Widok

Jak sie mieszka w Borkowie Łostowickim?

Łostowice Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Jak w temacie :) Może ktoś z forum tam mieszka i napisze słów parę :)

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Nie ma na forum nikogo z tamtych okolic?

Przyłączam się do pytania Julki :-))
Hej Madzia:) Też zastanawiasz się czy tam zamieszkać?

Zdecydowaliśmy się na 99% :-)
My byśmy prawie tam mieszkali :) ale coś deweloper za bardzo kręcił i się wycofaliśmy. Wprawdzie domy tam teraz stoją ale nie takie jak miały być według naszej umowy. Ale miejsce wydaje się fajne.
A od kogo zamierzaliście kupić mieszkanie?!
mieliśmy mieć tam bliźniaka od dewelopera ale, w trakcie stwierdził,że nie moze być bliźniak a szergowiec bo niby coś z gruntem nie tak (za taką samą cenę mniejsze i bez garażu) potem jeszcze nie wiedząc w czym niby będziemy mieszkać już nam przyszło pismo żeby opłaty uiszczyć, to się wycofaliśmy. Oczywiście ktoś od nas zadzwonił tak dla rozeznania z zapytaniem czy bliźniaki budują tam i usłyszał,że tak jeszcze kilka będą budować a nam powiedział,ze już nie buduje tylko szeregowce(pewnie mu wyszło,że się nie opłaca za takie pieniądze bliźniaka, to poco oferować klientom). Wycofaliśmy się bo dla mnie takie mętne to było i się obawiałam czy w ogóle coś wybudują:)
Stoją tam teraz i bliźniaki i szeregowce ale kto to wie ile by nam na finiszu przyszło za to zapłcić jak na początku takie chocki. Ale w sumie na złe nam to nie wyszło. Kupiliśmy dom do wykończenia gdzieś indziej- woleliśmy zapłacić za coś co już stoi:) a nie być zwiedzeni obietnicami:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Właśnie dobre pytanie:) Czy aby od L okum?

tak:)
No my się przyglądamy szeregowcom, które (na szczęście) już stoją, właściwie są gotowe do odbioru, odpada lęk o to czy deweloper wybuduje czy nie da rady budowy skończyć:) Ciekawa jestem jak się w tym Borkowie mieszka...

Nie ma tu nikogo z Borkowa?...

My kupiliśmy mieszkanie na nowym horyzocie, nasi znajomi też bolk dalej więc myślę, że będzie dobrze ale wszystko wyjdzie na jaw jak się wprowadzimy :-)
image
image
Iwonka_ika my też kupiliśmy mieszkanko na Nowym Horyzoncie i wprowadzamy się w styczniu :)A Wy?
image

HappyMum :))))
Najpuźniej do 5 lutego musimy już wyprowadzić się z tego naszego mieszkanka, fachowcy od remontu powiedzieli że najprawdopodobniej skończą do 24 stcznia, chociaż pierwszy termin wykończenia był 15 luty także jesteśmy zachwyceni i nie możemy się doczekać przeprowadzki :-)
image
image
To super :)A który blok?
image

Ja juz mieszkam na Nowym Horyzoncie od czerwca i jest tu bardzo fajnie. Mam nadzieje, ze z czasem bedzie tu wiecej sklepow i ktos moze zajmie sie remontem drog dojazdowych. Jak bedziecie mieszkaly juz na osiedlu to dajcie znac, moze jakis wspolny spacer?
bardzo chętnie :)
image

A jak z formalnościami związanymi z zameldowaniem, wymianą dokumentów? Czy w Pruszczu Gdańskim są jakieś gigantyczne kolejki?
a jak dojazdy do nowego horyzontu? długo stoi się w korkach?
image
image

[url=http://www.suwaczki.com/][img]http://www.suwaczki.com/tickers/859
My w listopadzie odbieramy nasze mieszkanko na Nowym Horyzoncie :)
image
image
My będziemy mieszkać na stylowej 2d też mnie ciekawi jak z tymi formalnościami, bo mąż musi jeszcze działalność przerejestrować
image
image
Witam:)
my z mężem właśnie zastanawiamy się nad Nowym Horyzontem. Chciałabym zapytać osób już tam mieszkających czy jesteście zadowoleni z wyboru? A jak z dojazdem do centrum?
Pozdrawiam:)
Zapraszam na forum osiedlowe: http://www.nowyhoryzont.com/index.php
image
image
Ja nie narzekam, dojazd do pracy w godzinach porannych na przeróbkę zajmuje mi 25min, tyle samo jechałam z przymorza. Ogólnie jeszcze nie trafiło nam się stać w jakiś gigantycznych korkach, ale to napewno też dzięki temu że znami kilka różnych objazdów
Dziękuję bardzo za odpowiedź:)
pozdrawiam serdecznie

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

hemoroidy :/ (10 odpowiedzi)

Od dwóch dni mam problem, wyszedł mi niemały hemoroid.. piecze, boli, kłuje ale nie krwawi.....

macierzyństwo zamiast "kariery" (61 odpowiedzi)

Tak sie zastanawiam...czy jest tu jakaś mama, która wybrała tą drogę? Bo ja zawsze myślałam,...

do góry