Widok

Jak powiedziałyście meżowi/partnerowi, że jesteście w ciąży?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Jestem ciekawa jak przekazałyście tą wspaniałą wiadomość waszym mężom/partnerom, że jesteście w ciąży? Może macie jakiś ciekawy pomysł?

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja zadzwoniłam i powiedziałam "cześć tatusiu" :)
Nie mogłam się powstrzymać do wieczora

image
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Bawia mnie takie pytania... I tak sobie myslę, ze chyba muszę byc bezemocjonalna skoro do głowy mi nie przyszło zastanawianie się "w jaki to wyjątkowy sposób przekazać mężowi". Zadzwoniłam i poinformowałam go po prostu. I nie wynika to z tego, że nie chcielismy dziecka czy nie planowalismy. Przeciwnie. A może dlatego tak zwyczajnie do tego podeszłam bo mam juz swój wiek i to taka naturalna sprawa dla mnie. Być może inaczej myslałabym, gdybyśmy się starali o dziecko długo, a że nam sie udało od razu to przyjęłam to zwyczajnie i sie nie podniecałam jakos specjalnie.

[url=http://zasuwaczki.bejbej.pl/]
image
[/url]
[url=http://zasuwaczki.bejbej.pl/]
image
[/url]
Zadzwoniłam i powiedziałam, żeby po drodze do domu kupił jeszcze jeden test, bo ten się chyba popsuł bo pokazuje, że jestem w ciaży :D

image
O wszystkich moich "dolegliwościach" Tomasz informowany był na bierząco, tzn marudziłam że mnie piersi bolą itp.
Tak więc wspólnie stwierdziliśmy, że chyba jestem w ciąży.
Zrobiłam test, ale nadal niebyło to dla mnie 100% potwierdzenie.
Poszłam do lekarza (sama) a w drodze powrotnej kupiłam pare skarpetek :) i dałam je Tomaszowi jak wrócił z pracy :)

image
image
Darek od samego początku czekał tak jak ja na dzień wykonania testu i był przy tym. Także wiedział od razu.

image
Juli a gdzie suwaczek do odliczania porodu :P

image
wstałam rano, zrobilam test,poszłam do mężusia i spytałam co by było,gdybyśmy mieli dzidzię, na co on zaspany odpowiedział:no tak,nie pojedziemy na wycieczkę do Brazylii:)

image

a my z uwagi na starania 8 miesięczne bardzo czekaliśmy, w dzień oczekiwanej @ jej nie dostałam,ale oboje sie baliśmy, że to tylko wybryk natury.Ja w nocy spac nie mogłam, ajako5rano zrobiłam test i zobaczyłam 2 kreseczki,to szybciutko obudziłam mojego półprzytomnego męża w niedziele z pytaniem ile widzi kresek? padła odpowiedź 2, nadal nie wiedziało co chodzi, a ja już mu to wytłumaczyłam, to nie uwierzył dopóki lekarz nie powiedził tak to ciąża. Teraz wariuje ze szczęścia.

image
image
wczesnie rano zrobilam tescik i jak tylko pokazaly sie II kreski to popedzilam do lozka, obudzilam go i jak glupi ogladalismy tester :-), i tak do poludnia co jakis czas albo ja albo maz patrzylismy na 2 kreski ;-)
a ja zrobiłam test 13 czerwca...jak zobaczyłam 2 kreski to popłakałam się i ucałowałam brata-powiedziałam jemu że cos złego mi sie sniło bo był zdziwiony...to było rano,mąż był w pracy...jak wrócił z nocki nic nie powiedziałam :)))
Nikt nie wiedział o ciąży aż do moich urodzin i imienin 15 czerwca !!!
Powiedziałam Tomkowi że ma mnie zabrać nad morze w moje urodziny !!! tam mu powiedziałam :))))))))))))
wieczorem przyszli goście i wtedy oznajmilismy cudowna nowinę :)))
do dzis nie wiem jak wytrzymałam 2,5 dnia :)

image
image
No to czas na mnie... W środę podejrzewałam, że jestem w ciąży, w czwartek byłam pewna na 80%, kupiłam test. Wczoraj była nasza druga miesiącznica ślubu. Pomyślałam, że to dobry moment, aby przekazać tą wiadomoś mężowi, ale chciałam połączyć to z jakąś kolacją, a on miał wolne i pokrzyżowało mi to plany. Pomyślałam więc, że dziś jak pójdzie do pracy to na spokojnie zrobię test i wieczorem przy kolacji przekażę jego wynik. Zapakowałam test w takie malutkie pudełeczko do prezentów i powiedziałam, że to mój prezent dla niego z okazji miesięcznicy. Były łzy szczęścia... Cieszy się jak głupi, oboje jesteśmy mega szczęśliwi, że tak szybko nam się udało (za drugim podejściem). Mamy tylko nadzieję, że wszystko będzie dobrze przebiegało. Muszę się umówić jak najszybciej do lekarza, aby potwierdził i wówczas powiadomimy resztę rodziny.

