Widok

Jak stosować Viburcol??

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Mam pytanko, podałam dziś synkowi te czopki bo ma od paru dni kolki i już mi cierpliwości brakuje. Na ulotce jest napisane by podawać dwa razy dziennie. Ale jak długo??? Parę dni?? Mało precyzyjna ulotka :(
Może ktoś ma doświadczenie z stosowaniem tego leku na kolkę???
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3
my teraz dzięki Viburcolowi jakoś radzimy sobie z ząbkowaniem... ;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Zagwarantować wcale tego nie można, jestem na diecie bezbiałkowej od 3 miesięcy a dziecko ma 4. poza tym, że ma mniejsze zmiany skórne i ładniejsze kupy to na kolki moja dieta nie pomogla. składniki diety nie szkodzą dziecku: ryż, kurczak, marchew, jabłko, graham ale częściej maca, woda mineralna i herbatka rumiankowa dla niemowlat - też schudłam. kolki ma nadal i moja ostra dieta nic tu nie zmieniła. polecono mi Viburcol - pomaga ale nie daję codziennie (dopiero jak już jest bardzo cięzko wkładam 1/2 czopka).
Mała dostaje też debridat - trochę pomogło ale kuracja trwa 2 miesiące i rewelacji to nie ma.dlatego jak zaczęłam dawać viburcol odstawiłam debridat żeby się zorientować co jej pomoże.
esputicon, infacol, bio gaia itp. zawiodły, nic nie pomogło! każde dziecko jest inne. pewnie koleżanka przy drugim to zrozumie.:)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
>a na jakiej zasadzie właściwie działa ten viburcol?

Nie jest to środek przeciwbólowy, ani przeciwkolkowy tylko USPAKAJAJĄCY. Teraz dostępny tylko na receptę.
http://www.heel.pl/index/aktualnosci/aktualne/24/
Wcale nie na recepce! Kupilam w sobote w aptece nie mialam recepty i nikt jej ode mnie nie wymagal. U nas zadzialal-stosowalam na noc,bo zeby tak daja malemu popalic,ze plakal z zamknietymi oczami, a zasnac nie mogl. Bylam z nim u lekarza,bo mial 39 goraczki i wymiotowal-myslalam, ze to poczatek anginy albo czegos innego,a to tylko zeby. Viburcol polecila pani doktor zeby stosowac jak juz goraczka minie (tu pomogl nurofen) i pomogl.
To widac ja kupilam "stary".Grunt,ze zadzialal.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Na stronie producenta przecież pisze jasno: Informujemy, że w wyniku unijnych zmian rejestracyjnych, które zostały przeprowadzone w Polsce, zmianie uległ status leku Viburcol®. Obecnie lek nosi nazwę Viburcol® compositum i jest wydawany wyłącznie z przepisu lekarza. Viburcol stary będzie sprzedawany bez recepty do wykończenia zapasów.
Viburcol nadal dostępny bez recepty:)
Na kolki ciepła pieluszka położona na brzuszek,kąpiele w ciepłej wodzie ,PLANTEX
co do czopków nie należy za często "pchać" bo pupkę rozwalisz maluchowi
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3
A i Viburcol w stanach niepokoju dziecka np.po szczepieniu ew. przy ząbkowaniu na kolkę pierwsze słyszę a latek trochę mam ;)
Byłam kiedyś z synkiem w szpitalu i miał zapisany Viburcol właśnie na kolkę i działał świetnie.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
u mnie po szczepieniu był nieoceniony, córeczka uspokajała się momentalnie, dawałam 2x dziennie, 2-3 dni i po bólu. Szkoda, że teraz czopki są na receptę, swojego lekarza mam w innym mieście, po receptę muszę iść prywatnie... :/
jeśli możecie pomóc podpiszcie petycję w tym temacie, może razem coś zdziałamy
https://www.facebook.com/events/213517425442928
Podawałam ale na uspokojenie na moją córkę nie działało, to chyba zresztą środek homeopatyczny a na moje dziecko placebo nie działa.
Po kilku dniach objawy kolki powinny ustąpić, wtedy należy odstawić czopki lub profilaktycznie podawać jeszcze po jednym czopku na dobę. Jak nic się nie dzieje, to odstawić.
Słyszałyście, że czopki Viburcol znowu dostępne są bez recepty?
ja kupowałam 2 dni temu Viburcol i musiałam pokazać receptę

już słyszałam kilka już razy tu na forum, że czopki te sa dostępne bez recepty, ale nikt nie pisze w jakiej aptece można je dostać faktycznie bez recepty.

Może ktoś napisze gdzie kupię Viburcol bez recepty?
W weekend w superpharm na matarni kupowałam bez recepty.
To nie jest idealny sposób na dziecięce doleglowosci i wg mnie nie powinno się go podawać dziecku na stale. Ja podałam dwukrotnie przez sen,bo moj maly płakał całymi nocami z powodu bólu zębów, paracetamol niewiele pomagał :(
Kupilam bez recepty w doz.pl
ja tez zamawialam bez recepty w gemini http://www.aptekagemini.pl/heel-viburcolnczop-12-czop.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
ja u swojej córeczki podawałam raz dziennie zazwyczaj, i to nie codziennie bo się trochę bałam chociaż pediatra powiedział że niepotrzebnie, te czopki na pewno nie zaszkodzą. Kolka minęła dużo spokojniej dzięki nim na pewno.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4
To jak z tym Virbucolem ? Siostra dla mnie oddała dwa czopki i sprawdziły się super. Tylko teraz pytanie czy są dostępne w aptece bez recepty?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Wakacje z dziećmi (124 odpowiedzi)

nie mamy pomysłu na tegoroczne wakacje z dziećmi 5,5 lat i 3 lata byliśmy w zakopanym i...

do góry