Widok

Jak przewieźć suknię ślubną samolotem????

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny jak wyżej - w jaki sposób przewieźć suknię ślubną samolotem, aby się nie zniszczyła? Jakieś rady? Z góry dzięki
imageimage
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
http://www.ryanair.com/pl/pytania/czy-na-poklad-samolotu-mozna-zabrac-suknie-slubna
zdecydowałam że będzie najlepeij jak nadam drugi bagaż rejestrowany, kupię dużą torbę usztywnianą i powinno być oki:) będę miała jeszcze 2 tyg w Pl więc zdążę ją wyprostowac jakby co:)

jeszcze raz dzięki za podpowiedzi:)
image
image
nie mozna wziasc sukni jako bagazu podrecznego, chyba, ze zmiesci sie w bagazu podrecznym, ale powinna miescic sie w wymiarach. Jedne linie podchodza bardziej a drugie mniej rygorystycznie, ale po co sie stresowac niepotrzebnie
To znaczy, że na liniach w stronę Anglii nie sprawdzają. Do Niemiec mi już nieraz ważyli podręczny. Tak tylko na marginesie ;-) Powodzenia z przewożeniem!
[url=http://www.TickerFactory.com/]
image
[/url]

http://forum.trojmiasto.pl/Szkoda-ze-ten-dzien-tak-szybko-minal-t171212,1,11.html
dorota mozna wziąc tak całą suknie w pokrowcu jako bagaż podręczny???
image
image
z oddawaniem sukni przewoznikowi raczej bym sie wstrzymala. ostatnio jak wysylalam wszystko dotarlo umazane jakims smarem , choc bylo mocno opakowane
Asia myślałam też o tym.. tylko że oni też mają wszytsko tak załadowane jedno na drugim i się nie przejmują... ale może jakbym się dogadała... ale bym się chyba bardziej stresowała niż jakby była w samolocie bo w saolocie to jednak bardziej pewne że dotrze na miejsce.. a ja nigdy paczek nie wysyłałam w taki sposób i pewnie bardzo bym sie stresowała...
image
image
moja suknia przyleciala w miniony weekend.
Zrobilam tak : suknie znajdujaca sie w pokrowcu przelozylam cienka bilulka aby sie nie pohaczyla i zlozylam. Wlozylam do wielkiej pierowej torby, i przywiozlam jako bagaz podreczny.
Mozesz tez wziac suknie poprostu w pokrowcu i poprosic stewardese ( szefowa) aby ci to przechowala "na prosto".

z moja suknia sie zupelnie nic nie stalo. Delikatnie zgniotla sie koncowka trenu ,ktora sie sama szybko rozprostowala
Witam :)
A nie myślałaś o tym żeby podać sukienkę jakimś busem tak jak paczki?
Z kierowcą przeważnie można się dogadać, żeby sukienka dotarła bez żadnej szkody...Pewnie lepiej ją potraktują niż pracownicy lotniska wrzucając walizki jak worki ziemniaków :/
Pozdrawiam ):
witam Was:)

Basieniak dziękuję za wątek!!! kochana jesteś:*** ja dopiero co na forum weszłam a tu patrze tyle się dzieje:) i specialnie dla mnie wątek stworzyłaś:)

ja latam wizzair najczęściej i do Pl na ślub też będę wizzair lecieć...tam dokładnie bagażu podręcznego nie sprawdzają, ja mam zawsze większą torbę niż są podane na stronce i nikt tego nie waży... i poza tym zawsze mam błyszczyk w torbie (przy czym powinien być pakowany osobno w torebki przezroczyste) to i tak zawsze przechodzi... ale przy mojej sukni to by musiała być naprawdę duża torba więc by na pewno nie przeszła... ale z tym bagażem nadawanym nie jest głupi pomysł duża usztywniana torba będę miała dwa tygodnie żeby się wyprostowała i jak coś dam ją do wyprasowania... bo jakbym miała nadać ją jako dodatkowy bagaż np. sportowy to oi oni się ze wszytskim tak samo obchodzą rzucają tym jak h*** (przepraszam za słownictwo ale tego nie da się inaczej wyrazić w stosuknku do tego co widziałam) więc na to samo by wyszło....

dzięki dziewczyny za rady:)
image
image
najlepszy pomysł to chyba dodatkowy bagaż - usztywniona walizka i powinno być ok

dzięki za rady
imageimage
jesli masz obawy, ze sie pogniecie to powinnas niestety wykupic dodatkowe miejsce, na ktorym mozesz ja polozyc, niestety nie moze byc potraktowana jak wozek dla dzieci
powodzenia
ja zapakowalam moja w walizke ktora trzeba odprawic,po prostu zrobilam z niej rulon:)byla wczesniej w pokrtowcu ktory dostalam z salonu,po wyciagnieciu jej po prostu oddalam do prasowania to koszt ok 50 zl
nawzajem pierzasta, pozdrawiam :)
imageimage
zauważyłam i dlatego nie ciągne dalej tematu bo nie o tym jest wątek,miłego dnia:)
ja też dołączyłam :))) chyba też nie zauważyłaś:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) jestem dość wyluzowana ;)
imageimage
nie ma żadnego ataku, wiadomo jest, że w ostateczności wszystkiego się dowiesz w liniach, którymi lecisz - wcześniej natomiast można podpytać się ludzi na forum - a co do tego ma komentarz, iż nie macie większych problemów??
imageimage
napisałam to dołaczajac uśmiech....nie zauważyłaś??wyluzuj się:)
i od razu atak ..ale to normalne jak człowiek pisze prosto z mostu:)
nie wkurzyłam się, no ale po co komentujesz w stylu - nie macie poważniejszych problemów
imageimage

Inne tematy z forum Wesele

Czy slub cywilny to wogole slub??? (209 odpowiedzi)

Przeciez tam nikt nic nikomu nie slubuje!

Biżuteria ślubna - gdzie kupić? (62 odpowiedzi)

Możecie może polecić miejsce na zakup biżuterii ślubnej, chodzi o srebro?

Dj Waldzior (7 odpowiedzi)

Witam, Czy ktoś zamawiał na wesele Dj waldziora? Jakie opinie? Wiem, ze kiedys był jednym z...

do góry