Widok

Jak nauczyć 3 miesięczne dziecko picia z butelki????

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
czy to tylko zależy od rodzaju butelki -czy może jakiś sposób na to jest?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Chyba wszystko zależy od dziecka jak trafi się uparciuszek to można zmieniac butelki smoczki i nic.

Ja nauczyłam córeczkę pic z butli dopiero jak miała 10 miesięcy ale moje dziecko to wyjątkowo uparta sztuka:)
hmmm...mój tez pluł...na butelke dr browna, lovi, tt....wkoncu zaskoczył aventu:)
image
mi się córki nie udało nauczyć ;) jak miała 6 miesięcy nauczyłam ją pić z niekapka

synka na razie też nie nauczyłam picia z butelki, memła tylko smoczek i nic nie ciągnie
Mój zaskoczył na NUKu i na soczku w środku. tak po tygodniu prób wypił 30ml. Powodzenia:)
mam już wypróbowanie smoczki aventu i lovi...memła i nic. Ani myśli zaciągnąć.... a musi się nauczyć, bo wracam do pracy za dwa miesiące.
Albo co ja zrobię jak mi się pokarm skończy?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Moja córka też zaskoczyła dopiero, którąś butelkę z kolei :) W naszym przypadku była to butelka TT i karmienie nie sprawiało już żadnych problemów :)
image
image

image
sylwiir naprawdę spróbuj NUKa, Avent, którego próbowałaś ma taki prosty smoczek, a NUK taki standardowy jak to kiedyś tylko były. Uda się, ja też wątpiłam.
Myślę, że dobór odpowiedniego smoczka, butelki to sprawa indywidualna każdego dziecka, to co jednemu podpasuje drugiemu nie koniecznie musi odpowiadać, ja się o tym przekonałam i testowałam chyba wszystkie lub prawie wszystkie butelki :)
image
image

image
Mam ten sam problem, próbowałam różne smoczki, na różne sposoby, na głodniaka, pomiędzy cyckiem na śpiocha i nic :((( Od razu pluje, ksztusi sie, dławi, w ogóle nie zaciąga i nie wie, ze z tego też leci coś dobrego. Nawet zrobiłam dużą dziurke, zeby zobaczyła że tam jest coś dobrego, ale to też nie zadziałało :(
moja ma 6 i tez butli ani rusz. pila wczesniej jakies 3 razy wiec umie, ale nie chce ;/
U mnie nie było problemu. Kiedy urodził się Fabian miałam malo pokarmu ( ale potem sie narobiło mleka że lecialo ciurkim :) ) no i dałam mu modyfikowane w butelce własnie TT! Swietne są te smoczki. Do tego pory mleczko ale tylko z TT :)
:)
Mój synek zaczął pić z butelki dopiero jak miał 16 miesięcy a uczyłam od 3 i nic, i tylko soczki i herbatki ,mleka modyfikowanego do tej pory nie ruszy,nawet jak dałam soku dla zmyłki,teraz tylko kubki i szklanki z butelki swojej siostrze i kuzynce herbatki podpija czasem.
Córeczke zaczęłam uczyć z butli jak tylko skończyła miesiąc :)
dzieci mają swoje gusta i guściki i bywają uparte
ja synkowi dawałam moje mleko w butelce TT,od razu pił ładnie.Polecam ,maja świetny smoczek przypominajacy pierś.

niby smoczek fajny, ale jak nie bedzi chcialo to i tak nie wezmie, jaki smoczek bys nie dala ;)
racja to jednak zależy od dziecka,nie ma na to żadnej reguły

Racja ja też cudowałam i nic uparł się że nie i koniec, a jak zaczął już w końcu pić z butli to ze zwykłego najzwyklejszego smoka z 3 złote :).
Mój synek ma 3 msc i przetestowalismy wszystkie dostepne na rynku butelki i nic za nic w świecie ani butli ani smoka. Przypadkiem w aptece znalazlam butelke firmy MAM zrezygnacja kupiłam, w domu zrobiłam mleczko i doznałam szoku bez marudzenia, płaczu i krzyku moj synek załapal butle, tak samo było ze smokiem kupilam tej firmy i cud dziecko jest zajęte, spokojne i uśmiechniete. Polecam wszystkim mamą które mają problem ze swoimi uparciuszkami.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Cosinius - ktoś tam się uczy? (6 odpowiedzi)

Witam chciałąbym od lutego iść do szkoły policealnej , terazm mam dylemat do której profil...

Wakacje z dziećmi (119 odpowiedzi)

nie mamy pomysłu na tegoroczne wakacje z dziećmi 5,5 lat i 3 lata byliśmy w zakopanym i...

jaki odkurzacz polecacie ? (25 odpowiedzi)

muszę kupić i nie rozglądałam się jeszcze, pomożecie co wybrać ?

do góry