Widok

Jak przewieźć suknię ślubną samolotem????

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny jak wyżej - w jaki sposób przewieźć suknię ślubną samolotem, aby się nie zniszczyła? Jakieś rady? Z góry dzięki
imageimage
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Zalezy jaka suknia, ale najlepiej w specjalnym pokrowcu. Ja jak kupowałam swoją suknię to dostałam do niej pokrowiec.
Lekkiego pogniecenia sukni nie da się uniknąć, ale njaważniejsze, żeby gorset nie był w żaden sposób zgięty, bo straci swój kształt. Ewentualnie duża walizka i tak ułożyć suknie, aby w jak najmniejszym stopniu ją pognieść.
Didi a przewoziłaś suknię tylko w pokrowcu i miałaś ją przy sobie na pokładzie?

W sumie duża walizka to nie głupi pomysł, o ile bagaż doleci razem z Tobą na miejsce przeznaczenia:)
imageimage
nie mozna zakladac ze nie doleci : p
wielka waliza usztywniana i bedzie gites:)
image
Roksana taka walizka to też niezły pomysł, ale był kiedyś wątek, że dziewczyna ją przewoziła na pokładzie samolotu, ale nie można go znaleźć :/
imageimage
Tylko jeszcze trzeba zwrócić uwagę na to, jakie są przepisy danej linii lot. co do bagażu podręcznego. Bo np. WizzAir czy Ryanair każdy przedmiot traktują jako osobną sztukę, czyli nie byłoby możliwości zabrania sukni jako podręcznego + osobno torebki. Wszystko poza sukienką (pieniądze, dokumenty, co tam jeszcze potrzebne...) musiałoby być poupychane po kieszeniach albo wrzucone do torby osoby towarzyszącej.
[url=http://www.TickerFactory.com/]
image
[/url]

http://forum.trojmiasto.pl/Szkoda-ze-ten-dzien-tak-szybko-minal-t171212,1,11.html
RAYANAIR OWSZEM, ale wizzair? nie spotkalam sie jeszcze ani razu zeby tak traktowal :P a dosc czesto nimi latam.. :P
image
zalezy skad lecisz , jesli masz przesiadki to z walizka bym nie ryzykowala, bo czesto sie zdarza ze walizka nie doleci na czas. Sama mialam taki przypadek- walizka dotarla 2 dni pozniej. Natomiast tacie mojej kolezanki zaginal bagaz :/ oj roznioslabym lotnisko gdyby zgubili moja suknie
londyn - gdańsk, nie ma przesiadek

no, ale zawsze lepiej mieć suknię na oku:)))

wątek założony jest ze względu na forumkę Madziakin:) niedługo się pewnie odezwie i odpowie, którymi liniami leci, bo ja tego nie wiem
imageimage
A ja już nieraz widziałam jak w Wizzair przy bramce się ludzie gorączkowo przepakowywali (zwłaszcza kobiety), żeby upchnąć np. torebkę w siatce, bo inaczej ich nie chcieli na pokład wpuścić. Nawet w regulaminie to mają, czasem tylko się zdarza obsługa, która na to nie zwraca uwagi, ale kiedyś to nawet laptopy kazali na czas wsiadania do samolotu pochować z powrotem do toreb, żeby na pewno wnosić tylko 1 sztukę czegokolwiek...
image
[/url]

http://forum.trojmiasto.pl/Szkoda-ze-ten-dzien-tak-szybko-minal-t171212,1,11.html
Cissus jakbym miała zapakować taką suknię jak ma Madzia do przewiezienia w podręczny w liniach Ryanair przestrzegając ich wymiarów to nie wiem czy ta suknia zmieściłaby się :/
imageimage
dokladnie madzikan ma duza suknie w sensie objetosciowo :)
image
najlogiczniejsze rozwiązanie jak dotychczas to dodatkowy bagaż główny usztywniona duża walizka:)

bo wykupić miejsce w samolocie dla sukni:))) a na jakiej zasadzie są przewożone wózki dziecięce? wiem, że one są pierwsze wyjmowane z jakiegoś luku
imageimage
Ja tak trochę nie na temat, bo wątek jest całkiem sensowny, natomiast przypomniał mi o innym, podobnym wątku, który kiedyś założyła nasza słynna "hiacynt" :D Zastanawiała się jak przewieźć suknię z salonu do domu :D
image
pamiętam Gosiek:D:D:D lol
imageimage
Nie, no umówmy się, że większość sukien by się nie zmieściła, nawet dość ugnieciona, chyba żeby przy wyjściu stała jakaś dziewczyna, która też dopiero co wyszła za mąż i ma zrozumienie dla problemu ;-)

Ja moją do walizki zapakowałam... Tylko problem mały był z kołem, żeby je potem trochę rozprostować, bo po skręceniu, żeby się do walizki zmieściło, było skręcone aż za bardzo ;-)
image
[/url]

Ubrać na siebie i do samolotu :-)
lol :)))
imageimage
a nie macie powazniejszych problemów??? :)
zawsze mozna zapytac na lotnisku...najprosciej i bezpiecznie bo uzyskasz konkretne informacje na temat traktowania "przesyłek i towaru specjalnego":)
pierzasta Ty chyba masz problem, aby sprzedać swoją suknię...no a my nie mamy poważniejszych problemów:)))

