Widok
Jak szybko rosną stopy dziecku - na ile czasu jedna para butów?
Cześć, chcę kupić ponad rocznemu dziecku buty i zastanawiam się jak długo je ponosi? Trzy miesiące, pół roku? Rozmiar będzie chyba 22 lub 23.
Tak orientacyjnie, jak to było w przypadku waszych dzieci? Jak długo nosiły jedne buty, gdy były w podobnym wieku?
Tak orientacyjnie, jak to było w przypadku waszych dzieci? Jak długo nosiły jedne buty, gdy były w podobnym wieku?
Pierwsze buty mojej córci miały rozm. 21, nosiła je ok. roczku. Potem bardzo szybko przeszliśmy na 22. Na 1,5 roczku nosiła 23, w wieku 2 l zaczęła nosić 24, teraz ma 2,5 roku i nosi 25. Jak na dziewczynkę, bardzo szybko jej rośnie stopa, ja sama mam rozmiar 41 :( Ubiegłej zimy kupiliśmy jej na wyrost zimowe buty Elephanten/Elefanten w rozmiarze 25 i teraz będą nadal pasowały. Nie kupuję drogich butów, bo mała dużo chodzi i tak zdziera czubki, że po 3 miesiącach nadają się tylko do piaskownicy.
Mojemu wolno rośnie noga, bez problemu chodzi w tych samych butach na początku wiosny i jesienią. Letnie sandałki miał np na dwa lata, jedynie zimowe buty co rok to nowe. Ale ja zawsze kupuje dziecku rozmiar większe, wtedy właśnie ma na dłużej.
A np. dziecko znajomej to co kilka miesięcy musi nowe buty.
Ale jak mus to mus.
Każde dziecko jest inne przecież.
A np. dziecko znajomej to co kilka miesięcy musi nowe buty.
Ale jak mus to mus.
Każde dziecko jest inne przecież.
moja ma małą stopę o wolno jej rośnie, ma 2 latka i nosi 21-22 i myślę, że butki które teraz ma na jesień posłużą jej jeszcze na wiosnę, wiosną nosiła te z zeszłej jesieni ale w kozaki z zeszłego roku by nie weszła tak samo jak nie podejrzewam zeby tegoroczne sandały pasowały za rok więc na zimę i lato co sezon nowe buty a jesień/wiosna w tych samych