, że była też w Agnes, Farage, Madonnie itd. :) Ta się jej spodobała i koniecznie tą musiała mieć.
ogólnie, jeśli sukienka na Ciebie pasuje, możesz ją mieć od ręki- oczywiście robią na miejscu drobne poprawki do Twojej figury
różnie to jednak bywa, bo mi z kolei żadna sukienka stamtąd nie przypadła do gustu i sama zamówiłam swoją w salonie w Gdańsku głównym, gdzie czeka się od 2 do 8 tygodni na uszycie nowej
Jestem pewna, że w większości salonów, jeśli znajdziesz idealną sukienkę, możesz kupić tą przeznaczoną do przymiarek. One jednak nie zawsze są w idealnym stanie.
Moja znajoma naprawdę miała wielkie szczęście- kupiła sukienkę którą zmierzyła jako pierwszą, właśnie w Sierakowicach, pomimo, że była też w Agnes, Farage, Madonnie itd. :) Ta się jej spodobała i koniecznie tą musiała mieć.
ja moją Lornę zamawiałam 10 marca i Pani w Salonie mówiła, że to dość późno ... pierwsza przymiarka ma być na początku lipca (mają dzwonić), a ślub 2 sierpnia,
wiadomo jakie mają podejście w salonach sukien: tylko ich suknie są najpiękniejsze i najlepiej, żeby od razu się zdecydować,
gdybym się od razu zdecydowała to dostałabym gratis krótszy welon (bo mój jest orginalny do tej sukni, bardzo długi) i trochę żałuję, że tego nie zrobiłam, bo w żadnej tak dobrze się nie czułam
mierzyłam, a przynajmniej próbowałam zmierzyć Lornę z drugiej ręki, ale miałam trochę za dużo w biodrach, teraz zgubiłam trochę centymetrów, ale kto mógłby przewidzieć, że tak będzie i nie obudzę się za późno ...
wiadomo jakie mają podejście w salonach sukien: tylko ich suknie są najpiękniejsze i najlepiej, żeby od razu się zdecydować,
gdybym się od razu zdecydowała to dostałabym gratis krótszy welon (bo mój jest orginalny do tej sukni, bardzo długi) i trochę żałuję, że tego nie zrobiłam, bo w żadnej tak dobrze się nie czułam
mierzyłam, a przynajmniej próbowałam zmierzyć Lornę z drugiej ręki, ale miałam trochę za dużo w biodrach, teraz zgubiłam trochę centymetrów, ale kto mógłby przewidzieć, że tak będzie i nie obudzę się za późno ...
url=http://www.maluchy.pl]
[/url]
[/url]
Ja rownież mieszkam za granicą- i obawiałam się jak to będzie z suknią..Miałam tydzień na poszukiwania-na 3 miesiące przed ślubem.W slonachmsłysząłam : , że to już ostatni gwizdek -żeby Panie mogły zamówić.W rezultacie w pierszy dzień wybrałam-i na dwa tyg przed ślubem-(więc niebawem )idę na przymiarkę i odbieram .
