Widok

Jak schudłyście po ciąży ?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Jak schudłyście po ciąży ? Ja przytyłam 25 kg. Synek ma 4 miesiące nadal karmię piersią więc jakas drastyczna dieta nie wchodzi w gre tak samo piguły :( a mi zostało jeszcze 10 do zrzucenia :( Jestem załamana nie wchodze w żadne ciuchy :( Tylko mam prośbe do lasek które po ciązy waża mniej niż przed zeby nie wpisywały nic w tym wątku bo to mnie dobija :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja w ciąży przytyłam 18 kg :/ Jestem ponad 2,5 roku po porodzie i zostało mi jeszcze jakieś 3-4 kg na +. Karmiłam piersią tylko 3 miesiące, nie robiłam jakiejś drakońskiej diety, postawiłam jedynie na mniej obfite posiłki, nie jedzenie po 18 i trochę spacerków + taszczenie wózka na 2 piętro:) Zajęło mi to więcej niż pewnie niektórym kobitkom, które stosowały drastyczne diety, ale zapewniam,że nie umęczyłam się przy tym wcale:) Dodam jeszcze że niestety brałam przez pół roku zastrzyki hormonalne i to pewnie także wywołało negatywny wpływ na szybkie zrzucenie wagi:(

Uważam,że najważniejsze jest samozaparcie i podjadanie między posiłkami, a posiłki starać się jeść regularnie:)

Powodzenia:)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Ja przytyłam w ciąży 18 kg, jestem 4 tygodnie po porodzie i juz schudłam 13 kg. Nie jem zadnych slodyczy, i widze ze spadam z wagi. Wieczorem po 19 tez staram sie nie jesc, a jesli musze to jem jogurt naturalny.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Ja przytyłam 27kg w ciąży, karmiłam duuuużo piersią, przez pierwsze 6 m-cy tylko i wyłącznie pierś, mały chciał co 1,5-2h i tak dawałam, w nocy też. Nie stosowałam zadnych diet, nie ograniczałam się i sama waga spadła. 8 m-cy po porodzie ważyłam mniej niż przed ciążą:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
xElka, przytyłam w ciązy 20 kg, i mimo ze mineło 2,5 roku nadal mam prawie 10 kg wiecej. Był moment ze schudłam sama z siebie jak młody mial jakieś 1,5 roku i wtedy do stanu sprzed ciazy brakowało mi jakies 5 kg. Teraz znowu poszłam z 5kg na plus. Nie objadam sie i nie jem slodyczy - ruch jak to przy dziecku, ale po 30tce niestety metabolizm gorszy i jak sie za siebei nei wezme to pewnie teraz bedzie mi szło tylko w górę. Ale ja nie mam mobilizacji. Mi sie wydaje, ze najwazniejsze to sie zmobilizować, jeść 5 malych posiłków dziennie i duzo spacerowac lub zazywac innego rodzaju ruchu. Ja niestety tego nie robię, ale moze w końcu mi sie uda zmobilizować.
Aha i nie uważam, zeby prawda było, ze karmienie piersia powoduje, ze sie chudnie. Owszem niektóre dziewczyny twierdzą, ze to od tego chudna , ale myśle ze sklada sie na to wiele czynników. Ja karmiłam syna piersią 8 m-cy i przez ten czas schudłam jakieś 8kg, wiec własciwie nie duzo.
trzymam za Ciebie kciuki żebys nei była takim leniwcem jak ja :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
przytyłam 20kg, teraz karmię mieszanie ale ściągam więc jakbym karmiła, jestem na mega diecie białkowej ograniczonej baardzo i nadal mam 4kg na plusie :( w brzuchu, bo w spodnie wchodze.
ja mam trochę inny kłopot, przytyłam w ciąży 12kg i teraz zostały mi do zrzucenia ze 4kg ( rodziłam 6 sierpnia ) więc niby jest całkiem nieźle, z tym, że ja już zachodząc w ciąże ważyłam za dużo, więc muszę zrzucić jeszcze te kilogramy, których mi przybyło przed ciążą :(
myślałam, że skorzystam z tego aqua slim - taki proszek do rozpuszczania, dodajesz do wody i to wspomaga odchudzanie, do tego karmienie piersią, spacery z synkiem i jakoś to będzie ale okazało się, że matki karmiące nie mogą tego stosować, ale jak któraś w Was skończyła karmić to może niech wypróbuje :)
wiadomo samo efektów takich nie przyniesie ale z odpowiednią dietką i jakąś aktywnością to kto wie ...
urodziłam 20.08 przytyłam w ciąży 13kg ważyłam się kilka dni temu i zrzuciłam 12kg ale co z tego jak ciało nie takie jkabyć powinno i ten brzuch...
też jestem ciekawa jestem w 34tc a już +18kg jestem załamana, mimo że się oszczedzam staram sie nie jeść białego chleba ziemniaków i słodyczy czy słodzonych soków.... pewnie przybędzie mi jeszcze pare kg
demolka, rodziłaś dwa tygodnie temu, połóg trwa sześć tygodni książkowo. Daj czas swojemu organizmowi na powrót do normalności.

