Widok

Jak zaplanować płeć dziecka:-)))

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny, znalazłam to w grono.net - wkleję tutaj, może komuś się przyda, chociaż czy można wierzyć w takie rzeczy...:-)))nie jestem przekonana...:-)))

witam wiatm :)
prosta sprawa z tą płcią jest :)
jak wiadopmo zeby byl dzidzius musi się połaczyć nasza komoreczka z plemniczkiem :) nasza komóreczka to zawsze X natomiast plemniczki moga byc albo X albo Y.
Jesli nasza komoreczke dopadnie plemniczek X, to powstanie XX czyli dziewczynka
Jesli komkoreczke dopadnie Y to bedzie XY czyli chłopiec.
Teraz pytanie jak to zrobic zeby odpowiedni plemniczek dopadl komoreczke?
Otóż plemniczki X poruszaja sie powoli ale za to dlugo żyją, wiec jesli wspolzyjesz przed jajeczkowaniem ( czyli niedlugo po okresie) to jajeczka jeszcze nie ma i plemniki musza czekac, Y pierwsze doleca na miejsce ale nic na nie nie bedzie czekac i "zdechna", natomiast za 2-3 dni doczłapią sie X i dojdzie do zapłodnienia, powstanie XX czyli mała kobietka :).
Analogicznie.. jesli współrzyjesz po owólacji (czyli powiedzmy jesli cykl trwa 18 dni to owolacja bedzie ok. 14 dnia) .. no wiec jelsi wspolzyjesz po owolacji ( a najlepiej w jej dniu) to Y leca szybko i zapladniaja jajeczko zanim Xsie doczłapią. Powstanie XY czyli mały mężczyzna :)

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Należy przede wszystkim bardzo dobrze znać swój organizm. Ja wiem co do godziny kiedy mam jajeczkowanie. Po owólacji jajo zdolne jest do zapłodnienia max. 6 godz, przed owólacją max. 3-4 dni.
u nas planowana dziewczynka (4 dni przed owulacją i później już NIC) i jest chłopiec.
Ales smieszne ;D U mnie zgadzaja sie obie teorie i z owulacja i z platkami na sniadanie ;D
Tylko jeszcze trzeba wziąć pod uwagę mnóstwo innych czynników, np.palący papierosy ojciec dziecka (nie mówię, że w tym przypadku tak było) co powoduje, że plemniki poruszają sie wolniej. I wtedy nawet w dniu owulacji są większe szanse na dziewczynkę ponieważ plemniki męskie mogą "nie zdążyć", a dłużej żywotne plemniki żeńskie spokojnie docierają do celu:-)))
no to u mnie ta teoria sie sprawdzila,ale mysle,ze to czysty przypadek;)
ja zgodnie z ta teorią planowałam dziewczynkę a mam synka :)
moli, ja planowałam chłopca i mam dziewczynkę wystaraną w szczycie owulacyjnym :P dokładnie wiem kiedy zaszłam, dokładnie wiedziałam kiedy jest owu, nie było możliwości pomyłki, więc teroria fajna, ale u nas sie nie sprawdziła, ALE ... spróbujemy jeszcze raz :)
U mnie sprawdziło się idealnie.W pierwszą ciążą zaszłam długo po owulacji i mamy córeczkę,w drugą ciążę zaszłam odrazu po owulacji i wyszedł synek.
Ja mam kilka pytań
1. czy ktoś planował dziewczynkę zgodnie z tą teorią lub inną i wyszed chłopiec?
2.Czy ktoś urodził bliźnięta nie mając w rodzinie dwojaczkow?

O problemach z płodnościąi mówi się wtedy, kiedy po roku reguralnego współżycia czyli co najmniej 3 razy w tygodniu .
Tak mówiła moja pani doktor i lekarze moich starających się znajomych.Problemem jest często tzw. weekendowy seks i nic.
Dobrze jest wyjechać w naszym przypadku np. w góry znam dwie pary którym się udało, ale z planowania płci już nic nie będzie bo owulacja szaleje.
a u nas sie niezgadza, hehehe , my robilismy chlopczyka w dzien owulacji ,potwierdzone testami owulacyjnymi i mamy coreczke :)
U nas by się zgadzało ;) kochaliśmy się w czasie owulacji i jest chłopak ;)
przeciez to ma sens. po prostu chromosomy Y sa puste (poza paroma genami i przez to lekkie i szybciej plyna) a X sa ciezkie naladowane genami i wolniejsze ale przez to bardziej zywotne. to sie da zrobic tylko latwiej o chlopca no i musisz wiedziec dokladnie kiedy masz owulacje i wspolzyc przez. czysta biologia nie ma nic wspolnego z zabobonami.
a wogle sa badania pokazujace ze natura jakos wyrownuje roznice np po wojnie rodzilo sie wiecej chlopcow.
teorie są różne.
a jedna taka, że jeżeli nasienie mężczyzny jest słabe-mało plemników-to wtedy im rzadziej tym lepiej, jeśli jest ok-można nawet codziennie.
Też słyszałam o tej teorii:)
Ci co planują chłopca powinni kochać się chyba tylko raz w dzień owulacji z tego wynika?
ja słyszałam tak: jeśli się starasz o dziecko nie kochasz się codziennie, bo jądra nie nadążają z produkcją, co w konsekwencji obniża "jakość" nasienia, tym samym możliwość zapłodnienia ... ale czy to reguła to nie wiem ... pewnie nie :)

planując więc płeć nie można kochać się codziennie, bo wtedy totolotek :P
papilio1@op.pl
Tak się zastanawiam nad jedną sprawą.
Skoro kochamy sie z mężem codziennie albo co drugi dzień to niby skąd bym miała wiedzieć czy to plemniki z przed owulacji czy te z dnia owulacji są odpowiedzialne za ciążę?
Czy osoby które planują płeć dziecka kochają się tylko raz, że wiedzą?! ;-) ;-) ;-)
Nie jestem w ciąży-to pytanie hipotetyczne.
Pozdrowienia dla starających się i dla oczekujących ;-)
piękna teoria ... my robiliśmy synka, a będziemy mieli córeczkę :)
papilio1@op.pl
Na wszelki wypadek nie pozwolę mężowi na grzanie klejnotów laptopem...gdy już będziemy się starać.
u mnie ta teoria sie sprawdziła....Ale moze to przypadek...niewiem.
ja tez powinnam miec wedlog tej teori chlopca :) potwierdzone jeszcze testami owulacyjnymi ,a spodziewam sie dziewczynki :)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

trampolina dmuchana czy macie i jaką polecacie? (19 odpowiedzi)

pytanie jak wyzej

jaki krem przeciwsłoneczny dla dzieci łatwo się rozsmarowuje? (51 odpowiedzi)

faktor +50, bez filtrów chemicznych. Ziajka - okropnie ciężko się rozsmarowuje, zwłaszcza na...

Wyprawka dla dziecka lato (49 odpowiedzi)

Witam. Ma termin na czerwiec i tak pomału się rozglądam za wyprawką,tylko sama nie wiem co i ile...

do góry