Widok

Jak to jest z wygalaniem?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Moja kolezanka kilka dni temu rodziła w Szpitalu Wojewódzkim. Na izbie przyjęć załapała się na pożądny ochrzan od połóżnej dlaczego łono ma nie wygolone. Ona na to ze do terminu porodu ma jeszcze ponad 3 tygodnie więc tego nie zrobiła, baba była bardzo zniesmaczona i sama ją wygoliła. Czy to jest wymagane?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Nie wiem jak w wojewódzkim ale na klinicznej dogola cie jak sie nie ogolisz dokładnie ale lepiej miec swoja maszynke

to oczywiscie zalezy od szpitala.....to chyba pojedyncze przypadki gdzie kobiety sie nie depiluja w miejscach intymnych,depilacja to podstawa zachowania higieny i własnego komfortu....
na zaspie golą jeśli tego nie zrobiłaś. Ale tylko mały potrzebny fragmencik

Ja rodziłam na Klinicznej - nikt mi nawet nie wspomniał o żadnym goleniu. Tam stawiaja na porody naturalne. W niczym mi "nieogolenie" nie przeszkodziło. Golenie to raczej wymysł naszych czasów.
hmmm powiem tak.... lekarze twierdzili, że bede rodzic naturalnie-ja od poczatku czułam ze bedzie cesarka....Całe szczescie ze byłam ogolona bo miałam takie komplikacje, ze gdyby mieli mnie golic to malej nie byloby teraz z nami...

w wojewodzkim sie czepiaja to prawda na klinicznej nie musisz byc golona nie masz lewatywy nic ich to nie interesuje:)
Ślub cywilny
image

Slub Kościelny

image
chyba lepiej być wygolonym, łatwiej wtedy dbać o higienę po porodzie. poza tym przeważnie jest szycie...

image
ja rodziłam w wojewódzkim i nikt mnie nie ochrzaniał, położna sama goliła, chociaż już bylam nieco wygolona; przy poprzednim porodzie to starczyło, a tym razem położna dokończyła prawie do "zera", ale nie robiła żadnego problemu; pewnie jak zwykle zależy na kogo się trafi...
ja rowniez rodzilam w wojewodzkim i mialam tak samo jak kizia

Ja rodziłam w wojewódzkim, sama załatwiłam sprawę, położna się spytała czy jest potrzeba golenia ;-).

Fotografia:
[url]www.justyna-jazgarska.pl[/url]
I cała reszta:
[url]www.justyna-art.pl[/url]

Ja tez rodzilam w wojewodzkim i trafilam na mila polozna, sytuacja byla taka sama jak u kizi i aleksandry27:)
image
ja mam nadzieje, że uda się mi to zrobić samej ;)) no i nie zapomnę o tym szczególe ;)))

Jesteśmy małżeństwem od 27.07.2007
image
w wojewodzkim wymagane jest ogolenie co do ostatniego włoska i lewatywa obowiązkowo( wiem to ze szkoły rodzenia prowadzonej przez położną z wojewódzkiego) . Na klinicznej lewatywa "na życzenie" a z goleniem -jeśli nie masz "buszu" to nie golą :D

imageimage

<a href="http://www.slub-wesele.pl
Mi w Redłowie trochę poprawiła i bez problemu, natomiast lewatywy nie miałam bo już nie było czasu a z resztą przed porodem mnie przeczyściło :0 chyba z wrażenia :)
pytanie, jak tu się ogolic jak brzuch coraz wiekszy ???
koleżanki mi mówiły, że golił je mąż.

image
na zaspie nie trzeba ani lewatywy ani golenia do porodu sn a juz na pewno nie musisz sie golic na "0" wystarczy trochę
ja tez na zaspie rodzilam i niec takiego nie wymagali

image
dziewczyny, a Wy się nie golicie?kurde, mnie się wydaje to takie oczywiste...choćby ze względów estetycznych:))
nie no golimy , golimy ale nie na "0" i do porodu nie ma takiej potrzeby :-)) przynajmniej na zaspie

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Zmiana zawodu - od czego zacząć? (75 odpowiedzi)

Szukam na siebie pomysłu. Któraś z was też stała przed opcją przebranżowienia się, jak wam się...

Drewniany plac zabaw dla dzieci? (45 odpowiedzi)

Dziewczyny chciałabym zrobić Nikosiowi plac zabaw w ogrodzie.Drewniany,wiadomo jakis domek ze...

jakie perfumy polecacie? (78 odpowiedzi)

Chcialabym sprobowac czegos nowego, bardzo lubie zapachy cytrusowe, swieze, ale i konwalie....

do góry