Ja rodziłam 9 m-cy temu. W ciąży przytyłam ok. 18 kg. Cały czas karmię synka piersią, przez ok. 4 m-ce byłam na diecie bezmlecznej, bezjajecznej i w ogóle bez... i tak poleciało, że teraz wychodzę z niedowagi...
w ktorych tyg najwiecej sie tyje?pewnie nie ma zasady...?ja sie zastanawiam jak juz chyba 7 przytyłam to jeszcze z 10 moge przytyc.
Nie ma reguły ;) Ja przytyłam zaraz z początku 8 kg, a pozniej długo długo nic. Przez ostatnie 2 miesiące przybrałam 10 kg. Tyle że trzeba wziąść pod uwagę to iż objadałam się słodyczami i prawie wogóle się nie ruszałam.
Ja przytyłam 24,karmiłam piersią rok czasu,stosowałam dietę (było podejrzenie skazy) i niestety do wagi sprzed ciąży nie doszłam.Brakuje jeszcze jakieś 8-9 kg do mojego "ideału" :)
Pewnie gdybym się wzieła porządnie za siebie - więcej ruchu,regularne posiłki i zero słodyczy cośby drgneło ale nie umiem się zmobilizowac...

ja do piątego miesiąca ciązy się ograniczałam ale i tak kg same szły do góry wiec sie wkurzyłam i stwierdziłam ze wkońcu moge jesc to na co mam ochote. Oczywiście nie obżerałam się batonami i chipsami ale jak miałam ochote to nie odmówiłam sobie serniczka kawałka czy big maca z macdonalda :) i tak poszło do góry :(
Ja tez jestem leniwcem z natury oczywiście ruch przy dziecku dźwiganie wózka , spacerki ale żaden aerobic wierze w cud ze jak się ogranicze w jedzeniu to zejdzie :) nawet odstawiłam tabletki anty Cerazzette bo dopóki ich nie brałam to chudłam a poźniej staneło.
najgorsze jest to ze przed ciąza byłam fajną laska a teraz matka polka znajomi aż się na mnie dziwnie patrza :( Mysle ze laski młodsze maja lepiej szybciej wracają do forym a koło 30- tki już trzeba troche popracowac. Mąż mi kupił na pocieszenie karnet do Faltomu do Spa jakies masażyki itd ale dopóki karmie to sobie moge zrobić tam tylko pedicure :)
no własnie, ja mam podobnie jak ty. Przed ciąża nosiłam rozmiar 36 i byłam b. szczupła a teraz 2 rozmiary wiecej. Zeby chociaż np w biuscie jakos wiecej było, a tu nic.. Wszystko w brzuchol i nogi poszło. No tak, ponarzekałam sobie, ale jakos nadal brak mobilizacji do diety i ćwiczeń...
xElka, fajnie masz, ze Ci mąz zasponsorował karnecik - moze za jakis czas Cię to zmobilizuje.
35 kg udało mi się zrzucić.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
ja przybrałam na wadze w ciąży z ok 16 kg. Po porodzie do 7 m-ca ze względu na karmienie piersią dieta łatwostrawna czyli wszystko gotowane i duszone bez ograniczania ilość. A to dlatego że były unikać u dziecka kolek niechcianych. Potem już wszystko jadłam smażone. Skończyłam karmić jak mała miała prawie kończyła 10 m-cy.
Efekt jest taki że mam 1,5 kg więcej niż przed ciążą.
Skóra teraz na mnie wisi ;)
- nauka jazdy konnej, spacerki dla dzieci na kucach
Mnie zostało 5 kg, minęło 2,5 miesiąca od porodu.
Od trzech tygodni waga stoi.
KArmię piersią a w związku z chorym kolanem nie mogę się forsować fizycznie. :-(( Wyglądam niefajnie. :-(
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
wszystko zalezy od wieku u predyspozycji. Ja mam 32 lata, mimo że wróciłam do swojej wagi (56 kg) w 10 miesiecy bez żadnych diet, to na brzuchu nie mam juz kaloryferka. W ciząy przytyłam 14 kilo, ale własnie tylko w brzuchu. Niestety nie lubie cwiczyc i nie cwicze, za to uwielbiam jesc i jem za dwóch - nadal karmie, wiec wszystko uchodzi mi bezkarnie:)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

trampolina dmuchana czy macie i jaką polecacie? (19 odpowiedzi)

pytanie jak wyzej

Trampolina przy bloku (17 odpowiedzi)

Córka napaliła się na trampolinę. Błaga mnie, żeby jej kupić. Mam wątpliwości bo mieszkam w...

Wyprawka dla dziecka lato (49 odpowiedzi)

Witam. Ma termin na czerwiec i tak pomału się rozglądam za wyprawką,tylko sama nie wiem co i ile...

do góry