Widok
Jak zmniejszyć H2o 9% na 3% do farby..
Już się sama w tym pogubiłam..
Potrzebuję utleniacza 3% a mam 9% w farbie do włosów.. szukałam samego utleniacza- nie znalazłam..
Żeby uzyskać 3% muszę odlać 2/3 utleniacza i dolać 1/3 wody zwykłej..? Czy się tak nie robi..?
Bo wydaje mi się, że to dziwne będzie.. :D utleniacz zawsze jest gęsty.. a po wymieszaniu z wodą będzie będzie lejący..
Proszę o pomoc.. :) może ktoś praktykował lub wie- pewne.. :)
Potrzebuję utleniacza 3% a mam 9% w farbie do włosów.. szukałam samego utleniacza- nie znalazłam..
Żeby uzyskać 3% muszę odlać 2/3 utleniacza i dolać 1/3 wody zwykłej..? Czy się tak nie robi..?
Bo wydaje mi się, że to dziwne będzie.. :D utleniacz zawsze jest gęsty.. a po wymieszaniu z wodą będzie będzie lejący..
Proszę o pomoc.. :) może ktoś praktykował lub wie- pewne.. :)
Sylwiaagnieszka.. ehe.. :) elgonem.. był wątek o tym.. ;)
http://forum.trojmiasto.pl/Z-czarnego-koloru-na-sredniciemny-blond-t248739,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/Z-czarnego-koloru-na-sredniciemny-blond-t248739,1,130.html
sylwiaagnieszka jak pisałam w innym wątku MamaKlaudii niczym nie ryzykuje, jedynie stratą kasy - jestem tego najlepszym przykładem
MamoKlaudii ja nie rozcieńczałam, nie umiem i wołałam nie kombinować
MamoKlaudii ja nie rozcieńczałam, nie umiem i wołałam nie kombinować
Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011
DZIĘKI SZATAŃSKIEJ PYSZE JEDNYCH NIE SŁUCHAM, DRUGICH NIE SŁYSZĘ
Szymon 05.01.2011
DZIĘKI SZATAŃSKIEJ PYSZE JEDNYCH NIE SŁUCHAM, DRUGICH NIE SŁYSZĘ
Aguś.. nie wiedziałam, że tak można.. bo wydawało mi sie dziwne.. :) utleniacz jest gęstej konstystencji a woda utleniona bardziej płynna..
Sylwia, też mam taka nadzieję.. :) o "jakość włosów po" się nie martwię.. boje sie tylko ciemnienia powrotnego włosów.. lub wrócenia do koloru wyjściowego.. :) wtedy spr jeszcze raz.. jeżeli nie wyjdzie to chyba rozjaśniacz na 10 min..
Ale wierzę, ze wyjdzie ok.. :D
Sylwia, też mam taka nadzieję.. :) o "jakość włosów po" się nie martwię.. boje sie tylko ciemnienia powrotnego włosów.. lub wrócenia do koloru wyjściowego.. :) wtedy spr jeszcze raz.. jeżeli nie wyjdzie to chyba rozjaśniacz na 10 min..
Ale wierzę, ze wyjdzie ok.. :D