także można zadać takie pytanie na forum, bo od tego ono jest
imageimage
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
sprzedaz sukni nie jest dla mnie najważniejsza...chce sprzedac żeby nie zajmowala miejsca-jak nie sprzedam to też jakos to przetrwam :))
A Ty sie od razu wkurzasz bo napisałam cos nie po Twojej mysli...
Forum po to jest zeby wyrażac swoje opinie..sama tak uważasz,prawda??
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
nie wkurzyłam się, no ale po co komentujesz w stylu - nie macie poważniejszych problemów
imageimage
i od razu atak ..ale to normalne jak człowiek pisze prosto z mostu:)
napisałam to dołaczajac uśmiech....nie zauważyłaś??wyluzuj się:)
nie ma żadnego ataku, wiadomo jest, że w ostateczności wszystkiego się dowiesz w liniach, którymi lecisz - wcześniej natomiast można podpytać się ludzi na forum - a co do tego ma komentarz, iż nie macie większych problemów??
imageimage
ja też dołączyłam :))) chyba też nie zauważyłaś:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) jestem dość wyluzowana ;)
imageimage
zauważyłam i dlatego nie ciągne dalej tematu bo nie o tym jest wątek,miłego dnia:)
nawzajem pierzasta, pozdrawiam :)
imageimage
ja zapakowalam moja w walizke ktora trzeba odprawic,po prostu zrobilam z niej rulon:)byla wczesniej w pokrtowcu ktory dostalam z salonu,po wyciagnieciu jej po prostu oddalam do prasowania to koszt ok 50 zl
jesli masz obawy, ze sie pogniecie to powinnas niestety wykupic dodatkowe miejsce, na ktorym mozesz ja polozyc, niestety nie moze byc potraktowana jak wozek dla dzieci
powodzenia
najlepszy pomysł to chyba dodatkowy bagaż - usztywniona walizka i powinno być ok

dzięki za rady
imageimage
witam Was:)

Basieniak dziękuję za wątek!!! kochana jesteś:*** ja dopiero co na forum weszłam a tu patrze tyle się dzieje:) i specialnie dla mnie wątek stworzyłaś:)

ja latam wizzair najczęściej i do Pl na ślub też będę wizzair lecieć...tam dokładnie bagażu podręcznego nie sprawdzają, ja mam zawsze większą torbę niż są podane na stronce i nikt tego nie waży... i poza tym zawsze mam błyszczyk w torbie (przy czym powinien być pakowany osobno w torebki przezroczyste) to i tak zawsze przechodzi... ale przy mojej sukni to by musiała być naprawdę duża torba więc by na pewno nie przeszła... ale z tym bagażem nadawanym nie jest głupi pomysł duża usztywniana torba będę miała dwa tygodnie żeby się wyprostowała i jak coś dam ją do wyprasowania... bo jakbym miała nadać ją jako dodatkowy bagaż np. sportowy to oi oni się ze wszytskim tak samo obchodzą rzucają tym jak h*** (przepraszam za słownictwo ale tego nie da się inaczej wyrazić w stosuknku do tego co widziałam) więc na to samo by wyszło....

dzięki dziewczyny za rady:)
image
image
Witam :)
A nie myślałaś o tym żeby podać sukienkę jakimś busem tak jak paczki?
Z kierowcą przeważnie można się dogadać, żeby sukienka dotarła bez żadnej szkody...Pewnie lepiej ją potraktują niż pracownicy lotniska wrzucając walizki jak worki ziemniaków :/
Pozdrawiam ):
moja suknia przyleciala w miniony weekend.
Zrobilam tak : suknie znajdujaca sie w pokrowcu przelozylam cienka bilulka aby sie nie pohaczyla i zlozylam. Wlozylam do wielkiej pierowej torby, i przywiozlam jako bagaz podreczny.
Mozesz tez wziac suknie poprostu w pokrowcu i poprosic stewardese ( szefowa) aby ci to przechowala "na prosto".

z moja suknia sie zupelnie nic nie stalo. Delikatnie zgniotla sie koncowka trenu ,ktora sie sama szybko rozprostowala
Asia myślałam też o tym.. tylko że oni też mają wszytsko tak załadowane jedno na drugim i się nie przejmują... ale może jakbym się dogadała... ale bym się chyba bardziej stresowała niż jakby była w samolocie bo w saolocie to jednak bardziej pewne że dotrze na miejsce.. a ja nigdy paczek nie wysyłałam w taki sposób i pewnie bardzo bym sie stresowała...
image
image
z oddawaniem sukni przewoznikowi raczej bym sie wstrzymala. ostatnio jak wysylalam wszystko dotarlo umazane jakims smarem , choc bylo mocno opakowane
dorota mozna wziąc tak całą suknie w pokrowcu jako bagaż podręczny???
image
image
To znaczy, że na liniach w stronę Anglii nie sprawdzają. Do Niemiec mi już nieraz ważyli podręczny. Tak tylko na marginesie ;-) Powodzenia z przewożeniem!
image
[/url]

nie mozna wziasc sukni jako bagazu podrecznego, chyba, ze zmiesci sie w bagazu podrecznym, ale powinna miescic sie w wymiarach. Jedne linie podchodza bardziej a drugie mniej rygorystycznie, ale po co sie stresowac niepotrzebnie
zdecydowałam że będzie najlepeij jak nadam drugi bagaż rejestrowany, kupię dużą torbę usztywnianą i powinno być oki:) będę miała jeszcze 2 tyg w Pl więc zdążę ją wyprostowac jakby co:)

jeszcze raz dzięki za podpowiedzi:)
image
image
http://www.ryanair.com/pl/pytania/czy-na-poklad-samolotu-mozna-zabrac-suknie-slubna

Inne tematy z forum Wesele

bielizna ślubna - gdzie kupić? (36 odpowiedzi)

Dziewczyny tak jak w tytule, gdzie najlepiej w trójmieście dobrać bieliznę ślubną? macie może...

Biżuteria ślubna - gdzie kupić? (59 odpowiedzi)

Możecie może polecić miejsce na zakup biżuterii ślubnej, chodzi o srebro?

Sukienka (3 odpowiedzi)

Proszę o radę, gdzie kupić sukienkę na wesele?

do góry