Widok

Jak "wypisać się" z Kościoła katolickiego? Internauci szukają informacji o apostazji

Opinie do artykułu: Jak "wypisać się" z Kościoła katolickiego? Internauci szukają informacji o apostazji.

"Jak dokonać apostazji?" oraz "apostazja" - to hasła wyszukiwane w "polskim" Internecie w ostatnich tygodniach dużo częściej niż kiedykolwiek wcześniej. Przybliżamy temat, który w polskim Kościele znany jest od lat, ale ostatnio zyskał większe zainteresowanie.

Apostazja nazywana jest rozwodem z Kościołem, a według prawa kanonicznego - całkowitym porzuceniem wiary chrześcijańskiej.

Liczba wyszukiwań informacji o tym, jak jej dokonać w ostatnich tygodniach bije rekordy w ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Oto wielka tajemnica wiary:

św. Mikołaj nie istnieje
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 6

ewa

Wypisz się z kościoła z zapisz się do barbarzyńców lewackich. życzę powodzenia.
popieram tę opinię 21 nie zgadzam się z tą opinią 11

I co - mam na wszelki wypadek zostać w KK? Skoro życie tak może zaskoczyć, to może ty się na wszelki wypadek wypisz, bo może na łożu śmierci ci się odwidzi Kościół, a już będzie trochę za późno na apostazję? Mam własną wolę i z niej korzystam tu i teraz, i w każdej innej chwili. I nie będę na wszelki wypadek zostawał w KK i nabijał statystyk, bo "może", bo "jak trwoga to do Boga" - ja jestem pewien moich przekonań w tej kwestii i zdaję sobie sprawę z ich konsekwencji
popieram tę opinię 21 nie zgadzam się z tą opinią 1

I super. Kościołowi nie potrzeba tych niby chrześcijan od święta.
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 7

sam jesteś lewak

PiS ma postulaty lewicowe / socjal
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 8

Islamiści już Ci wbiją do głowy swoją religią a o apostazji to będziesz mógł zamarzyć :)
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 57

Bla bla bla
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Świetny pomysł. To pomoże proboszczom w podatkach.

Apostazja automatycznie powoduje że od tej osoby proboszcz nie będzie już płacił zryczałtowanego podatku.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 4

lewackie trójmiasto przez tydzień grzało temat wciekłychmacic, teraz apostazja

brawo wy
popieram tę opinię 33 nie zgadzam się z tą opinią 19

Mylisz się

Ty wniosku nie składałeś, ale twój rodzice za ciebie, w momencie, gdy cię ochrzcili. Automatycznie zostałeś wpisany w rejestr członków kościoła katolickiego.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Są cmentarze komunalne głupku, bez durnych opłat dla proboszcza.
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 3

????? Serio????

Trojmiasto.pl zajmuje się takimi tematami? Dziwne promocje tematów z jednej strony. Od dziś wypisuję się z czytania trojmiasto.pl
popieram tę opinię 34 nie zgadzam się z tą opinią 21

Na moim pogrzebie księdza nie będzie , już o tym z rodziną rozmawiałam , zamiast jemu dać pieniądze

za klepanie bezsensownych modłów pieniądze mają być przeznaczone na schronisko dla bezdomnych zwierząt , bądz jakąś zwierzęcą fundację . Nie gadajcie mi głupot ,ze przed śmiercią poproszę o księdza otóż nic bardziej mylnego , bowiem teraz jestem właśnie w takim momencie
popieram tę opinię 26 nie zgadzam się z tą opinią 14

Piękna idea gwałcenia dzieci
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 3

Popytaj ministrantów.
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 1

zostań księdzem katolickim

to jeden ze sposobów
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Polski kk w ciągu ostatnich lat zniszczył wiarę u ludzi - patrz: dorobek 1000 lat

Polski kk w ciągu ostatnich lat zniszczył wiarę u ludzi - patrz: dorobek 1000 lat
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 6

Dostaje pieniądze za każdego wyznawcę??? Serio?
popieram tę opinię 20 nie zgadzam się z tą opinią 3
do góry