Widok

Jak stosować Viburcol??

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Mam pytanko, podałam dziś synkowi te czopki bo ma od paru dni kolki i już mi cierpliwości brakuje. Na ulotce jest napisane by podawać dwa razy dziennie. Ale jak długo??? Parę dni?? Mało precyzyjna ulotka :(
Może ktoś ma doświadczenie z stosowaniem tego leku na kolkę???
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3
Jakoe mleko pije dziecko? My na neocate lcp i tez a zielone kupki ale dalej płacze choć ma już 13 tyg wiec pewnie poczekamy na słynne 16tyg .
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ale głupoty babo gadasz xd karmiłam 2 miesiace piersią i kolki były, przeszłam na mm i tak samo były problemy z kolkami. Także doczytaj się w internecie, ze nie ma takiego czegoś jak dieta karmiącej
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Jadłaś ryż były silne kolki, proste. Należy jeść wszystko rozsądnie, A nie non stop ryż, ludzie to nie średniowiecze. Unikać kapusty, ryżu, grochu i ograniczyć pszenicę oraz nabiał. Pozdrawiam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Ja dzisiaj zastosowałam, chyba ząbkuje, a ma już prawie 6 mcy. Doo tego się pręży, więc 1 czopek na dobę się podaje.
Ma kółko też można stosować i na problemy z brzuszkiem
Brzuszek może boleć rownież przy infekcjach np adenoworus lub zakażeniu dróg moczowych. Może też mieć alergię pokarmowa, ale nie ma sensu rezygnować ze wszystkiego. Dieta mamy powinna być zdrowa i zbilansowana tam jak każdego człowieka.
Dostaniesz je w "słonecznej"
Rozwala mnie haslo 'surowe owoce'. To co do cholery,mam gotowac te owoce? W sezonie nie spożywać żadnych witamin? Czytałam dwie książki na temat karmienia piersią, stek bzdur z tą dietą matki karmiącej,można jeść wszystko. tylko w Polsce dalej taki ciemnogród z tą dietą. Ale dla świętego spokoju(mojej mamy) jadłam leciutko,gotowane,bez nabiału cały dzień i co? Kolki były moje drogie panie. Przestańcie się obwiniać,uzbrójcie w cierpliwość aż jelitka dziecka się uformują i wszyscy jakoś przeżyjemy. Bo to po prostu musi minąć,można dziecku pomagać,dawać czopki,kropelki,robić masaże. Mój pediatra przepisał mi co mógł po czym powiedział,że najważniejszy jest spokój i cierpliwość bo i tak to może nie pomóc.
Niemowletom mozna podawac 1czopek na 24 h!

Sprawdzone.Nic nie daje,placebo chyba dla rodziców.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Faktycznie lepiej Viburcol dać. Bez działań niepożądanych, bez skutków ubocznych i przynajmniej sprawdzony!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

Kiedys, kiedy viburcol byl na receptę to pisało jak byk że można od 1 dnia życia. Teraz jest bez recepty i od 3 miesiąca życia. Mnie pediatra go zalecila jak córka miała 3 tygodnie i miała kolki :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Mam 1,5 m-czne dziecko. I krople w szafce, a w ulotce napisane jest że od 3mca zycia dziecka. Czopki nie mają takiego zalecenia. Dlaczego?

Może boją się aplikacji czopka? Ale to bezzasadny strach. Zawsze można wybrać krople. Jeden i drugi lek wykazuje to samo działanie.

Tak, mają dokładnie takie samo działanie z tym, że jedne mamy wolą bardziej tą drogę podania. Nie wiedzieć czemu wzbraniają się przed czopkami...

A krople viburcol mają takie samo działanie?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ja stosowałam Viburcol przez kilka dni i pomogło. Odstawiłam, bo nie widziałam dalszej potrzeby jego stosowania. Niemniej czopki mam zawsze w apteczce.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
W takiej sytuacji polecam Bebilon pepti. W naszym wypasku już po paru godzinach-ulga, a ile mleka wypróbowałam ( wszystkie dla mnie dostępne). Dziecko może mieć alergie pokarmowa i dieta wtedy nie pomoże.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nam nie pomogło nic innego jak tylko esputicon. Próbowałam wszystkiego a kolki i tak nie dawały za wygrana. Płakałam razem z małym a w dzień odsypialiśmy nocne męczarnie.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Jak dziecko ma kolki bale unikać ryżu
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Wakacje z dziećmi (124 odpowiedzi)

nie mamy pomysłu na tegoroczne wakacje z dziećmi 5,5 lat i 3 lata byliśmy w zakopanym i...

do góry