Widok
Jak długo czeka się na suknię ślubną ?
Dziewczyny mam pytanko, jeżeli pójdę do salonu sukien ślubnych i dajmy na to, któraś suknia mi się spodoba, to czy odrazu mogę ja kupić ?
Jak długo czeka się żeby taką suknię przerobić/dopasować ?
Powiedzmy, że mam 2tyg bo nie mam mnie w kraju.. wyrobię się ???
A jeżeli znacie jakieś salony gdzie jest duzy wybór sukien ślubnych i można je kupić " od ręki" to będę wdzięczna za podanie jakichkolwiek danych ..
(głównie okolice gdańska, ale gdzieś poza też może być:))
Z góry dziękuję :)
Jak długo czeka się żeby taką suknię przerobić/dopasować ?
Powiedzmy, że mam 2tyg bo nie mam mnie w kraju.. wyrobię się ???
A jeżeli znacie jakieś salony gdzie jest duzy wybór sukien ślubnych i można je kupić " od ręki" to będę wdzięczna za podanie jakichkolwiek danych ..
(głównie okolice gdańska, ale gdzieś poza też może być:))
Z góry dziękuję :)
To ciekawe - pierwszy raz slysze, ze w 3 dni ktos potrafi suknie slubna uszyc. Zazwyczaj to salony zakladaja min. 4 m-ce - tzn. z takim wyprzedzeniem przyjmuja zamowienia, a ile je szyja, ktoz tam wie.
Moja kolezanka bynajmniej na tydzien przed slubem wybrala i kupila suknie z salonu Farage (Galaxy) - miala juz gotowa sukienke uszyta, ale efekt tak jej sie nie podobal, ze szukala innej - mysle, ze musiala kupic jedna z tych, ktore sa w salonie przeznaczone na mierzenie - czasem robia wyprzedaze na te sukienki
Moja kolezanka bynajmniej na tydzien przed slubem wybrala i kupila suknie z salonu Farage (Galaxy) - miala juz gotowa sukienke uszyta, ale efekt tak jej sie nie podobal, ze szukala innej - mysle, ze musiala kupic jedna z tych, ktore sa w salonie przeznaczone na mierzenie - czasem robia wyprzedaze na te sukienki
To zależy od firmy i od tego czy kupujesz czy chcesz wypozyczyc. Potwierdzam ze w agnes moga uszyc w ciagu kilku dni, ale chyba za dodatkowa oplata za expres choc pewna nie jestem. Ja szukac sukni wybralam sie okolo 4-4,5 miesiaca przed slubem i w niektorych salonach nawet ze mna gadac nie chcieli, bo mowili ze za pozno. W koncu wybrałam sie do Warszawy i tam zamówiłam, ale nie ukrywam, że tez było parcie ze strony ekspedientek, ktore mowily ze to pozno i zeby szybciutko zamawiac. w rezulatacie suknia bedzie ok 2 tygodni przed slubem, wiec akrat na poprawki itd. Ale bylam naprawde zaskoczona, że trzeba załatwiać z takim wyprzedzeniem. A tak w ogole to jeśli jestes w miare standardowych wymiarów, to poszukaj wśród sukni uzywanych np na allegro. Na ogół nie sa wcale zniszczone, a mozna je kupic za 1/3 ceny. Ja nosze 38 i jestem bardzo wysoka, więc był problem z uzywana i w rezultacie zamówiłam nową. Pozdrawiam.
ja moją Lornę zamawiałam 10 marca i Pani w Salonie mówiła, że to dość późno ... pierwsza przymiarka ma być na początku lipca (mają dzwonić), a ślub 2 sierpnia,
wiadomo jakie mają podejście w salonach sukien: tylko ich suknie są najpiękniejsze i najlepiej, żeby od razu się zdecydować,
gdybym się od razu zdecydowała to dostałabym gratis krótszy welon (bo mój jest orginalny do tej sukni, bardzo długi) i trochę żałuję, że tego nie zrobiłam, bo w żadnej tak dobrze się nie czułam
mierzyłam, a przynajmniej próbowałam zmierzyć Lornę z drugiej ręki, ale miałam trochę za dużo w biodrach, teraz zgubiłam trochę centymetrów, ale kto mógłby przewidzieć, że tak będzie i nie obudzę się za późno ...
wiadomo jakie mają podejście w salonach sukien: tylko ich suknie są najpiękniejsze i najlepiej, żeby od razu się zdecydować,
gdybym się od razu zdecydowała to dostałabym gratis krótszy welon (bo mój jest orginalny do tej sukni, bardzo długi) i trochę żałuję, że tego nie zrobiłam, bo w żadnej tak dobrze się nie czułam
mierzyłam, a przynajmniej próbowałam zmierzyć Lornę z drugiej ręki, ale miałam trochę za dużo w biodrach, teraz zgubiłam trochę centymetrów, ale kto mógłby przewidzieć, że tak będzie i nie obudzę się za późno ...
moja znajoma kupiła gotową sukienkę w salonie w Sierakowicach- oprócz tego, że ceny mają naprawdę korzystne (od ok 1300zł do 3 tysięcy), panie są prawdziwymi profesjonalistkami w porównaniu z trójmiejskimi salonami(jest to jakaś godzinka drogi z Gdańska)
ogólnie, jeśli sukienka na Ciebie pasuje, możesz ją mieć od ręki- oczywiście robią na miejscu drobne poprawki do Twojej figury
różnie to jednak bywa, bo mi z kolei żadna sukienka stamtąd nie przypadła do gustu i sama zamówiłam swoją w salonie w Gdańsku głównym, gdzie czeka się od 2 do 8 tygodni na uszycie nowej
Jestem pewna, że w większości salonów, jeśli znajdziesz idealną sukienkę, możesz kupić tą przeznaczoną do przymiarek. One jednak nie zawsze są w idealnym stanie.
