Widok

Jak przybierają na wadze dzieci w wieku 3-4 lat?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Napiszcie proszę jak Wasze dzieci przybierają na wadzę,szczególnie te niejadki,czy waga może stać w miejscu,a pózniej nastąpić jakiś skok czy raczej powinna z każdym miesiącem iść w górę?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
moja 4 latka za 2 m-ce kończy i dopiero waży 15 kg. U niej zauważyłam długi przystój wagi nawet ok pół roku. Aż się denerwowałam a że waga nie spadała to dałam se na luz. Grunt żeby waga nie spadała.
Moja chidzinka ma 3 katka i waży 12,5 kg. Trochę się tym martwię, chociaz dr mówiła, że mam się nie przejmować.

nie martw sie po kilo, dwa i ok
mojemu starszakowi (4,5roku) waga waha się od 13kg do 15,5kg od ponad 1,5roku. Tak więc, waga "stoi" w miejscu, ale za to wydłuża się wzrostowo:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Mam średniego niejadka. Opiekunka nam go podtuczyła ale od pół roku NIC nie przybrał. Przy drobnym zatruciu nieco nawet schudł i to mu nie wróciło.. Więc poł roku na minusie...Ale przedtem przez rok nam skoczyło ostro z wagą do góry więc może wyrównuje..
Cały czas dosyć szybko rósł i spadek przyrostu wagi go nie powstrzymuje.. Zauważyłam , że zawsze mniej latem też je i więcej jesienią i tyje wtedy bardziej..Ma prawie trzy latka.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Moja córka ma 4 latka i 3 miesiące, wazy prawie 19 kg, przy wzroście 114 cm, w ciągu roku przytyła:D 1,5 kg.
No to nieżle,ja to pytanie kieruję bardziej do mam niejadków,bo jak dzieci malutko jedzą to dla mam zawsze problem i martwią się ich wagą,wzrostem,a mnie najgorzej wkurza że wszystkie spodnie z tyłka zjeżdzają.
u nas np spodnie są dobre w roz np 104 są dobre a w pasie spadają szelek nie chce nosić.
Zasada małe porcje a częściej.
a propos spodni - w lumpkach są angielskie z gumką w środku na takie guziczki zapinaną wygodne dla chudzin i nie tylko. Polecam. :)) Na zewnątrz zwykły guziczek czy napka. Można gumkę dopinać węziej i luźniej. U nas w normalnych sklepach takiego wynalazku nie widziałam.
cubus, kappahl i h&m maja ten wynalazek ;)
tam nie chodzę jakoś bo mi do nich daleko - ale proszę mając chudzinę nie musisz go/ją przyodziewać tylko w lumpeksowe mody wtedy.. Może to pomoże mamom co o szelkach myślą...
Dominik 4lata we wrzesniu waga 21 kg:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 6
ja nawet innych nie kupuję,bo inaczej to tylko pasek trzyma ale w biodrach też często za duże.
mój 3 latek - 15 kg
image

