Widok

Jak się pozbyć pieluchy nocnej z naszego życia?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Cześć dziewczyny!
Móje trzyletnie dziecko już od ponad roku chodzi bez pieluchy w ciągu dnia. Na noc zawsze mu zakładałam. Kierowałam się podpowiedziami z forum, że jak pieluszki nocne będą suche to mogę śmiało się ich pozbyć. Jakoś tak czas leci a Mały dalej leje i leje, czasem tylko się zdarza że ma mało zasikaną.
Przedwczoraj postanowiłam, że koniec z tymi pieluchami, bo trzy latek to już chyba za duży na to. Pierwsza noc sukces - nie zasikana, druga noc porażka - aż dwa razy :-)
Jakie były Wasze sposoby na pozbycie się pieluchy w nocy i czy mam jeszcze poczekać, czy to już za długo z tym nocnym sikaniem?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
no to bosko :/ ;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Agusia, chyba musisz sie z tym przemeczyc i tyle, raz w czas pranie poscieli nieuniknione. Musi poczuc pare razy jak nie fajnie zbudzic sie mokry w nocy.
imageimage
no właśnie nie było :/ dosłownie sporadycznie się trafiało :/ raz na 6-naście tygodni :/ (tak pi razy oko) i to jak spał w majtkach pampersa :/

wreszcie się ich pozbyliśmy - i masz, dwa razy w pierwszym tygodniu :/
No ale z tego co zrozumialam to dwa razy z rzedu, ale wczesniej dlugo dlugo nie bylo zadnych wpadek.
imageimage
Agusia a może trzeba pogadać z lekarzem,zrobić usg nerek,badanie moczu?
http://www.uclin.pl/moczenie_nocne.html
Dwa razy w tygodniu?
Agusia, mi sie wydaje, ze takie pojedyncze wpadki moga sie zdarzac w takim wieku.
imageimage
W noc z 31.10 na 1.11 pierwszy raz się zesikał do łóżka. A 2.11 nalał mi do łóżka podczas popołudniowej drzemki. (poszedł do łazienki przed spaniem i okłamał mnie, że zrobił siku)

Ręce mi opadają.

A miał "grube dziesiątki" suchych nocy z pampersowymi majtkami....
U nas było tak jak pisałaś na początku - zdjęłam pieluchę na noc jak kilka nocy z rzędu była sucha.
U nas sprawdziła się porada koleżanki, gdy przestałam córce zakładać pieluchę w dzień nie zakładałam też w nocy. Nie dajemy też w nocy pić,chyba,że gorączkuje lub latem w czasie upałów. Małej zdarzyło się dosłownie 2-3 razy posikać w nocy w łóżko.
Aaa, u nas wysadzanie w nocy na spiocha nie sprawdzilo sie. Mlody byl tylko zly, ze go budze i byl ryk.

Anonim, pierwszo slysze, zeby takie metody dzialaly na nocne siusianie, wrecz przeciwnie.
imageimage
Jest na to sposób. Prosty i skuteczny: Pas skórzany, wojskowy. Kosztuje tylko 50 zł. Nie zużywa się, można stosować o dowolnej porze, przed i po jedzeniu. Należy unikać bicia klamrą oraz nie bić dziecka po głowie. Likwiduje niepożądane zachowania, tak zwane "ADHD", fochy, dąsy, uczy dobrych manier oraz bycia grzecznym. Leczy dysgrafię dysleksję i wiele innych schorzeń z którymi współczesna medycyna sobie nie radzi .Przy tak wielu zaletach nie posiada wad. Pomaga również poprawiać wyniki w nauce. Można stosować przy walce z nałogami. Polecam serdecznie wszystkim którzy mają problemy z dziećmi. Zwolenników bezstresowego wychowania uprasza się o niezabieranie głosu. Pozdrawiam.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 8
Przy moim synku bylo tak.
1.Nie sikal w pieluche w dzien w wieku 2 lat.
2.Czekałam az bedzie nocna pielucha sucha.Guzik,miał trzy lata,a pielucha nocna była mokra.
3.Porozmawialam z nim,ze jest duzy,ze juz nie potrzebuje pieluszki itd.
4.Siusiu przed snem i pierwsza noc sukces.
5.Kazda kolejna porazka,czy pil przed snem czy nie i tak sie zesiusial,juz chcialam zakladac pieluche od nowa.
6.Zaczelismy go wysadzac ok 23 na spiocha i od tamtej pory tylko czasem zdarzalo sie ze zrobil siku.
7.Po kilku tygodniach juz nie trzeba bylo go wysadzac w nocy.
Teraz bardzo rzadko zdarzy sie,zeby bylo mokro.

