Widok

Jak długo rozpuszczają się szwy rozpuszczalne??

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Jestem 2 tygodnie po porodzie i mam wrażenie, że te szwy mi się wcale nie rozpuszczają....

Do zdjęcia miałam podobno 4 i te szwy zdjęli mi w czwartej dobie. Reszta miała być podobno rozpuszczalna...
Czy jest możliwe, że mam więcej zwykłych szwów, które nie zostały mi zdjęte???
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
Ewela zdejmij, je ja zdejmowalam rozpuszczalne.

image
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
one sie mogą rozpuszczać nawet 2 miesiace. zależy od podatnosci organizmu. Ja swoje czułam ponad miesiąc
To mam podjechać na izbę przyjęć czy jak?? a nie wyśmieją mnie, że chcę rozpuszczalne zdejmować??

Ale bez przegięć... żeby się przez dwa tygodnie nie rozpuściły???
Kurde!! Jestem pewna, że jak mi położna ściągała stałe szwy, to mówiła że jest ich 4 a te w środku to na pewno rozpuszczalne.

I jeszcze mi powiedziała, że się rozpuszczą po 5 dniach i będzie to wyglądać jak czarne kłaczki, które będą wypływać razem z wydzieliną....
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
te które były do zdjecia to zostały zdjete. Te głebiej założone zostawiane są do rozpuszczenia.Nie ściaga sie ich, same sie rozpuszcza po czasie. Teraz szyja tylko rozpuszczalnymi, ale te przy wejsciu do pochwy najczęsciej się sciąga dla lepszego komfortu.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2
No dobra, ale kiedy się rozpuszczą?? Mam już ich dosyć!
Już w sumie nie krwawię, tylko lekkie plamienie i generalnie nic mi nie jest. A szwy ani drgną :(
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Jak Tobie bardzo przeszkadzają podjedź do swojego gina i niech luknie do środka i oceni czy da sie je zdjać, czy masz czekać.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
okey, dzięki:)
Mi się rozpuszczają już miesiąc i rozpuścić nie mogą,też mnie to wkurza bo albo swędzi albo piecze a jak się nastoję to bolą.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Laski-mnie zaskoczyło, że to rozpuszczanie to po prostu wychodzenie tych szwów na zewnątrz, więc się nie przestraszcie jakby co :)
image
image
hmm.....mnie szwy rozpuszczalne nie bolały,nie swiedziały ani nie piekły.stąd moj wniosek,ze musialy sie bardzo szybko rozpuscic...Jak tylko zdjęto mi te zwykłe nierozpuszczalne,to odrazu poczulam ulgę:)
image
No to Twoje szczęście Justi.
a nie myslisz,ze moze cos jest nie tak,skoro tak Ci to uwiera ,boli,swedzi czy piecze?Może zostały źle załozone....No niewiem...
image
u mnie tez się długo rozpuszczały, też mnie wkurzały i czasami uwierały.. nawet mi się zrymowało :-) szczególnie te założone płycej, bliżej wejścia do pochwy.
cierpliwości w końcu się rozpuszczą, u mnie chyba nawet dłużej niż miesiąc to trwało.

popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
mi położna mówiła, że mogą nawet przez kilka miesięcy opuszczać organizm
ja byłam dość mocno poszyta w środku, szwy rozpuściły mi się po ok 8 tygodniach, cierpliwości...
image
no chyba ze tak:)
image
Ewela ja miałam podobnie... przeszkadzalo mi to bardzo i poszlam do gina, zdjął tyle co mogł...te co zostawil nadal troche czuje...
nie martw się Ewela moje juz ponad miesiąc się rozpuszczają i jeszcze je czuje ale jest coraz lepiej :-)
image

popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Dieta 1000 kcal- szukam dobrej i przejrzystej rozpiski produktów (34 odpowiedzi)

Dziewczyny postanowiłam się wziąć za siebie. Chciałabym spróbować spożywać ok. 1000-1200 kcal...

fizjoterapeuta OWI Gdynia M.Morawski (6 odpowiedzi)

hej. czy ktoś uczęszczał z dzieckiem do tego pana? Jakie wrażenia?

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (23 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

do góry