super prezent zuzka :)

image
image
moj maz na przezywal ze mna od poczatku wszystkie moje objawy wiec nie nie dowiedzial sie w jakis nadzwyczajny sposob za to zrobilismy niespodzianke rodzinie i przyjaciolom. Mielismy to szczescie ze wiadomosc o ciazy zbiegla sie z nasza rocznica slubu. Wiec przed przyjazdem do Polski nasi przyjaciele zrobili nam przyjecie rocznicowe, jako niespodzianke wiec postanowilismy z mezem ze w ramach podziekowan za takie przyjecie powiemy im o naszym szczesciu a ze akurat zabawa przerodzila sie w kalambury wiec moj maz wyskoczyl jak strzala i zaczal pokazywac ze bedziemy mieli dzidzie. Nigdy nie zapomne ich zaskoczenia i radosci na twarzach i jak sie od razu rzucili na nas z gratulacjami. A jak przyjechalismy do Polski to rodzice wzieli nas na obiad z okazji naszej rocznicy i tam moj maz wreczyl po kryjomu kelnerowi male prezenciki z imionami naszych rodzicow a w srodku bylo zdjecie testu ciazowego oprawionego w ramke:) super zabawa bo oni przez kilka minut nie mogli dojsc do ladu co to jest-bo za ich czasu nie bylo takich wynalazkow....przezylismy radosc i łzy.To tyle rozpisalam sie sorki:)

image
A ja kupiłam mały bukiecik kwiatków, a w środek włożyłam....smoczek i wręczyłam mojemu mężowi. Był zachwycony!

image
Ja właśnie tez myślałam o tym, żeby coś kupić, np. buciki i do pudełeczka włożyć test, ale pogoda mnie zniechęciła do takich voyage'y. Jak by nie było teraz trzeba na siebie uważać, aby nie złapać jakichś infekcji ;)))

Powiem Wam, że jeszcze nie widziałam przez prawie 6 lat, aby był taki szczęśliwy i zarazem dumny. Cały wieczór się wczoraj do mnie rozjarzał, jakby nie mógł do końca uwierzyć :)))

no to podbijam wątek, bo tyle nowych przyszłych mam do nas dołączyło, że może coś dopiszą :)))

