Widok

Jak przygotować skórę twarzy przed solarium?

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
w czerwcu ślub więc będę musiała trochę spędzić na solarium ,jak mam się do tego przygotować?
jake zabiegi przed opalaniem są wskazane?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
na pewno łagodny peeling, np. z brazowego cukru, a potem to tylko stopniowo przyzwyczajać skórę do sztucznego słoneczka, najlepiej zacząć tak od 4-5 minut,oczywiście zależy od mocy łóżka,na którym będziesz sie opalać :)
panie w solariach przeważnie doradzają, na ile minut mozna sobie na początek pozwolić :)

nie chcę chodzić specjalnie w tej sprawie do kosmetyczki wolała bym sama domowymi sposobami sie przygotować dlatego z tym pilingiem to dobry pomysł
sama tak robię i dlatego polecam :)

a moze jakies domowe przepisy na fajny peeling do wykonania samemu???

kawa sypana wymieszana z miodem dla mnie idealny pilling
image
popieram:) skóra jest wyjątkowo gładka i napięta. Tylko zapach kawy utrzymuje się dość długo, ale nie to jest przecież najważniejsze:)
Nusia,masz racje...przed opalaniem-najlepiej peeling enzymatycznym, nie trzeba go nadmiernie wcierac w skorę,unikamy w ten sposób wszelkich podrażnień:)
peeling w tym przypadku ma na celu złuszczenie naskórka ,a jak wiadomo kiedy poddajemy sie promieniowaniu , następuje przyrost naskorka,skóra staje sie grubsza ,matowa,"szara"-nie ma zdrowego koloru.
Warto by równiez było zafundować sobie jakąs maseczke nawilżającą (np z dodatkiem alg, arnki,miłorząbu japońskiego, wit C,P...itd....maja one na celu wzmocnić sciany naczyn krwionosnych,co w tym przypadku jest w mairę konieczne
)

Należało by również pamietac o odpowiednim nawilżeniu naskórka najlepiej kremem z wysokim filtrem ochronny (SPF ).
a czy mozecie polecić jakiś w miarę niedrogi kosmetyk do opalania twarzy i całego ciała w solarium, dostepny w drogerii ???

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
up :)

Kosmetyki do opalania w solarium nie są dostępne w drogeriach, ale można je nabyć właściwie w każdym solarium, niestety trochę kosztują, ale warto zainwestować, są dostępne balsamy z przyśpieszaczami opalania, z "bronzerami" jest w czym wybierać. Na pewno do opalania w solarium nie nadają się kosmetyki, których używamy wystawiając się na naturalne słońce. Co do czasu opalania, to zależy od Twojej karnacji i tego jak reagujesz na słońce. Jeśli masz ciemniejsza karnację albo łatwo się opalającą możesz zacząć od 7-8 minut i stopniowo zwiększać, jeśli jesteś blada, masz piegi, rude włosy itp. radziłabym ostrożnie, czyli 4-5 minut na początek. Pamiętaj żeby na początku chodzić regularnie co 2-3 dni, żeby skóra złapała kolor, a później dla utrwalenia raz na tydzień bądź dwa. Peeling przed bardzo wskazany!

Pozdrawiam :)
a ja raz w tyg piling,codziennie oliwka dla dzieci bo skora przesusza sie bardzo szybko po solarium.oczwiscie kremy do twrzy odpowiednie.a maseczka raz w tyg.to tyle.
image

Inne tematy z forum Wesele

bielizna ślubna - gdzie kupić? (36 odpowiedzi)

Dziewczyny tak jak w tytule, gdzie najlepiej w trójmieście dobrać bieliznę ślubną? macie może...

sukienki wieczorowe (58 odpowiedzi)

dziewczyny, wiecie gdzie można dostać ładne sukienki wieczorowe?? proste i eleganckie, dla matki...

dobry...i nie drogi dentysta (53 odpowiedzi)

Hejka szukam dentysty dobrego ale żebym nie straciła majątku !!! mam sporo ubytków i pochłonie mi...

do góry