Widok
Jak schudłyście po ciąży ?
Jak schudłyście po ciąży ? Ja przytyłam 25 kg. Synek ma 4 miesiące nadal karmię piersią więc jakas drastyczna dieta nie wchodzi w gre tak samo piguły :( a mi zostało jeszcze 10 do zrzucenia :( Jestem załamana nie wchodze w żadne ciuchy :( Tylko mam prośbe do lasek które po ciązy waża mniej niż przed zeby nie wpisywały nic w tym wątku bo to mnie dobija :)
Ja w ciąży przytyłam 18 kg :/ Jestem ponad 2,5 roku po porodzie i zostało mi jeszcze jakieś 3-4 kg na +. Karmiłam piersią tylko 3 miesiące, nie robiłam jakiejś drakońskiej diety, postawiłam jedynie na mniej obfite posiłki, nie jedzenie po 18 i trochę spacerków + taszczenie wózka na 2 piętro:) Zajęło mi to więcej niż pewnie niektórym kobitkom, które stosowały drastyczne diety, ale zapewniam,że nie umęczyłam się przy tym wcale:) Dodam jeszcze że niestety brałam przez pół roku zastrzyki hormonalne i to pewnie także wywołało negatywny wpływ na szybkie zrzucenie wagi:(
Uważam,że najważniejsze jest samozaparcie i podjadanie między posiłkami, a posiłki starać się jeść regularnie:)
Powodzenia:)
Uważam,że najważniejsze jest samozaparcie i podjadanie między posiłkami, a posiłki starać się jeść regularnie:)
Powodzenia:)
xElka, przytyłam w ciązy 20 kg, i mimo ze mineło 2,5 roku nadal mam prawie 10 kg wiecej. Był moment ze schudłam sama z siebie jak młody mial jakieś 1,5 roku i wtedy do stanu sprzed ciazy brakowało mi jakies 5 kg. Teraz znowu poszłam z 5kg na plus. Nie objadam sie i nie jem slodyczy - ruch jak to przy dziecku, ale po 30tce niestety metabolizm gorszy i jak sie za siebei nei wezme to pewnie teraz bedzie mi szło tylko w górę. Ale ja nie mam mobilizacji. Mi sie wydaje, ze najwazniejsze to sie zmobilizować, jeść 5 malych posiłków dziennie i duzo spacerowac lub zazywac innego rodzaju ruchu. Ja niestety tego nie robię, ale moze w końcu mi sie uda zmobilizować.
Aha i nie uważam, zeby prawda było, ze karmienie piersia powoduje, ze sie chudnie. Owszem niektóre dziewczyny twierdzą, ze to od tego chudna , ale myśle ze sklada sie na to wiele czynników. Ja karmiłam syna piersią 8 m-cy i przez ten czas schudłam jakieś 8kg, wiec własciwie nie duzo.
trzymam za Ciebie kciuki żebys nei była takim leniwcem jak ja :)
Aha i nie uważam, zeby prawda było, ze karmienie piersia powoduje, ze sie chudnie. Owszem niektóre dziewczyny twierdzą, ze to od tego chudna , ale myśle ze sklada sie na to wiele czynników. Ja karmiłam syna piersią 8 m-cy i przez ten czas schudłam jakieś 8kg, wiec własciwie nie duzo.
trzymam za Ciebie kciuki żebys nei była takim leniwcem jak ja :)
ja mam trochę inny kłopot, przytyłam w ciąży 12kg i teraz zostały mi do zrzucenia ze 4kg ( rodziłam 6 sierpnia ) więc niby jest całkiem nieźle, z tym, że ja już zachodząc w ciąże ważyłam za dużo, więc muszę zrzucić jeszcze te kilogramy, których mi przybyło przed ciążą :(
myślałam, że skorzystam z tego aqua slim - taki proszek do rozpuszczania, dodajesz do wody i to wspomaga odchudzanie, do tego karmienie piersią, spacery z synkiem i jakoś to będzie ale okazało się, że matki karmiące nie mogą tego stosować, ale jak któraś w Was skończyła karmić to może niech wypróbuje :)
wiadomo samo efektów takich nie przyniesie ale z odpowiednią dietką i jakąś aktywnością to kto wie ...
myślałam, że skorzystam z tego aqua slim - taki proszek do rozpuszczania, dodajesz do wody i to wspomaga odchudzanie, do tego karmienie piersią, spacery z synkiem i jakoś to będzie ale okazało się, że matki karmiące nie mogą tego stosować, ale jak któraś w Was skończyła karmić to może niech wypróbuje :)
wiadomo samo efektów takich nie przyniesie ale z odpowiednią dietką i jakąś aktywnością to kto wie ...
demolka, rodziłaś dwa tygodnie temu, połóg trwa sześć tygodni książkowo. Daj czas swojemu organizmowi na powrót do normalności.