Ja powiedziałam normalnie, poszłam zrobić test-mój mąż wiedział, że będę robić ;-) Wyszłam z łazienki (wynik mnie samą zaskoczył bardzo), nie mogłam wydusić z siebie słowa byłam w takim szoku, położyłam ten test na stole razem z opakowaniem gdzie jest opis i sam sobie odczytał wynik ;-))) Zaczęliśmy prawie skakać z radości!!!
Ja z mężem od ślubu czekaliśmy na tę wiadomość, okres się spóźniał, mąż zauważył że zmieniły mi się piersi i mówiłam mu o innych dolegliwościach. Obydwoje byliśmy przekonani, że mogą to być objawy ciąży więc jak tylko wróciliśmy ze spóźnionej podróży poślubnej to zrobiła test, od razu wyskoczyły 2 kreski - popłakałam się ze wzruszenia a on pomyślał że test wyszedł negatywnie, na wiadomość o ciąży bardzo się ucieszył.

~~~~~~~~~~~~*Ślubowaliśmy 14 lipca 2007*~~~~~~~~~~~~
imageimage
Mój M wiedział szybciej odemnie., byłam ,marudna i śpiaca... do tej pory jestem.. pojechał po test i wyszło ze to prawda :) On juz pare dni wczesniej powiedziałam wszystkim ze bedzie tata... wiec zadnej super niespodzianki nie było:P

ja wysłałam mężowi MMS-a ze zdjęciem testu z dwoma kreskami. Po chwili zadzwonił z pytaniem, co to znaczy. Gdy mu powiedziałam, że to oznacza że jestem w ciąży to westchnął tylko: "Nawet nie wiesz, jak bardzo się cieszę". Po chwili dodał: "A jak jest niebieska kreska to znaczy, że będzie chłopak?" Słodkie, nieprawdaż?
ha ha ha :D dobre! :)

Madziorek dobre:))))

image
image
Ja reż powiedziałam normalnie bo już czułam że raczej jestem bo bolały mnie piersi jak przy pierwszej ciąży.Mój mąż wiedział że będe robić test.Jak test zrobiłam to zawołałam go do łazienki i po prostu pokazałam.Bardzo się ucieszył bo czekaliśmy by mieć drugie.

ślubowaliśmy 14 października 2006
image
image
A ja zrobiłam test w sobotę rano (w tajemnicy) i wyszły dwie kreski. Postanowiłam twardo, że z wiadomością poczekam do poniedziałku, po potwierdzeniu przez lekarza.
Wróciłam do męża do łóżka i z tajemniczą miną przytuliłam się do niego. Spojrzał na mnie i zapytał - będziemy mieli dzidziusia kochanie? Wiedziałem!!
Zatkało mnie...

image
razem kupilismy test, gdy go zrobilam razem czekalismy na wyniki - pozniej nie moglisy uwierzyc gdy zobaczylismy wynik :)))

jeszcze niedawno wyobrazalam sobie ze przyrzadze jakas super kolacje, dam mu albo test albo np smoczek w prezencie ale wyszlo jak wyszlo :)) najwazniejsze ze sie udalo!! :)

image
image
heheh no nie wierzę mała bo my tak samo mieliśmy,

ja to wogule dzień wczesniej coś przeczuwałam i przygotowałam pudełko z małą fasolką dla niego, ale tak się w nocy źle czułam ze piotr kazał rano mi test zrobić, no i zasiedlismy razem i zrobiliśmy , tak samo nie moglismy uwierzyć że się udało, bo co dopiero odstawiłam plastry miesiąc temu, spodziewaliśmy się ciąży za jakieś pół roku, a tu już :)

najlepsze było później:
potem daję mu to pudełko z fasolką i mówię że to prezent ,
otwiera i patrzy fasolka i jakiś zdziwiony jest
i mówi do mnie : no tak zbudowa%

image
image
coś nie dokończyło mi postu oki to piszę dalej:

mówi do mnie Piotr: no tak zbudowałem dom, spłodziłem syna , to teraz z tej fasolki mam zasadzić drzewo tak??

zdębiałam

ci faceci!! fasolka czyli dziecko to już za dużo do zrozumienia :P

image
image
perełko jesteś w ciąży?? Gratulacje!!! !!!!!
Coraz wiecej nas z weselnika tu :)

Chyba i my musimy do Was dolaczyc jak najszybciej :)
image
perełka dobre!!!!! alez sie usmialam :)))

image
image
dziękuję różyczko za gratulacje :) szybcy jesteśmy w sumie pierwszy miesiąc starań i już jest :) a ty szybciutko staraj się i dołącz do nas :)

image
image
no ja caly czas tez Dorotkę namawiam a ona nic... ;)

szybko wam sie udało :) super!

image
Natalio nie zapominaj ze ja czekam na Ciebie!!! :P
image
dobra dobra :) ja dolącze za rok, nie bede wam tu zaśmiecać wątku :)))) przynajmniej bede mogla sobie wasze rady czytac...
a na spacerek i tak zawsze razem bedzie mozna isc :) to nic ze dzieci w różnym wieku.... :)))

Wiesz Dorota ze bym chciała ale u nas to nie taka prosta decyzja... :)

image
perelko, GRATULACJE! Ciesze sie Waszym szczesciem...! U nas to pewnie jeszcze troche potrwa, ale jakos natchnelo mnie, by tu do Was zajrzec...! (moze dlatego,ze ostatnio bardzo nie dobrze mi bylo i w ogole, ale ze podrozowalam do PL i bylam zmeczona, to chyba to zadne znaki. no i na tabletkach jestem, wiec to juz w ogole pewnie tylko mdlosci i zmeczenie zwiazane z podroza, co nie?) :)