mój starszak w ciągu ostatniego roku nie przytył wcale; je dość sporo (choć tylko wybrane potrawy), na pewno nie można go nazwać niejadkiem,a waga stoi w miejscu (18kg). Dodam,że urósł w tym czasie ok.10cm, pediatra kazała się nie martwić.
A jaki to problem zrobić zakładkę i przeszyc ręcznie nawet jeśli ktos maszyny do szycia nie ma? Chyba to nic nadzwyczajnego .. moja ma tak w każdych spodniach i getrach... bardziej mnie martwi kwestia zdrowia i rozwiju a nie to.. 3 i 2miesiace 11,9 kg a przed 3 latami około listopada przed sezonem chorobowym było 14 choc widać że poszła w górę a i teraz ma 'szał biegania' :) chyba dam sobie spokoj z martwiebiem się bo sama za młodu byłam suchelcem z pięcioma zakładkami w pasie ;)
Witam mam ten sam problem.Mój synek nie jadek za 3 miesiące skończy 5lat.Bilans jest taki 100cm i prawie 15kg porażka.Ja nie wiem już co robić
Witam mam ten sam problem.Mój synek nie jadek za 3 miesiące skończy 5lat.Bilans jest taki 100cm i prawie 15kg porażka.Ja nie wiem już co robić
Zastanawiam sie nad kupnem krzesełka na rower dla mojego synka on teraz wazy 18 kilo a krzesełko jest do 22 kilo zastanawiam sie czy posłuży jemu cały sezon.Niewiem ile moze przytyć w ciągu tego roku.
mój mały ma 5 lat skonczone i waży 15 kilo, w zeszłym roku ważył 14-14,5 wiec jakoś szczególnie dużo nie przybiera na wadze, ale ja wole że jest szczuplutki niż miałabym się martwić jak odchudzić małe dziecko z nadwagą
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
moja córka też z niejadków, ma 4 lata, 104 cm i waży 16,8kg.
Jak byłyśmy w zeszłym tygodniu na bilansie to lekarka powiedziała że wszystko jest w porządku ( waga jest poniżej 50 centyla, wzrost koło 70 )- podobno waga jest proporcjonalna do wzrostu..
w ciągu roku przytyła koło 1,5 kg
moja mała nie przybiera od kilku miesiecy,wazy 15 kg z jedzeniem ciężko muszę się nie żle na gimnastykować aby coś zjadła pomimo ze nie napycham jej słodyczami itp ma 3,5 roku pocieszające jest to że jak waga trochę spadnie np przy chorobie to póżniej szybko wraca ale tylko do 15 kg więcej nie chce pediatra powiedziała ze nie mam sie tak martwić skoro dziecko rośnie(a rośnie bardzo szybko)
Jak na 4 lata prawie 17 kg to moim zdaniem zaden niejadek... Moj syn ma 3.5 lat i wazy 12 kg gdzie przez rok czasu waga byla 11 z hakiem... Na siatce spadl wagowo i nie wiem co robic. Mial 2 tyg temu antybiotyk bo bylo zapalenie migdalkow i jadl bardzo ladnie sam wolal az bylismy w szokju ale co z tego jak antybiotyk sie skonczyl i nagle przestal wolac i najlepiej nie jadlby w ogole...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Mój ma 4,5 roku wazy 18kg
Mój niejadek kochany -4 latka i 2 miesiące - waży 14 kg,a wzrostowo też nie jest imponująco bo zaledwie 101 cm-czasem mam doła,ale staram się mimo wszystko patrzeć w przyszłość z nadzieją;-)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
Moja 3,8 latka ma 102 cm i 14 kg.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
3,5 roku 19kilo i 112cm:-) wielki chłopak!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3
Witam.mam pytanie ile ma wzrostu bo moj syn też taki chudziutki
Witam.mam pytanie ile ma wzrostu bo moj syn też taki chudziutki

Moja córka ma 3,5 roku wazy 20kg wzrostu ma 110cm
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 8

Syn 4 lata - 110cm 15,5 kg i wcale nie jest niejadek. Wcina ile wlezie. Córka 2,5 podobnie lubi jeść, 96 cm i 13,5 kg. Dla mnie niejadek 4 letni ważyłby 11 kg.

Moj 2 latek 90 cm i 14 kg i lubi jesc.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Mój nieadekwatne 6 lat, 105cm i uwaga...14.5kg. Wszystkie wyniki dobre.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4

Mój 6 lat - 130 cm, 29 kg :) W klasie najwyższy :)
Drugi 3 latek 100 cm, 16 kg

3 lata i 3m-ce, 103 cm i 15,8 kg

Mój syn podobnie 5 i pół waga pomiędzy 14 a 15 kg tak od roku a wzrost przez rok centymetr 104

Ale czy ważne ile dziecko waży tak naprawdę? Dzieci to ludzie, nie każdy waży idelanie książkowo, byleby by wyniki były dobre, to nalezy kontrolować a nie patrzeć się ślepo w siatki. Moja córka 2 pierwsze lata była poniżej jakichkolwiek siatek, na 5min w nie nie wpadła, kontrolowaliśmy wyniki i już, wszystko było ok, po prostu drobny typ. Po 2 latach wpadła w siatki i tak se jest na 10 centylu teraz. Ma etapy że je jak słoń a i takie dni że żyje powietrzem.

Najgorsze co można zrobić to zmuszac do jedzenia bo to finalnie prowadzi dopiero do zaburzeń odżywiania, warto się przestawić z nastawienia panikowania na wyluzowanie, nikt nad pełnym talerzem z głodu nie umarł, jak jedynie waga "nie mieści się w normach" to naprawdę warto odpuścić i zaufac dzieku. Dorośli też są wyżsi, niżsi, grubsi, szczupli, tacy co tyją od wody i tacy co w ogóle nie tyją.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jak ja odchudzasz?

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

ładne meble dla dzieci "Meblik" (78 odpowiedzi)

Wczoraj byłam w fajnym sklepie z mebelkami dla dzieci. Bardzo mi się podobały i chyba skuszę się...

Urlop niani (64 odpowiedzi)

Dziewczyny, Czy płacicie pensje niani podczas urlopu? Pozdrawiam

Zatrudnij profesjonalnego hakera! (5 odpowiedzi)

Moje doświadczenie to programowanie, uruchamianie exploitów, konfigurowanie ataków DDOS i lubię...

do góry