Ja rodziłam 9 m-cy temu. W ciąży przytyłam ok. 18 kg. Cały czas karmię synka piersią, przez ok. 4 m-ce byłam na diecie bezmlecznej, bezjajecznej i w ogóle bez... i tak poleciało, że teraz wychodzę z niedowagi...
Ja rodziłam 9 m-cy temu. W ciąży przytyłam ok. 18 kg. Cały czas karmię synka piersią, przez ok. 4 m-ce byłam na diecie bezmlecznej, bezjajecznej i w ogóle bez... i tak poleciało, że teraz wychodzę z niedowagi...
Ja przytyłam 24,karmiłam piersią rok czasu,stosowałam dietę (było podejrzenie skazy) i niestety do wagi sprzed ciąży nie doszłam.Brakuje jeszcze jakieś 8-9 kg do mojego "ideału" :)
Pewnie gdybym się wzieła porządnie za siebie - więcej ruchu,regularne posiłki i zero słodyczy cośby drgneło ale nie umiem się zmobilizowac...
Pewnie gdybym się wzieła porządnie za siebie - więcej ruchu,regularne posiłki i zero słodyczy cośby drgneło ale nie umiem się zmobilizowac...
ja do piątego miesiąca ciązy się ograniczałam ale i tak kg same szły do góry wiec sie wkurzyłam i stwierdziłam ze wkońcu moge jesc to na co mam ochote. Oczywiście nie obżerałam się batonami i chipsami ale jak miałam ochote to nie odmówiłam sobie serniczka kawałka czy big maca z macdonalda :) i tak poszło do góry :(
Ja tez jestem leniwcem z natury oczywiście ruch przy dziecku dźwiganie wózka , spacerki ale żaden aerobic wierze w cud ze jak się ogranicze w jedzeniu to zejdzie :) nawet odstawiłam tabletki anty Cerazzette bo dopóki ich nie brałam to chudłam a poźniej staneło.
Ja tez jestem leniwcem z natury oczywiście ruch przy dziecku dźwiganie wózka , spacerki ale żaden aerobic wierze w cud ze jak się ogranicze w jedzeniu to zejdzie :) nawet odstawiłam tabletki anty Cerazzette bo dopóki ich nie brałam to chudłam a poźniej staneło.
najgorsze jest to ze przed ciąza byłam fajną laska a teraz matka polka znajomi aż się na mnie dziwnie patrza :( Mysle ze laski młodsze maja lepiej szybciej wracają do forym a koło 30- tki już trzeba troche popracowac. Mąż mi kupił na pocieszenie karnet do Faltomu do Spa jakies masażyki itd ale dopóki karmie to sobie moge zrobić tam tylko pedicure :)
no własnie, ja mam podobnie jak ty. Przed ciąża nosiłam rozmiar 36 i byłam b. szczupła a teraz 2 rozmiary wiecej. Zeby chociaż np w biuscie jakos wiecej było, a tu nic.. Wszystko w brzuchol i nogi poszło. No tak, ponarzekałam sobie, ale jakos nadal brak mobilizacji do diety i ćwiczeń...
xElka, fajnie masz, ze Ci mąz zasponsorował karnecik - moze za jakis czas Cię to zmobilizuje.
xElka, fajnie masz, ze Ci mąz zasponsorował karnecik - moze za jakis czas Cię to zmobilizuje.
ja przybrałam na wadze w ciąży z ok 16 kg. Po porodzie do 7 m-ca ze względu na karmienie piersią dieta łatwostrawna czyli wszystko gotowane i duszone bez ograniczania ilość. A to dlatego że były unikać u dziecka kolek niechcianych. Potem już wszystko jadłam smażone. Skończyłam karmić jak mała miała prawie kończyła 10 m-cy.
Efekt jest taki że mam 1,5 kg więcej niż przed ciążą.
Skóra teraz na mnie wisi ;)
Efekt jest taki że mam 1,5 kg więcej niż przed ciążą.
Skóra teraz na mnie wisi ;)
- nauka jazdy konnej, spacerki dla dzieci na kucach
wszystko zalezy od wieku u predyspozycji. Ja mam 32 lata, mimo że wróciłam do swojej wagi (56 kg) w 10 miesiecy bez żadnych diet, to na brzuchu nie mam juz kaloryferka. W ciząy przytyłam 14 kilo, ale własnie tylko w brzuchu. Niestety nie lubie cwiczyc i nie cwicze, za to uwielbiam jesc i jem za dwóch - nadal karmie, wiec wszystko uchodzi mi bezkarnie:)