Widok
Drugie pytanie jest definitywnie uzależnione od odpowiedzi na pierwsze. :)
IMO to dziwne, żeby wódke rozdawać po weselu... czyba, że mają Cie zaprosić żeby ją wypić :)
Ja spotkałem się tylko z rozdawaniem trunków w konkrsach i to jest jak najbardziej ok.
Co do drugiego pytania - 0,5 litra na głowe bez znaczenia czy dziecko, czy nie. Napewno wystarczy.

IMO to dziwne, żeby wódke rozdawać po weselu... czyba, że mają Cie zaprosić żeby ją wypić :)
Ja spotkałem się tylko z rozdawaniem trunków w konkrsach i to jest jak najbardziej ok.
Co do drugiego pytania - 0,5 litra na głowe bez znaczenia czy dziecko, czy nie. Napewno wystarczy.

liczyłam 0,5 l na głowę z poprawinami, a i tak jeszcze zostało; też spotkałam się z rozdawaniem wódki i nie ma w tym nic złego, jak masz ochotę dajesz, jak nie to nie; my dawaliśmy gościom ciasto w specjalnie przygotowanych pudełeczkach z tekstem podziękowań :)
http://www.slubnemarzenie.com.pl
Kartki i zaproszenia okolicznościowe dla dzieci i dorosłych
min. na Chrzest, I Komunię, urodziny, rocznice.
Zaproszenia, zawiadomienia, zawieszki, winietki itd. na ślub
Ślubne dekoracje kościołów i sal weselnych
Kartki i zaproszenia okolicznościowe dla dzieci i dorosłych
min. na Chrzest, I Komunię, urodziny, rocznice.
Zaproszenia, zawiadomienia, zawieszki, winietki itd. na ślub
Ślubne dekoracje kościołów i sal weselnych
myśmy nie planowali tego jakoś specjalnie, ale sporo wódki zostało i części gości daliśmy wódkę (głównie tym z daleka :)) poza tym rozdawaliśmy też ciasto i słodkości w pojemniczkach.
część wódki zostawiliśmy dla siebie, żeby zaprosić na nią potem bliższych gości kościelnych nie-weselnych...
kupowaliśmy 0.5 litra na głowę plus jeden karton butelek zapasu, ale mieliśmy też dużo wina i wina poszło sporo, zostały dosłownie 3 albo 4 butelki.
część wódki zostawiliśmy dla siebie, żeby zaprosić na nią potem bliższych gości kościelnych nie-weselnych...
kupowaliśmy 0.5 litra na głowę plus jeden karton butelek zapasu, ale mieliśmy też dużo wina i wina poszło sporo, zostały dosłownie 3 albo 4 butelki.
Z własnego doświadczenia wiem, że 0,5 na głowę to w zupełności wystarczy.Weź pod uwagę też to, że na weselu będą inne trunki, jedni wezmą się za wino a inni za wódkę, chyba za wielu odważnych się nie znajdzie gdzie będą chcieli mieszać, poza tym też nie wszyscy będą w ogole kosztować alkoholu (młodzi, świadkowie, rodzice, rodzice chrzestni) a przynajmnie nie w takich dużych ilościach ;D
dawanie gościom wódki po weselu, to głupota - jak dla mnie oczywiscie :)
Moja tesciowa tez z czyms takim wyskoczyła.
Mojego K. rodzina jest z daleka i wiemy ze czesto jedno z małżeństwa nie bedzie moglo przyjechac, wiec dla tej drugiej połówki, to moze i wypada dać...ale dla pozostałych ?
Przeciez byli, jedli i pili :) A jak nie wypili, to ich strata :)
Nie dajmy sie zwariować.
Przeciez po imieninach jak zostaje wódka, to tez nie dajecie jej gosciom :)
Moja tesciowa tez z czyms takim wyskoczyła.
Mojego K. rodzina jest z daleka i wiemy ze czesto jedno z małżeństwa nie bedzie moglo przyjechac, wiec dla tej drugiej połówki, to moze i wypada dać...ale dla pozostałych ?
Przeciez byli, jedli i pili :) A jak nie wypili, to ich strata :)
Nie dajmy sie zwariować.
Przeciez po imieninach jak zostaje wódka, to tez nie dajecie jej gosciom :)