Widok

Jak schudłyście po ciąży ?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Jak schudłyście po ciąży ? Ja przytyłam 25 kg. Synek ma 4 miesiące nadal karmię piersią więc jakas drastyczna dieta nie wchodzi w gre tak samo piguły :( a mi zostało jeszcze 10 do zrzucenia :( Jestem załamana nie wchodze w żadne ciuchy :( Tylko mam prośbe do lasek które po ciązy waża mniej niż przed zeby nie wpisywały nic w tym wątku bo to mnie dobija :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja po ciąży przestałam jeść słodycze, pić słodkie napoje i powoli , powoli w rok wróciłam do wagi z przed ciąży, łatwo nie było
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Albo zdrowo i efekt na dluzej, albo szybki efekt tak jak przy diecie ketogenicznej ale to niszczenie organizmu i bardzo latwo pozniej o negatywne skutki i ponowne przytycie - polecam zwrocenie uwagi na to co sie je, malo przetworzonych produktow, bez slodyczt, alkoholu, deficyt kaloryczny i cwiczenia przy czym jesli sport to problem to chociaz 150min tygodniowo jakies bieganie, plywanie, jazda na rowerze.
Można się również raz na jakiś czas zdecydoawac na detoks sokowy Ktory skutecznie oczyszcza organizm. Daję namiar na firmę, która działa w wielu miejscach w Polsce https://hfood.pl/catering-dietetyczny-lodz I oferuje taki detoks sokowy.

Nie wiem ile minęło u Ciebie od porodu, ale nie rzucaj się od razu na nie wiadomo jaki wysiłek, zwłaszcza jeśli wcześniej nie ćwiczyłaś. Zbyt duży wysiłek może się okazać zbyt obciążający dla Ciebie i zupełnie Cię to zniechęci.

Zerknij sobie również do tego artykułu:
https://loremvit.pl/herbaty-na-odchudzanie/

Opisane są tutaj zioła, ktore mogą pozywytnie wpłynąć na proces odchudzania.

Ze swojej strony bardzo polecam zainteresowanie się podstawami gimnastyki i kalisteniki. Wiele ćwiczęń podstawowych zrobisz w warunkach domowych, choć w pewnym momencie minimum sprzętowe jest jednak niezbędne, ale takie rzeczy jak drążek do podciągania i para drewnianych paralet można na spokojnie ogarnąć w domu.
Plus jest taki, że wzmacniasz ciało harmonijnie, a nie tylko jego wybrane partie. Do tego poprawiasz ogólną sprawność ucząc się przy okazji fajnych skillów, które dają mnóstwo funu - bo kto by się nie cieszył umiejąc np. stać na rękach i podciągając się np. 10 razy z rzędu na drążku?
Jako suplement polecam sok z kiszonych buraków, świetnie poprawia trawienie i ma w sobie błonnik: https://pszczolkakasia.pl/jakie-sa-najlepsze-przepisy-na-sok-z-burakow/ Na stronie są przepisy na to jak zrobić go samodzielnie ;) Nie jest to nic trudnego.
No ja własnie lamentuje :) Ja tez nie kumam tego dieta, codziennie spacery itd młody nie spi więc chodze wykończona teoretycznie powinnam chudnąc a tu waga stoi , pocieszyła mnie któras z dziewczyn że spadła jej waga jak przestała karmić :) może mnie to tez spotka :)
I tez zazdroszcze dziewczyną które po ciązy waża mniej niż przed, ja znam osobiście tylko taką jedną która jak skończyła karmić przez 3 miechy brała Meridie i teraz laska jak się patrzy :) tylko zawsze skóra na brzuchu już nie taka ale co tam :)
Wbiłam się dzisiaj w swoje spodnie sprzed ciąży... i odpadł w nich guzik. :-( Niby tylko 5 kg ale tak umiejscowione, że ani w spodnie ani w koszule sprzed ciąży się nie mieszczę...
Ja troche lamentuję przez moje 6 kilo ;), głównie z tego powodu co ania27
Aniu,nikt tu nie robi tragedi z powodu 5 kg więcej,bo domyslam się że do mnie pijesz,nie lamentuje tez jak to nazwałaś z tego powodu,poprostu byłam zdziwiona i ciekawa jak dziewczyny to robią że po porodzie ważą mniej niż przed ciążą.Nie obżerałam się w ciąży,i nie jest mi zle z tymi 7 kilogramami,tylko wolałabym schudnac zeby móc sie zmieścić w ciuchy sprzed ciąży,bo na zakup nowej garderoby nie bardzo mam pieniądze.
Załóż Aniu wątek pt. "Co mnie irytuje".
O, albo udziel się w programie "Co mnie gryzie".
Zobaczymy w TV jak wyglądasz ze swoimi kilogramami zbędnymi. A kamerka jeszcze dodaje, uhuhu. :-)
Moja nieświadomość zapędziłaby mnie jedynie w strefę milczenia:)
irytuje mnie takie czcze gadanie, dziewczyna o jednym a Co niektóre mamuśki o drugim, załózcie wątek"Jak źle jest mieć 5 kg nadwagi po strasznym okresie ciąży" i wszytsko będzie ok.
Poza tym, masz rację, znalazło sie rozwiążanie Twojej zagadki_ zabeirajs ie jak Ty to nazywasz" do dymania", a poznasz tajniki "tempa chudnięcia":)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Aniu, za to Ty chyba nieświadomie pokazujesz jak kiepski masz dziś humor. Nie jest to powód by obrażać piszące tu osoby, nawet jeśli nie dażysz ich szacunkiem. Lepiej zostaw to naburmuszenie dla siebie. Masz rację, od dymania się raczej chudnie. :-)
Weź się zatem do roboty, a nie pluj jadem.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Nie przejmuje sie tym , w tak sztuczny sposob, jak Ty - a nadymana to Ty widocznie sie czujesz- najblizsze Ci słowo;)..

