Widok

Jak pozbyć się wilgoci w mieszkaniu?????

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Czym zwalczać??
co robić
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
a gdzie masz tą wilgoć? najważniejsze to duuuużo wietrzyć, w oknach zamontować takie małe wywietrzniki, one regulują wilgotność w pomieszczeniach.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
dokładnie, i jeszcze kupić pochłaniacz wilgoci..
image
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Mam ten sam problem ,malowanie preparatem grzybobójczym niewiele pomaga bo wilgoć siedzi w ścianie (mieszkam w starej ceglanej budzie) ,na jakiś czas pomaga umycie ściany i osuszenie grzejnikiem ,wstawiam też pochłaniacze wilgoci ,trochę pomaga ,a do wiosny daleko :(......
są np. takie urządzenia http://www.stopwilgoci.pl/ , u moich rodziców ocieplili dom od zewnątrz
czesto wietrzyc
kupic pochlaniacz wilgoci
moja babcia stosuje oprócz tego ACE(przelewa go do butelki ze spryskiwaczem od okien) pryska sciane i po 5 min wyciera do sucha
na oknach pelno skrapla sie wody az cieknie po parapecie a zaparowane ze szok
co do okien to najlepiej zamontowac nawiewniki i gdy zobaczysz zaparowane okna to odrazu wietrz
mam nawiewniki i nic nie daja
a co do zaparowania to najgorzej po nocy jest
mieszkanie jest wietrzone ale i za jakis czas sie pojawia to znow
tak mam ten sam problem
Też miałam ten problem, polecam poczłaniacze wilgoci - sprawdziły się w 100%
a na noc masz okno zamkniete?

moze lepiej miec rozczelnione?
dużo wietrzyć no i też grzać i wietrzyć to podstawa, dużo osób oszczędza za bardzo na ogrzewaniu potem nie wietrzy i wilgoć gotowa.
my mamy podobny problem. w bloku, który ma lat! wrrr...
Ale wietrzymy 2 razy dziennie(przeciąg), grzejemy (co pół roku 400-500 zł dopłaty do c.o. -następne wrrrr...) no i mamy poustawiane na parapeach humistopy (pochłaniacze wilgoci).
Jakie pochłaniacze wilgoci możecie polecić?
image
image
Polecam suszarkę bebnową do prania.

W zeszłym roku pół zimy spędziłam na wietrzeniu i wycieraniu okien, w tym roku już nie mam stojaka z praniem wędrującego po mieszkaniu, i mieszkanie jest suchutkie, a nie wietrzę tak maniacko jak rok temu.

Z każdego suszenia wylewam duży zasobnik, normalnie musiałoby to się znaleźć u mnie w powietrzu...
Agata yyy jak to wyglada
Jak druga pralka. Można ustawić ją na zwykłej pralce "w słupek".

http://www.ceneo.pl/Suszarki;017Kondensacyjna_P3-31587.htm?se=oIPMHJJQsrtc_rKfVIEZ-T_H4ZjbMHZt&gclid=CPyUqe7DkK0CFcRH3godnkP1lg
czasem to wina budownictwa,jak u nas.mieszkamy na 3letnim osiedlu gdzie w oknach sa u gory wywietrzniki a mimo to się skraplają i na parapecie w kącikach tworzy się grzyb ;//
Walczę z tym juz 2 zime bo w lato mamy spokoj.Wkurza mnie to,zawolalismy kobiete ktora mieszkania sprzedawala i pow nam "ze trzeba duzo wietrzyc" ale nic to nie daje.
Wydaje mi sie ze okna moga byc zle wstawione.
W sypialni nie stawiam prania na suszarce wcale a okno skrapla sie najwiecej natomiast w 2 pokoju pranie sie suszy i jest o niebo lepiej...wrrr

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

podłoga jasna+ ciemna czy sama ciemna???????? (44 odpowiedzi)

Dziewczyny!!!jestem na forum od niedawna aż do czasu kiedy sama potrzebuję Waszej rady a...

Badania prenatalne ! Kto miał ? (65 odpowiedzi)

We wtorek zrobiłam sobie badania prenatalne w 12 tygodniu ciąży. Tak żeby wydać kasę i uspokoić...

pomóżcie-pomysł na własny biznes (108 odpowiedzi)

podpowiedzcie,co mogłoby wypalić w małym mieście,myślę,by wreszcie wziąć sprawy w swoje...

do góry