Widok
Jak to jest z wagą dziecka w spacerówce "parasolce" ???
Dziewczyny,
zastanawiam się nad kupnem spacerówki "parasolki", jednak te modele które mi się podobają i są w miarę wysokie, czyi Espiro Active 2011 czy X-lander XS, są dla dzieci ważących do 15 kg. Paula waży teraz ok. 13 kg przy 83 cm wzrostu i roczku. Może wiecie które wózki są odpowiednie dla wagi dziecka powyżej 15 kg ???
zastanawiam się nad kupnem spacerówki "parasolki", jednak te modele które mi się podobają i są w miarę wysokie, czyi Espiro Active 2011 czy X-lander XS, są dla dzieci ważących do 15 kg. Paula waży teraz ok. 13 kg przy 83 cm wzrostu i roczku. Może wiecie które wózki są odpowiednie dla wagi dziecka powyżej 15 kg ???
ja dzis byłam w mama i ja rowniez po wozek parasolke i jestem załamana wszytskie te wozki dla mnie jakies małe i jeszcze ta waga do 15 kg moja Maja ma 13 miesecy i wazy 9 kg przy 74 cm ale pan mi powiedział ze tak małe dziecko to albo maclaren albo ingesina trip, ingesine trip miała przy starszym synku i super sie sprawdziła ale miał dwa lata jak go kupiłam a teraz juz sama nie wiem bo w sumie za rok bedzie jezdzic jeszcze w wozeczku ale boje sie ze w tej ingesinie trip bedzie jej zimno
Zgadza się w Europie przepisy nie pozwalają na opis wagi do jakiej można wozić dziecko powyżej 15kg. W Stanach większość wózków typu parasolka są do 20kg a nawet do 29 tak jak Maclaren Xlr. Ja właśnie ze względu na to że XLR jest najszerszą dostępna spacerówką parasolką na polskim rynku zdecydowałam się na jego zakup i nie żałuję wózek super i posłuży na bardzo długo.
Maclaren xlr nie ma najszerszego siedziska ...
Już choćby polski Navington scooner ma szersze o 2cm ...
http://www.bobowozki.com.pl/product_info.php?products_id=2028&
Już choćby polski Navington scooner ma szersze o 2cm ...
http://www.bobowozki.com.pl/product_info.php?products_id=2028&
Chyba wszystkie wózki w Europie są do 15kg, a w Stanach do 30kg, czy jakoś tak. To jest kwestia jakichś certyfikatów, a nie faktyczna wytrzymałość. Ja ważę 73 kg i sama siadałam w takim 3w1 do 15kg i nic się nie stało, dzieci pchały mnie w nim po mieszkaniu. Z resztą jak masz dziecko powiedzmy te 12kg i siaty z zakupami na rączkach od wózka plus jakaś torba pod spodem, to co? Także nie przesadzajmy.... Tak samo z autkami elektrycznymi, huśtawkami, skoczkami itp. Testowałam na sobie wszystkie zabawki i nigdy żadnej nie zepsułam, one na prawdę mają mega zapas bezpieczeństwa :)
To samo słyszałam od sprzedawcy wózków. W Europie najwyższy certyfikat jest chyba do 17kg, z czego mało który wózek go ma ( w takim zazwyczaj można i 50kg bez żadnego problemu wozić), a cała reszta ma 15kg. Często widzę dzieci nawet 4letnie wożone w wózkach, większość takich na pewno waży powyżej 15kg, a jakoś nie słyszy się o tym, żeby pod takim dzieckiem wózek się zarwał.