Widok
Jak go badała przed szczepieniem to powiedziała że dziecko może ulać i nic sie nie stanie,pielęgniarka niby też zapewniała ale sama nie wiem czy nie wydałam kasy w błoto.Z drugiej strony ktoś to wymyslił aby podać doustnie a wiadomo że takie małe dzieci często ulewają,więc może nie mam się co marwić.Wczoraj jak przyszliśmy do domu po tym szczepieniu ulewał jeszcze do samego wieczora,a mój mąż wściekły że wyrzygał mu 300 zł:)
Szczepionka Rotarix to szczepionka doustna, która jest wchłaniana przez układ pokarmowy. Zazwyczaj wchłania się w ciągu około 24 godzin od podania.
W przypadku, gdy dziecko ulało pokarmu po szczepieniu, nie ma powodu do obaw, że szczepionka nie została wchłonięta. Część szczepionki może zostać wydalona z organizmu wraz z wymiotami lub kałem, ale nadal wystarczająca jej ilość zostanie wchłonięta, aby zapewnić ochronę przed rotawirusami.
W przypadku, gdy dziecko ulało pokarmu po szczepieniu, nie ma powodu do obaw, że szczepionka nie została wchłonięta. Część szczepionki może zostać wydalona z organizmu wraz z wymiotami lub kałem, ale nadal wystarczająca jej ilość zostanie wchłonięta, aby zapewnić ochronę przed rotawirusami.