Widok
Jak odzyskać należności?
Cześć, mam pytanie ...może ktoś z Was miał podobną sytuację.
Prowadzę małą firmę, w której mam 3 kluczowych klientów, którzy robią ok 80% obrotu. Nigdy nie było z nimi problemu, ale 2 z nich przestało regularnie płacić. Domyślam się, że to efekt Covid + zmian personalnych w firmach. Ma ktoś pomysł jak upomnieć się o swoje pieniądze, żeby nie urazić klienta i nie stracić? :(
Prowadzę małą firmę, w której mam 3 kluczowych klientów, którzy robią ok 80% obrotu. Nigdy nie było z nimi problemu, ale 2 z nich przestało regularnie płacić. Domyślam się, że to efekt Covid + zmian personalnych w firmach. Ma ktoś pomysł jak upomnieć się o swoje pieniądze, żeby nie urazić klienta i nie stracić? :(
Witam. Rozumiem, że teraz mamy finansowo trudny czas dla większości ludzi, jednak to wcale nie oznacza, że można po prostu przestać płacić za wykonaną pracę. Jeśli klienci uprzedzili, że mają problemy finansowe i poprosili przenieść termin opłaty, to chyba należy spokojnie czekać terminu, jednak jeśli to nie było uzgodnione raniej, na pewno musisz porozmawiać z klientem jak można prędzej. Inaczej masz ryzyko, iż klient nie będzie płacił i dalej. Powodzenia!