Widok

Jak odzyskać należności?

Cześć, mam pytanie ...może ktoś z Was miał podobną sytuację.
Prowadzę małą firmę, w której mam 3 kluczowych klientów, którzy robią ok 80% obrotu. Nigdy nie było z nimi problemu, ale 2 z nich przestało regularnie płacić. Domyślam się, że to efekt Covid + zmian personalnych w firmach. Ma ktoś pomysł jak upomnieć się o swoje pieniądze, żeby nie urazić klienta i nie stracić? :(
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Odwróć sytuację:
Dobrze ci się współpracuje z jakąś firmą. Ale masz kłopoty finansowe i nie możesz jej zapłacić faktury. Czy monit z jej strony (choćby telefoniczny) uznasz za niestosowność? Przecież wiesz, że to ty dałeś ciała a nie twój kontrahent.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Witam. Rozumiem, że teraz mamy finansowo trudny czas dla większości ludzi, jednak to wcale nie oznacza, że można po prostu przestać płacić za wykonaną pracę. Jeśli klienci uprzedzili, że mają problemy finansowe i poprosili przenieść termin opłaty, to chyba należy spokojnie czekać terminu, jednak jeśli to nie było uzgodnione raniej, na pewno musisz porozmawiać z klientem jak można prędzej. Inaczej masz ryzyko, iż klient nie będzie płacił i dalej. Powodzenia!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Zdrowie

Czy ktos brał tabletki Perfect Bust (6 odpowiedzi)

Czy ktoś moze brał tabletki prefect bust na powiekszanie piersi?

Przedwczesny wytrysk (3 odpowiedzi)

Często mam tak, że jak poznam jakąś fajną laskę, dochodzi do czegoś więcej to mam duży problem z...

Impotencja (25 odpowiedzi)

Witam. Mam 35 lat. Od jakiegoś czasu mam duże problemy . Od 2 miesięcy nie jesteśmy tego w stanie...

do góry