Widok

Jak podawać smecte 3-letniemu dziecku?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Jak w temacie
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Nie podpowiem, co moja córka po niej wymiotuje.

Dawałam przy biegunce Dicoflor30 i szybko pomógł.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja mieszam mojej z niewielką ilością wody i podaję w kubku niekapku, mówię jej że to taki specjalny soczek. Jakoś daje radę wypić.
image
image
Mój normalnie ze strzykawki pije wymieszne z woda,ale on wogole leki bez problemu bierze,fajny też jest na biegunkę wegiel czarny o smaku coli w płynie.
a ile tego proszku sypiecie jednorazowo i ile razy dziennie?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2
Całą saszetke na raz 3 razy dziennie.
A w jakim wieku jest Twoje dziecko,bo mi pediatra jak synek był młodszy powiedziała ze lek nalezy podawać małymi porcjami bo może spowodowac zaparcia.Ile wody dajesz,jak dziecko Ci to wypiaja,mój nie chce,a nie je więc w jedzeniu nie mam jak przemycić.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Mój synek ma 2,5 roku,nigdy smecta nie powodowala zaparc a zeby byl efekt trzeba podac cala saszetke na raz ja rozpuszczam w okoolo 15 ml wody
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
my mieszamy z jogurtem/serkiem waniliowym, ale ogolnie syn ma obrzydzenie na smecte i nakreca sie az na odruch wymiotny,
a tego o smaku coli u mnie w zadnej aptece nie kojarza, prosze podajce nazwe to moze mi sie uda w koncu to kupic :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3
? carbosal? bo wlasnie o tym nikt w aptekach (3) nie slyszał
Witaj,
Ja podaję moje 3 letniej córce i 2 latkowi w danonkach, raptem łyżeczkę jogurtu. Jak spojrzą na łyżkę to wezmą do buzi i po ptakach :-)
A tak poza tym, to podaję na przemian z enterol 250 w saszetkach i uważam, że lepszy w działaniu. Działa na moje dzieci szybciej.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
ja rozpuszczam w niewielkiej ilości wody i podaje na dużej stołowej łyżce
tez tego nie lubi ale szantażem albo obietnicami jakos załatwiamy sprawę
podaje zawsze przed jedzeniem
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
http://www.tanie-leczenie.pl/apteka-produkty/carbosal-syrop-smaku-coli-100-ml-9734.html

to jest wegiel w płynie mój mały go chetnie przyjmuje kupiłam normalnie w aptece trzeba isc do takiej lepiej zaopatrzonej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 5
ja podaję normalnie na łyżeczce, rozpuszczam w wodzie i co jakiś czas podaję po łyżeczce, a jak nie to dodaję troszkę soku malinowego i daje do picia w kubeczku. 3-latek powinien już zrozumieć że lek trzeba wypić, inaczej poda się mu na siłę. Smecta przy biegunce bardzo pomaga, więc trzeba podać dziecku, nie ustępować "bo nie chce".
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1
polecam krople http://www.doz.pl/apteka/p55855-Dicoflor_krople_dla_niemowlat_i_dzieci_5_ml kilka kropel latwo przemycic
image
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

wierszyk na dzień babci i dziadka (24 odpowiedzi)

potrzebuję ładnego wierszyka na DZIEŃ BABCI, DZIADKA może Wasze dzieci uczą się czegoś fajnego...

Mieszkanie na Kiełpinku (Wiszące Ogrody?) ul. Przytulna - jak tu się mieszka? (44 odpowiedzi)

Witam, planują zakup mieszkania na ul. Przytulnej, proszę o opinię czy dobrze się mieszka w...

ortodonta gdańsk (28 odpowiedzi)

Hej Polećcie mi proszę bardzo dobrego i sprawdzonego! ortodontę dla nastolatki. Często słyszę, że...

do góry