U nas poszlo to jakos plynnie i bez wiekszych problemow.
Dostawal tez pochwaly i jakas nagrode na poczatku.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
To ja podobnie jak autorka watku czekalam az przestanie sie moczyc w nocy, ale doczekalam do pol roku od zdjecia nocnego pampersa i poprostu zdjelam na noc tez. Wraz z tym przestalam podawac mleko przed spaniem, bo jeszcze pil kubek i myle, ze to bylo glowna przyczyna siusiania przez sen. Teraz pilnuje tez zeby np na kolacje zjadl kanapke, a nie platki na mleku, albo zeby nie najadl sie wieczorem winogron. Teraz jestesmy juz kilka miesiecy bez nocnej pieluchy, czasami wstaje w nocy na siku, innym razem trzyma do rana, raz na jakis czas wpadki sie zdarzaja.

Polecam podklady z Huggies z przylepcem.
imageimage
U nas jak mała 2 tygodnie w dzień chodziła już bez pieluchy to mąż raz po prostu zapomniał jej założyć na noc i łóżeczko suche po nocy:) wiadomo czasami zdarzają się wpadki, ale mamy podkład z ikeii i zawsze trafi w niego jak się zdarzy wpadka, a przed spaniem standardowo siku
imageimage
No właśnie dla własnej wygody na noc używaliśmy majtki pampersowe. Sporadycznie (raz na kilka-kilkanaście tygodni) był wypadek. Skończyły się zapasy pampersowych majtek i stwierdziliśmy, że czas zaryzykować ;) kilka nocy super, Młody budził się na siku. Dzisiaj tak mocno spał, że to my go obudziliśmy gdy odkryliśmy plamę na łóżku i mokrą piżamkę...

i teraz zastanawiam się jakie podkłady najlepiej się spisują ;)
odszukałam w domu taki - z jednej strony cerata, z drugiej frotka :)
Ja mojemu dziecku przestałam zakładać pieluchę na noc, dopiero wtedy jak przez ok 2,3 miesiące ani razu nie miał mokrej, no jedynie ze 2 razy zrobił. Później jeszcze z 2 miesiące dawałam podkład na łóżko w razie czego.
Miał ok 2,5 roku jak w nocy nie musiał mieć już pieluchy, w ciągu dnia w pieluszce przestał chodzić jak miał niecałe 2 latka, więc raczej problemu nie było.

Ale są dzieci które bardzo długo moczą się w nocy, sama byłam takim dzieckiem.
Moja córka jak miała 22 miesiące przestała sikac w pieluchy w dzień . Uznałam ,że nie będziemy sie bawić i przestałam zakładać też na noc. Zmoczyła się tylko raz po miesiącu jak była mocno chora, a tak ani razu przez 10 miesięcy.
Agusia ja mam taki jak miałam do niemowlęcego łóżeczka, chyba coś jak ten z drugiego linka. Łóżeczko obecnie wymiary 80x130 (dla 2,5 latka) Jak nic się nie przesunie (czyt. młody nie skotłuje za bardzo pościeli) to w razie awarii nic się nie dzieje :))
Możecie polecić jakieś podkłady pod prześcieradło?

lepsze takie miękkie http://www.doz.pl/apteka/p63070-Podklady_chlonne_Tena_Bed_Plus_OTC_Edit_60_x_60_cm_5_szt
czy ceratka http://www.doz.pl/apteka/p8238-Al_Bis_podklady_90_x_120_cm_cerata_1_sztuka

A może jeszcze coś innego?

Jaki rozmiar do pojedynczego łóżka, dla nocnego wędrowcy?