Widok
Jak pozbyć się zapachu ryb z ciuchów?
Mój mężczyzna kupił ryby i przyniósł je do domu w mojej sportowej torbie. Torba ubrudziła się od ryb i cała śmierdziała. Wrzucił ją do pralki, dorzucił prania i włączył planie.
I teraz nie tylko moja torba śmierdzi ale całe pranie. Prałam wszystko już 3 razy i nadal śmierdzi.
Może znacie jakieś sposoby na pozbycie się tego zapachu?
I teraz nie tylko moja torba śmierdzi ale całe pranie. Prałam wszystko już 3 razy i nadal śmierdzi.
Może znacie jakieś sposoby na pozbycie się tego zapachu?
Ja bym spróbowała wyprać wszystko jeszcze raz w roztworze wody z sodą oczyszczoną.
SODA OCZYSZCZONA pierze nie gorzej niż mydło i detergenty. 56 łyżek sody wsypać do ciepłej wody, zamieszać, poczekać aż się rozpuści, zanurzyć brudną odzież i pozostawić na 30-40 min. Wygnieść, wypłukać i wysuszyć,ew. wrzucić do pralki na płukanie.
SODA OCZYSZCZONA pierze nie gorzej niż mydło i detergenty. 56 łyżek sody wsypać do ciepłej wody, zamieszać, poczekać aż się rozpuści, zanurzyć brudną odzież i pozostawić na 30-40 min. Wygnieść, wypłukać i wysuszyć,ew. wrzucić do pralki na płukanie.
http://allegro.pl/mydlo-stalowe-eliminujace-przykre-zapachy-wys-z-pl-i2243978360.html
tu jest najtaniej w necie... w ross chyba juz nie ma... ono Ci sie nie zuzyje tak szybko bo sie nie pieni... sprobuj...a z soda uwazalabym...
tu jest najtaniej w necie... w ross chyba juz nie ma... ono Ci sie nie zuzyje tak szybko bo sie nie pieni... sprobuj...a z soda uwazalabym...
ja też na opakowaniu z sodą oczyszczoną wyczytałam poradę, że intensywny zapach np. po cebuli czy rybach np. z deski do krojenia czy naczyń można usunąć przemywając roztworem wody z sodą....nie próbowałam....ale ktoś wyżej też coś takiego zasugerował...myślę, że pomoże....a soda napewno nie uszkodzi ubrań, bo osobiście często ją stosuję na plamy
to była ryba wędzona ... sami ją wędziliśmy i jak wracaliśmy do domu to tłuszcz z tej ryby "rozlał" mi się w torbie ...
a wędzone rzeczy mają swój charakterystyczny zapach. i torba mi nim przeszła. nie było to zbyt komfortowe, nie wiem czy chciałabyś pachnieć wędzoną rybą.
a ryby były świeże ... nie masz się co martwić
a wędzone rzeczy mają swój charakterystyczny zapach. i torba mi nim przeszła. nie było to zbyt komfortowe, nie wiem czy chciałabyś pachnieć wędzoną rybą.
a ryby były świeże ... nie masz się co martwić