Widok

Jak długo dziecko może spać na dworze w - temperaturę

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Tak się głowię, bo moje dziecko kocha spać na świeżym powietrzu.
Tylko jak już śpi, to około 3h więc zastanawiam się, do jak niskiej temperatury roczne dziecko może spać na dworze ?

Jak jest u Was ?
https://www.facebook.com/groups/200268143516906/?fref=ts

Zapraszam grupa zamknięta, sprzedaż ubranek dziewczęcych
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
chyba to wszystko zależy od wysokości temperatury. Moja starsza córka pierwszej zimy spała na dworze do 2 godzin gdy temperatura nie przekraczała -10, jeśli było zimniej to tak do godzinki pozwalaliśmy jej spać na dworze a potem wstawialiśmy wózio do wiatrołapu gdzie nie jest grzane i tam dosypiała. Dodam że była cieplutko ubrana i w ciepłym śpiworku, osłonięta od wiatru.
Miśka spała do 3 godzin...tyle musiałam z nią łązić w śniegi jak była mała :]
jak było poniżej -15 to nie wychodziłyśmy
image
image
Karol do tej pory uwielbia spać na zimnie i tak np w sobotę spał 3h, wczraj ponad 2h...do -10st też wychodziliśmy ale na krócej 1-1,5h. Ciepło opatulony, rączki schowane tylko oczy i nos wystawał wówczas ;)
image
a moja się dziś tak darła jak chciałam ją ubrać ciepło, że zrezygnowałam ze spaceru...;/ ze zmęczenia zasnęła.
do -10
Dzięki dziewczyny.
Mała pospała 1,5 h i sama się obudziła
Trochę jestem zaniepokojona, bo pomimo, że spała w śpiworku i jeszcze przykryłam ją kocem to miała stópki zmarźnięte.
Cholercia kupiłam buty bartka, i jakoś wydaje mi się, że nie są najcieplejsze :(
https://www.facebook.com/groups/200268143516906/?fref=ts

Zapraszam grupa zamknięta, sprzedaż ubranek dziewczęcych
heh ja nawet nosa nie wytykam a co dopiero spać:) ale to zdrowo spać w takich spartańskich warunkach, szkoda, że ja tych warunków nie lubię a moja Zosia też ciepłolubna...
imageimage

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Angielski w szkole podst. ze szkoły językowej czy warto? (64 odpowiedzi)

Zastanawiam się nad zapisaniem dziecka w kl. II na kurs j. angielskiego prowadzonego przez...

Dobry ortodonta (38 odpowiedzi)

dla osoby dorosłej, wada zgryzu, znacie kogoś?

Przeprowadzka - jaką firmę polecacie? (77 odpowiedzi)

Hej! Jaka firmę przeprowadzkową polecacie?? Za dwa tygodnie mnie to czeka i chciałabym...

do góry