Widok

Jak to jest z wygalaniem?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Moja kolezanka kilka dni temu rodziła w Szpitalu Wojewódzkim. Na izbie przyjęć załapała się na pożądny ochrzan od połóżnej dlaczego łono ma nie wygolone. Ona na to ze do terminu porodu ma jeszcze ponad 3 tygodnie więc tego nie zrobiła, baba była bardzo zniesmaczona i sama ją wygoliła. Czy to jest wymagane?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
pmagdalena napisał(a):

> ja ogolic sie na O nie wyobrazam ale o lewatywe sma poprosze
>
>

jatez poprosiłam bo zawsze to zaskoczonym się nie bedzi eprzy skurczach i parciu :)
A tak na powaznie - to poleciłabym tez lewatywę - to nic strasznego - NAPRAWDĘ!!!! - bo np. po zszyciu krocza to siusiu ciezko się robi z tymi wszytkimi szwami i obołalym ciałem, a co dopiero coś więcej ......
POLIGRAFIA ŚLUBNA - Zaproszenia Menu Tablice Winietki Zawieszki http://doriart.ucoz.comimage
ALE DZIEWCZYNKI JAK TU SIE GOLIĆ JAK BRZUCH BEDZIE DUŻY?
Narazie jeszcze daję sobie radę, ale jest coraz gorzej.

image
Rzeczywiście duży brzuch przeszkadza, ale ja używam kremu. Sama go sobie rozsmarowalam i zapytałam męża, czy jest wszędzie. Potem poprawił maszynką w miejscach, gdzie krem nie zadziałał. Jesli chodzi o nogi, to mąż przed wyjazdem do szpitala też mi ogolił.

Zastanawiacie się, czy odrastanie włosów boli - normalnie jak nosisz majtki to tak, ale po porodzie zalecają leżenie z samym podkładem i nic nie ociera, a nawet jak założysz jednorazowe majtki to one nie podrazniają bo są luźne. Ja jestem 10 dni po porodzie i nic mnie nie boli i nie kłóje, choć zwykle mam mnóstwo czerwonych kropek. Ale do dziś chodze po domu w majtkach - kabaretkach.

A jesli chodzi o lewatywę, to w Redłowie pytają czy sobie życzysz, w wejherowie też.

Jeśli chodzi o to woskowanie i to że niby nie wolno to dalej nie rozumiem dlaczego????
Dziś byłam na woskowaniu nóg, a termin porodu mam na 5.06-czyli za tydzień i wszystko spoko, kosmetyczka mi zrobiła, a ja czuję się dużo lepiej, czysto i schludnie.
Nie wiem o jakich skórczach wywołanych woskiem mówicie? co ma wosk na nogach do skórczów porodowych????????
image
Oczywiscie kazdy ma swoje zdanie
ale warto pamietac dlaczego stosuje sie lewatywe
chodzi o to aby oczyscic jelita poniewaz w trakcie porodu
jest ryzyko ze podczas parcia
puszcza zwieracze i mozna zrobic kupe dziecku na glowe;
natomiast golenie ulatwia dostep lekarzom i poloznej do dziecka
w razie komplikacji kiedy konieczna jest np. cesarka i tak cie musza ogolic
a traca wtedy cenny czas kiedy trzeba ratowac zycie dziecka
a po porodzie kiedy przez 6 tygodni trwa polog
im mniejsze owlosienie tym mniejsze ryzyko infekcji, latwiej dbac o higiene
a mysle ze kazdy maz z przyjemnoscia pomoze przy goleniu :))
emilka79 napisał(a):

> ALE DZIEWCZYNKI JAK TU SIE GOLIĆ JAK BRZUCH BEDZIE DUŻY?
> Narazie jeszcze daję sobie radę, ale jest coraz gorzej.
>
>

hihi - z lusterkiem :)

POLIGRAFIA ŚLUBNA - Zaproszenia Menu Tablice Winietki Zawieszki http://doriart.ucoz.comimage

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Dr Kijuć czy to dobry lekarz? (81 odpowiedzi)

Co sądzicie o nim? Wiem, że tylko do niego w LX na następny tydzień jest dużo wolnych terminów,...

Tabletki do zmywarki. (71 odpowiedzi)

Własnie zamontowali mi w kuchni zmywareczke,chce kupic tabletki do mycia ale jest tak duzy...

szkoła podstawowa nr 24 we Wrzeszczu - poproszę o opinie (21 odpowiedzi)

szkoła znajduje się przy ul .Lilli Wenedy, muszę zapisać córkę i szukam opinii o tej szkole.

do góry