Widok

Jak żyć..

W tym kraju .. Gdzie zatrudniają Cię na śmieciowce a potem z dnia na dzień wywalają ... Jak żyć jak nie można znaleźć pracy w godnych warunkach ... Po co te lata nauki, podnoszenia kwalifikacji ?!? Jestem wrakiem człowieka .. Nie wierzę już w nic
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3
ps...
dość niejasno napisałem... dla tych co nie wiedzą:

"nie powiem jaka jest różnica (...) wymienię różnicę"

jak macie czarny i czerwony samochód
to nie różnią się tym, że jeden jest czarny a drugi czerwony...

różnią się kolorem ;)

w poście 2016-02-21 16:23 chyba napisałem czym się różnią...
nie poskutkowało :D

teraz więc WYMIENIŁEM różnicę - jak do dzieci ;DDDDD

jak macie porównać... powiedzmy
dwóch facetów

można powiedzieć, że różnią się wzrostem, wagą, zarostem, muskulaturą...
to jest normalne i naturalne, i każdy to wie

problem pojawia się podczas obserwacji różnic przy bardziej skomplikowanych zagadnieniach...
a wspominam o tym, bo jest takie ćwiczenie, pomaga logicznie myśleć :) polecam - bez uszczypliwości... nie jest to łatwe
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ok, rozumiem. Trochę się to pokomplikuje, bo jeśli auto hydraulika jest służbowe, to pewnie VAT za naprawę auta mu zwrócą. No ale ostatecznie te pieniądze wyda. Tylko czy na pewno wyda? Ja bym zaczęła oszczędzać. Ludzie nie mają mieszkań, zapewnionych emerytur i myślisz, że będą wydawać dodatkowe pieniądze na bieżące potrzeby? Częściowo pewnie tak. Ci o najniższych dochodach (bo ich bieżące potrzeby są w najmniejszym stopniu zaspokojone) i najwyższych (bo wystarczy im na wszystko). Ale nie będzie aż takiego efektu, o jakim piszesz.
"Ale nie będzie aż takiego efektu"
Będzie.
Tam gdzie takie rozwiązania wprowadzono gospodarka ruszyła z kopyta.

"o jakim piszesz."
Nie "ja piszę" tylko: "ja przekazuje dalej"

Piszą o tym natomiast ekonomiści i analitycy na całym świecie.

A Ty jakimi badaniami albo autorytetami popierasz swoją teorię, że 'nie będzie efektu'?

Czy mam wymienić swoich?
> Ja bym zaczęła oszczędzać.

Nawet zakładając, że to prawda ;] to przecież nie wkładałabyś oszczędności do świnki?
Nawet jeśli nie chciałabyś ich gdzieś samodzielnie zainwestować, to oddałabyś je do banku albo jakiemuś TFI - a tam pieniądze dalej by pracowały, pobudzając gospodarkę.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
A teraz sie wypowie jeszcze raz Sadyl
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
No to będzie trochę dłużej niż miesiąc zanim trafią do budżetu ;)
Nie mam wątpliwości, że likwidacja podatku dochodowego jest korzystna dla gospodarki. Martwi mnie ta dziura w VAcie i to, jak uniknąć przejściowych problemów.
> A teraz sie wypowie jeszcze raz Sadyl

A jakże! ;]

> Martwi mnie ta dziura w VAcie

Dziewczyno.. nie masz innych zmartwień?
Młoda jesteś.. Vat zostaw starym zgredom ;)

> jak uniknąć przejściowych problemów

Podobno Soyfem pomaga.. ale na te zmartwienia też masz jeszcze czas :P
>Dziewczyno.. nie masz innych zmartwień?

Mam. To jest mój sposób na odwracanie od nich uwagi ;)
Poszukaj kursów zawodowych. Największe szanse na pracę mają osoby, które mają konkretne umiejętności. Niech to będzie nawet spawanie albo obsługa wózków widłowych. Kursy zawodowe są często bezpłatne albo dostępne za niewielką opłatą.
Aradash ..... Ja szukam ludzi do pracy na umowe o prace. Z wyksztalceniem..... inteligentnych, chcacych myslec.
Ale takim jak Ty zdecydowanie dziekuje.
Mam takich CV sporo - i wiesz co jest fajne w tym.... ZAWSZE bardzo latwo je odnalezc i odrzucic. Nie zabieraja mi czasu na decyzje :-)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
po pierwsze, nie możesz mieć sporo CV "ludzi takich jak ja" - bo ludzie jak ja prowadzą własne firmy albo dawno (bądź niedawno) wyjechali z kraju ;)
po drugie, chyba odpisałeś w złym miejscu, nowy w internecie?
po trzecie, gdy jeszcze pracowałem na umowie - NIGDY nikt nie narzekał na to co robię - wręcz przeciwnie, o czym świadczą referencje - niezależnie czy pracowałem na budowie czy przed PCtem ;)

Ty natomiast naucz się podpisywać... nie wiem czy rozmawiam z jednym z setki gości podpisali się wcześniej 'asd' ;) bynajmniej nie jest to dla mnie w tym momencie ani trochę istotne ;) żeby wygłaszać tego typu tezy, i żeby kogokolwiek to ruszyło musiał byś być kimś więcej niż anonimowym john doe z internetów ;') z ogromną dozą prawdopodobieństwa jesteś nikim, więc Twoja opinia niewiele mnie interesuje... zainteresuje tylko ludzi, którym przeszkadza mój ton i sposób odnoszenia się do osób co do których straciłem szacunek - przez brednie które wypisują - co jest rzeczą naturalną i normalną, i o niechęć do mnie do nikogo nie mam pretensji ;) tylko się podpisz....
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum Hydepark

Klimatyzacja w biurze (58 odpowiedzi)

Pracuję w biurze z dziewczynami. Teraz gdy się zrobiło ciepło, mają włączoną cały dzień...

gdzie warto studiowac (4 odpowiedzi)

Osoby szukające uczelni z przyjaznym podejściem powinny zainteresować się Uczelnią...

Vibracje (35 odpowiedzi)

Au revoir, Alain Delon... http://www.youtube.com/watch?v=_ifJapuqYiU

do góry