cywilny
image
koscielny
image
up... up...
mój to wiedzial od razu ,razem sie staralismy i wiedzial kiedy mialam miec okres,zrobilismy test no i hura
image
my poszlismy odebrac kolejne juz wyniki testu z krwi 02 stycznia - pomimo,że od grudnia jestem w ciazy na poczatku grudnia test z krwi nic nie wykazał. A czesto mdlałam i miałam różne dziwne objawy.Także po miesiącu durnych badań na straszne choróbska- moja choroba okazała się ciążą. Nie macie nawet pojecia jak nam ulżyło- wreszcie moje dolegliwości okazały się normalne - cieszyliśmy się jak wariaci.A potem poszliśmy na duże lody.To był najlepszy prezent noworoczny jaki dostaliśmy.
image

image
Ja podejżewałam że jestem w ciąży bo okres się spóźniał(tylko że wcześniej też się spóźniał i to nie raz) ale nie cieszyłam się bo nie chciałam zapeszyć
Mąż gonił mnie żebym zrobiła test bo już chciał wiedzieć czy się udało ale ja powiedziałam że zrobie dopiero 7sierpnia(a 7lipca mieliśmy roczniece ślubu) i się zgodził
Jak przyszedł ten dzień to po kryjomu zrobiłam test-pojawiły się wyraźne 2kreski i poszłam kupić smoczki w preencie dla męża :-)
Jak przyszedł to pytał czy zrobiłam-ja powiedziałam że nie i kazałam mu wyjść do sklepu(żeby przygotować prezent dla niego)
Jak wrócił to dałam mu torebeczke gdzie były smoczki, kartka z wierszykiem i test w 2kreseczkami :-)
Bardzo się ucieszył i razem ze szczęścia się popłakaliśmy
A że mieszkaliśmy ze znajomymi to zaraz wszyscy wiedzieli :-)
Fajne wspomnienia :-)
image[/url]
image
my tez podejrzewaliśmy ;)

chociaż wolałam sobie wmawiać, że to stres a nie ciąża... (nie chciałam w tym momencie, poza tym wcześniej się staraliśmy i nic nie wychodziło - więc nie chciałam rozczarowania)

w każdym razie przed pracą Mąż zawiózł mnie na badania (beta HCG) do Endomedu :)
urwałam się z pracy i pojechałam po wyniki (wieczorem) :)

Odebrałam, przeczytałam i zadzwoniłam do Mamy płacząc Jej do słuchawki, że jestem w ciąży ;) (właściwie były to jednak łzy radości i ulgi)

Mąż w tym czasie sam wracał z pracy - jechał po mnie do Endomedu ;)

miałam jeszcze chwilkę czasu, poszłam na halę targową na Żabiance, kupiłam malutkie śliczne skarpeteczki i torebkę na prezent, włożyłam skarpetki i kartkę z wynikiem bety ;)
no i Mąż dostał torebeczkę :)

później pojechaliśmy do mojej Mamy :)

w drodze do domu(mieszkamy u Teściów) Mariusz kupił pół litra i odgrażał się, że się upije ze szczęścia ;P
wypili z Rodzicami po drinku i na tym się skończyło :)
Mój mąż pamiętał że zamierzam zrobić test ciążowy i domyślił się co tak długo robię w łazience (a myślałam że tak nie obserwuje moich poczynań).
Zatem gdy wyszłam, zapytał po prostu czy przygotowany przez siebie obiad ma nakładać dla dwojga czy dla trojga.
Pozostało mi tylko potwierdzić że dla trojga.
Ja miałam imprezę firmową i tak przeczuwaliśmy że mogę być w ciąży, więc zrobiliśmy wspólnie dzień przed wyjazdem test i wynik wyszedł pozytywny, potem potwierdziła to ,, beta" 5-6 tc. Pojechaliśmy na imprezę a że moje szefostwo lało Nam strumieniami drinki Krzysztof musiał pić za dwoje miałam wrażenie że mam wypisane na twarzy że będę mamą. Uśmiecham się jak to wspominam tańczyliśmy a mój mąż mówił że tańczę jakbym miała kołek w tyłku.Tacy byliśmy spięci i szczęśliwi zarazem. Dziś jestem 6 dni przed terminem i razem z mężem nie możemy się doczekać Agatki jesteśmy mega szczęśliwi. Takie chwile się pamięta tak samo jak 9 miesięczny okres ciąży to coś niesamowitego i pięknego.
kupiłam na tę okazję koszulkę z napisem "baby inside". ubrałam. przez kilka sekund nie skumał a potem to już mnie tylko ściskał itd.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Nie mam ochoty na seks (21 odpowiedzi)

Czy jest to możliwe w zaledwie kilkuletnim związku? Rozumiem,zę rutyna może przyjść po 20-30...

Obniżenie /wypadanie macicy (1238 odpowiedzi)

Dziewczyny, które macie obniżenie /wypadanie macicy jak sobie radzicie? Ćwiczycie czy operujecie...

ciąża a żelowe paznokcie (13 odpowiedzi)

Witam koleżanki......czy wiecie o jakiś przeciwskazaniach do robienia sobie żeli w trakcie...

do góry