Moja znajoma naprawdę miała wielkie szczęście- kupiła sukienkę którą zmierzyła jako pierwszą, właśnie w Sierakowicach, pomimo, że była też w Agnes, Farage, Madonnie itd. :) Ta się jej spodobała i koniecznie tą musiała mieć.
ogólnie, jeśli sukienka na Ciebie pasuje, możesz ją mieć od ręki- oczywiście robią na miejscu drobne poprawki do Twojej figury
różnie to jednak bywa, bo mi z kolei żadna sukienka stamtąd nie przypadła do gustu i sama zamówiłam swoją w salonie w Gdańsku głównym, gdzie czeka się od 2 do 8 tygodni na uszycie nowej
Jestem pewna, że w większości salonów, jeśli znajdziesz idealną sukienkę, możesz kupić tą przeznaczoną do przymiarek. One jednak nie zawsze są w idealnym stanie.
Moja znajoma naprawdę miała wielkie szczęście- kupiła sukienkę którą zmierzyła jako pierwszą, właśnie w Sierakowicach, pomimo, że była też w Agnes, Farage, Madonnie itd. :) Ta się jej spodobała i koniecznie tą musiała mieć.
Ja rownież mieszkam za granicą- i obawiałam się jak to będzie z suknią..Miałam tydzień na poszukiwania-na 3 miesiące przed ślubem.W slonachmsłysząłam : , że to już ostatni gwizdek -żeby Panie mogły zamówić.W rezultacie w pierszy dzień wybrałam-i na dwa tyg przed ślubem-(więc niebawem )idę na przymiarkę i odbieram .
Ja też zamawiałam wcześniej ale Pani z alonu Magda nieporadziła sobie ....5 dni przed ślubem pojechałam do Agnes i byłam zaskoczona ,że nikt nie robił mi problemów a nawet pojawiła się propozycja szycia wybranych modeli w trzy dni (we czwartek było święto więc na środe miała być) .Ja wiem ,że wszędzie mówią ....trzeba zamówić wcześniej.... ale skoro mi się udało to chyba innym też w takiej sytuacji się uda . Agnes i Pani Ania!!!! Polecam
standartowo w salonach mówią ze co najmniej na 3 miesiące przed trzeba zamówić, bo tyle czasu potrzebują na uszycie
ale...mogą to zrobić w czasie krótszym
ja kupowałam w Agnes na 1,5 miesiące przed
kupowałam gotową, potrzebna była tylko mała przeróbka spódnicy, typu skrócenie i poszerzenie-spokojnie mogliby ją zrobić w 1-2 dni
ale...mogą to zrobić w czasie krótszym
ja kupowałam w Agnes na 1,5 miesiące przed
kupowałam gotową, potrzebna była tylko mała przeróbka spódnicy, typu skrócenie i poszerzenie-spokojnie mogliby ją zrobić w 1-2 dni
Takie gadanie. Jak chcą klienta to uszyją nawet w jedną noc. Co to za problem dla krawcowej? Sukni ślubnej nie szyje się przez 2 miesiące. Tyle mówią w salonie bo jest więcej zamówień i nie chą mieć później problemów przy opóźnieniach. spokojnie wypożyczysz suknię od ręki jeszcze tego samego dnia w praktycznie każdym salonie. Jak się uprzesz to sprzedadzą Ci z ekspozycji, o to dla nich mała strata. Nie martw się.
Na Władysława IV w Gdyni jest kilka salonów na pewno coś znajdziesz. Powodzenia.
Na Władysława IV w Gdyni jest kilka salonów na pewno coś znajdziesz. Powodzenia.
Spełnij marzenie chorego dziecka
A ja ODRADZAM !!!!!!! Nie życze nikomu by był w takiej sytuacji jak ja . Suknia zamawiana w lutym a w kwietniu(bo byłam za granicą) pierwsza przymiarka"katastrofa" i jeszcze 3 w których nic się nie zmieniało pomimo obietnic,że teraz będzie już super.Ostatnia przymiarka 5 dni przed ślubem.Wyobrazcie sobie ,że stoicie w "wymarzonej" sukni a kobieta przechodząca obok salonu zatrzymuje się i mówi ,że w tej sukni piękny jest tylko tren..... i że wyglądasz jak "stara uma"..... i wiesz ,że ona ma racje bo to co masz na sobie jest dalekie od orginału. Nie była to jakaś skomplikowana suknia (Agnes model 1709 ) tyle,że materiał do du... i się nie układała jak miała. Zamiast cienkiego zwiewnego materiału dostałam coś tiulowego ,sztywnego czego nie dało się ujarzmić. Na ostatniej przymiarce materiał miał być wymieniony a nic się nie zmieniło ... Zastanawiam czemu mnie tak zwodzono i kazano czekać kolejne dni a materiał się nie zmienił...Może chodziło o to by jeszcze mnie przetrzymać tak bym nie miała wyjścia i za mało czasu by kupić w innym salonie.... ODRADZAM!!!!!!!!!!
kurcze Atomówka przeraziłaś mnie trochę, ja własnie czekam na pierwszą przymiarkę w Magdzie. Suknia jest szyta z fotki....babka zdjęła miarę, miałam na sobie inną suknię, podobny krój i nawet z materiału z jakiego chciałam moją suknię. Zapisywała wszystko skrupulatnie, mam nadziję, że sytuacja która Cię spotkała się nie powtórzy...