Ja też zamawiałam wcześniej ale Pani z alonu Magda nieporadziła sobie ....5 dni przed ślubem pojechałam do Agnes i byłam zaskoczona ,że nikt nie robił mi problemów a nawet pojawiła się propozycja szycia wybranych modeli w trzy dni (we czwartek było święto więc na środe miała być) .Ja wiem ,że wszędzie mówią ....trzeba zamówić wcześniej.... ale skoro mi się udało to chyba innym też w takiej sytuacji się uda . Agnes i Pani Ania!!!! Polecam

standartowo w salonach mówią ze co najmniej na 3 miesiące przed trzeba zamówić, bo tyle czasu potrzebują na uszycie
ale...mogą to zrobić w czasie krótszym
ja kupowałam w Agnes na 1,5 miesiące przed
kupowałam gotową, potrzebna była tylko mała przeróbka spódnicy, typu skrócenie i poszerzenie-spokojnie mogliby ją zrobić w 1-2 dni
ale...mogą to zrobić w czasie krótszym
ja kupowałam w Agnes na 1,5 miesiące przed
kupowałam gotową, potrzebna była tylko mała przeróbka spódnicy, typu skrócenie i poszerzenie-spokojnie mogliby ją zrobić w 1-2 dni
Takie gadanie. Jak chcą klienta to uszyją nawet w jedną noc. Co to za problem dla krawcowej? Sukni ślubnej nie szyje się przez 2 miesiące. Tyle mówią w salonie bo jest więcej zamówień i nie chą mieć później problemów przy opóźnieniach. spokojnie wypożyczysz suknię od ręki jeszcze tego samego dnia w praktycznie każdym salonie. Jak się uprzesz to sprzedadzą Ci z ekspozycji, o to dla nich mała strata. Nie martw się.
Na Władysława IV w Gdyni jest kilka salonów na pewno coś znajdziesz. Powodzenia.
Na Władysława IV w Gdyni jest kilka salonów na pewno coś znajdziesz. Powodzenia.
Spełnij marzenie chorego dziecka www.trzebamarzyc.org
A ja ODRADZAM !!!!!!! Nie życze nikomu by był w takiej sytuacji jak ja . Suknia zamawiana w lutym a w kwietniu(bo byłam za granicą) pierwsza przymiarka"katastrofa" i jeszcze 3 w których nic się nie zmieniało pomimo obietnic,że teraz będzie już super.Ostatnia przymiarka 5 dni przed ślubem.Wyobrazcie sobie ,że stoicie w "wymarzonej" sukni a kobieta przechodząca obok salonu zatrzymuje się i mówi ,że w tej sukni piękny jest tylko tren..... i że wyglądasz jak "stara uma"..... i wiesz ,że ona ma racje bo to co masz na sobie jest dalekie od orginału. Nie była to jakaś skomplikowana suknia (Agnes model 1709 ) tyle,że materiał do du... i się nie układała jak miała. Zamiast cienkiego zwiewnego materiału dostałam coś tiulowego ,sztywnego czego nie dało się ujarzmić. Na ostatniej przymiarce materiał miał być wymieniony a nic się nie zmieniło ... Zastanawiam czemu mnie tak zwodzono i kazano czekać kolejne dni a materiał się nie zmienił...Może chodziło o to by jeszcze mnie przetrzymać tak bym nie miała wyjścia i za mało czasu by kupić w innym salonie.... ODRADZAM!!!!!!!!!!

kurcze Atomówka przeraziłaś mnie trochę, ja własnie czekam na pierwszą przymiarkę w Magdzie. Suknia jest szyta z fotki....babka zdjęła miarę, miałam na sobie inną suknię, podobny krój i nawet z materiału z jakiego chciałam moją suknię. Zapisywała wszystko skrupulatnie, mam nadziję, że sytuacja która Cię spotkała się nie powtórzy...
Ja zamawiałam w Agnes. Ślub 8 sierpnia, a pierwsza przymiarka w połowie czerwca. Pani powiedziała mi, że trzeba składać zamówienia tak wcześnie, dlatego że muszą zamówić materiał, itp. Potwierdziła także, że jeśli ktoś chce uszyć suknię "ekspresowo", musi niestety zapłacić troszkę więcej.
[URL="http://www.whenismywedding.com/"]
[/URL]
[/URL]
ja nie rozumiempo co każdy czaka z wyborem pewnych rzeczy do ślubu takich jak suknia ślubna czy szukanie garnituru czy koszuli a potem sie przed ślubem stresuja takimi pierdołami jakimi s ą ciuchy... przescież w tym dniu licza sie inne rzeczy wchodzicie z związek małżeński i o tym powinniście myśleć a nie o tym że musisz w dzień slubu suknie odbierać od krawcowej...