Nie róbice z siebie pośmiewiska , mamuśki za dyche. Chyba świadome byłyście dodatkowych kg zachodząć w ciąże a może nie???
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
Aniu, nie nadymaj się tak bo nie schudniesz. ;-)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ależ Wy dziewczyny jestescie próżne:)- 5 kg nadwagi i lamentują, robicie z tego poważną sprawę!
Bez przesady- w ciąży wiedziałyście dokładnie żeby nie obżerać się aż tyle, to po co tak teraz narzekacie??jaki to ma sens??
I wypowiadaja się tylko te dziewczyny, które schudły, mało która wystartuje ze swoją wagą jak jest grubsza, bo 5 kg nadwagi a 15 scie to "mała " róznica...
Nie róbcie sztucznej zdymy, dziewczyna prosiła o wypowiedz tych, które próbuja schudnąć a nie tych,m które schudły mniej niż przed ciążą!!!

baby to są jednak prózne istoty!!
Co do tematu- ja przytyłam 20kg-dużo- po porodzie schudłam bardzo, potem staneła waga. Teraz od 2 miesięcy mam dietę- zostało 4 kg, powoli dojde do siebie, a jak nie, to tragedii z tego nie zrobię!
Rodziłam w listopadzie, także sporo czasu mi to zajmuje:(

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Rzaba,
nienawidzę Cię. ;-)
ja przytylam w iazy 20kg-po porodzie spadlo tylko 5kg ale w ciagu 3 miesiecy shudlam 11,5kg ale jeszcze mi zostalo do wagi z przed ciazy 3,5kg ktorych ciezko sie pozbyc
No mi tylko 5 kg zeszło po porodzie,a 7 zostało.Karmiłam piersia 3 miesiace.
Nie chcę denerwować autorki wątku, bo ważę ku mojej uciesze dużo mniej niż przed ciążą (chyba pomógł stres, że będę wielka), ale ogónie na problemy z tuszą, kondycją itp. bardzo polecam nordic-walking i ogólnie doradztwo żywieniowe Asi z Fit&Go.
"rz" - to długa historia

ania27 a ile ci zeszło po porodzie? nie dziwię się dziewczynom które przytyły 10-12-15kg, że miesiąc po mają już swoją wagę sprzed ciąży, jak zaraz po wyjściu ze szpitala jest średnio 10kg miej.
Jak Wy to robicie,że ważycie mniej niż przed ciążą?Ja zawsze taka szczupła,w ciąży przytyłam 12 kg,minęło 7 miesięcy od porodu a ja mam wciąż 7 kg na plusie,spacery z dzieckiem nie pomagają w moim przypadku,ja to myślę że niezbyt regularne jedzenie ma na to wpływ,ale tak przy dziecku ciężko mi o regularność,chodzi głównie o obiady.Na basen ciężko się dostać,a na rower nie ma czasu nigdy.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

dom czy mieszkanie??? (435 odpowiedzi)

zaczynam juz myslec o własnych czterech katach ale ceny mieszkań jak i budowy domu mnie...

Zakup mieszkania - rozterki (64 odpowiedzi)

Stoje przed możliwością zakupu mieszkania. Mam do wyboru 2 mieszkania w b.atrakcyjnej cenie....

płyta indukcyjna czy gazowa? (26 odpowiedzi)

Witajcie. Chciałabym poprosić Was o opinię. Budujemy dom i stanęliśmy przed wyborem płyty...

do góry